Mehmed: Fetihler Sultanı Dizisi Sultan 2. Mesud Kim? Şener Savaş Kimdir, Kaç Yaşında ve Aslen Nereli? Mehmed: Fetihler Sultanı Dizisi Sultan 2. Mesud Kim? Şener Savaş Kimdir, Kaç Yaşında ve Aslen Nereli?
Manisa'nın Yunusemre ilçesinde Hakkı Orta isimli 43 yaşındaki vatandaş oy kullanmaya geldiği kıyafetler ile tüm seçmenlerin dikkatini çekti. Yörük olduğunu ve Yörük kültürünü yaşatmak istediğini anlatan Hakkı Orta, çizmesinden, yeleğine ve kasketine kadar tam takım giyinerek seçime oy kullanmaya geldi. Kıyafetleri hem beğeni toplayan hem de ilgi çeken Hakkı Orta yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: ''Biz Yörükler böyle özel günlerde yöresel ve kendimize ait olan kıyafetlerimizi giyeriz. Zaten normalde de bu kıyafetleri giydiğimde insanlar şaşırıyor. Bugünde seçim olduğu için bu kıyafetlerim ile seçime gelerek vatandaşlık görevimi yerine getirdim'' dedi.

Öneri İçerik: Manisa Valisi Oyunu Kullandı

Özellikle köstekli saatine dikkat çeken Orta saatinin 1952 yılından olduğunu ve dedesinden kendine emanet kaldığını da söylemeyi ihmal etmedi. HABER: SERKAN ÖZCAN