Basketbolda da futbolda olduğu gibi sezon sonuna hızlı adımlarla ilerleniyor. Tüm yerel liglerde olduğu gibi Euroleague'de son normal sezon maçlarının sonuna gelinde. 8 takımlı Play-off mücadelelerinin devam ettiği ligde akıllarda tek bir soru var.

Euroleague'de Final Four'a kimler kalacak ve Final Four eşleşmeleri nasıl oluyor. Bizde sizler için Final Four eşleşmeleri nasıl oluyor sorusu başta olmak üzere bir çok farklı soruya cevap arayacağız...

Euroleague Final Four Eşleşmeleri Nasıl Oluyor 1

Euroleague Final Four Eşleşmeleri Nasıl Oluyor? 

Euroleague Avrupa'nın takımlar düzeyinde ki en önemli basketbol organizasyonu. Her yıl 16 takımla başlayan ligde takımların ilk hedefi Play-off'a ardından da Final Four'a kalmak.

Bu sezon temsilcimiz Fenerbahçe Beko'nun da içinde olduğu 8 takım Play-off'ta Final Four için mücadele ediyor. Peki, Euroleague'de Final Four eşleşmeleri nasıl oluyor. Gelin bu soruya bir göz atalım.

Euroleague'de Final Four eşleşmeleri nasıl oluyor sorunun cevabı şu şekildedir:

  • 1. ve 8. sıra eşleşmesinin galibi ile 4. ve 5. sıra eşleşmesinin galibi eşleşiyor.
  • 2. ve 7. sıra eşleşmesinin galibi ile de 3. ve 6. sıra eşleşmesinin galibi eşleşiyor.

Euroleague Final Four Eşleşmeleri Nasıl Oluyor 2

Euroleague'de Final Four eşleşmeleri nasıl oluyor sorusuna cevap verdik. Gelin bu konu hakkında çok sorulan diğer sorulara da bir bakış atalım.

Euroleague'de Play-Off'ta Hangi Takımlar Var?

Euroleague'de normal sezonu ilk 8'de bitiren takımlar Play-off oynamaya hak kazanıyor. Play-off'lar da 3 maç kazanan takım adını Final Four'a yazdırıyor. Final Four'a kalan takımlar ise Euroleague'in belirlediği bir şehirde Cuma ve Pazar günleri maçlarını oynayarak o yıl ki Euroleague şampiyonunu belirliyor.

2024 yılında Euroleague'de Play-off'a hangi takımlar kaldı sorusunun cevabı ise aşağıdaki gibidir:

  • Real Madrid,
  • Panathinaikos,
  • Monaco,
  • Barcelona,
  • Olympiakos, 
  • Fenerbahçe Beko,
  • Maccabi Tel-Aviv,
  • Baskonia.

Euroleague Final Four Eşleşmeleri Nasıl Oluyor 3

Euroleague hakkında sorulan bir başka soru ise Play-in sorusu. Gelin birde Play-in nedir ve Play-in sistemi nasıl olacak sorusuna cevap verelim...

EuroLeague play-in nasıl olacak?

Euroleague'de bu sezon ilk defa oynanan Play-in müsabakaları çok fazla heyecan yarattı. Fakat bu maçlar beraberinde bazı soru işaretleri de oluşturdu. Play-in sistemi nasıl olacak sorusu bu soru işaretlerinin başında yer alıyordu.

EuroLeague play-in sistemini sizlere şöyle açıklayalım:

Euroleague Play-in sistemi Play-off'lara katılacak son iki takımı belirlemek amacıyla oynanıyor. Play-in'i 7., 8., 9. ve 10. sırada yer alan takımlar oynuyor. 7. ve 8. sıra eşleşmesinde oynanan tek maçı kazanan takım Euroleagu 7. olarak sezonu tamamlıyor.

9. ve 10. sıradaki takımlar arasındaki maçın kaybedeni Euroleague'e veda ederken kazanan takım ise 7.-8. maçı mağlubu ile Euroleague'de 8. sıra alma maçına çıkıyor ve Play-in tamamlanmış oluyor.

Euroleague Final Four Eşleşmeleri Nasıl Oluyor 4

Son olarak bu sene Euroleague'de Final Four nerede ve ne zaman oynanacak sorusuna bir bakış atalım...

2024 Euroleague Final Four Nerede ve Ne Zaman Oynanacak?

Avrupa'nın en önemli kulüp basketbol organizasyonu Euroleague'de bu yıl Final-Four Almanya'nın başkenti Berlin'de gerçekleştirilecek. Final Four'da yarı final maçları 24 Mayıs Cuma günü oynanacak. 

Final ve üçüncülük maçları ise 26 Mayıs Pazar günü oynanacak. Berlin'de Alba Berlin'in salonu olarak kullanılan Mercedes-Benz Arena'da oynanacak olan maçlara Avrupalı basketbol severler tarafından yoğun ilgi gösterilmesi bekleniyor.

Euroleague Final Four Eşleşmeleri Nasıl Oluyor 5

14.500 kapasiteye sahip olan salonda eğer Fenerbahçe Beko Final Four'a kalırsa salonun büyük çoğunluğunun Türk taraftarlar ile doldurulmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Galatasaray'ın 24. Şampiyonluğu ve Rekorlarla Dolu Sezonu Galatasaray'ın 24. Şampiyonluğu ve Rekorlarla Dolu Sezonu

Fenerbahçe Beko serisi şuan 2-2 ve serinin son maçı 8 Mayıs Çarşamba günü Monaco'da oynanacak ve Final Four'a kalan son takım bu maç ile belli olacak.