Tarantula, dünyada bulunan yaklaşık 900 çeşitli türüyle eklembacaklılar sınıfına ait bir hayvandır. Bu canlılar genellikle uysal davranışlar sergiler ve insanlara çok seyrek olarak saldırırlar. Ayrıca, evcil hayvan olarak da tercih edilebilmektedir. Peki, tarantula Türkiye'de varmı? Türkiye'de tarantula nerede bulunur? Cevabı haberimizde...

Tarantula Türkiye'de varmı?

Türkiye'de tarantulalar bulunmaktadır. Zeytuni Ortadoğu tarantulası olarak da bilinen Chaetopelma olivaceum ve Ortadoğu tarantulası olarak adlandırılan Chaetopelma concolor, Chaetopelma altugkadirorum isimli üç tarantula türü bulunmaktadır. Bu türler daha çok ülkemizin güney kesimlerinde, Mersin, Hatay ve Adana gibi yerlerde rastlanır.

Mehmed: Fetihler Sultanı Dizisi Sultan 2. Mesud Kim? Şener Savaş Kimdir, Kaç Yaşında ve Aslen Nereli? Mehmed: Fetihler Sultanı Dizisi Sultan 2. Mesud Kim? Şener Savaş Kimdir, Kaç Yaşında ve Aslen Nereli?

Tarantulaların en dikkat çekici özellikleri arasında, diğer örümcek türlerine kıyasla oldukça büyük boyutlarda olmaları ve yoğun tüylerle kaplı vücutları yer alır. Nemli ve gölgeli ortamları tercih eden bu canlılar, taşların altında veya ağaç kovuklarında yaşayarak, beslenmek için küçük böcekler ve diğer omurgasızları avlarlar.

Türkiye'de tarantula nerede bulunur?

Bu üç tür Türkiye'nin Güneydoğu bölgelerinde bulunmaktadır. Bu türler, böcekler ve küçük kemirgenlerle beslenirler ve yaşam alanları olarak kaya yarıkları, çatlaklar ve toprak altı tünellerini tercih ederler.

Tüm türler zehirli olmakla birlikte, zehirleri insanlar için ölümcül değildir. Genellikle insanlara zarar vermezler ve ancak rahatsız edildiklerinde saldırıya geçebilirler. Erkek örümceklerin yetişkinlik dönemlerinde dışarıda görülmesi daha yaygındır. İnsanları takip ettikleri sanılsa da, aslında onların gölgesini takip ederler. 

Türkiye'de görülen üç tarantulanın görüntüsü aşşağıdaki gibidir.

Tarantula Türkiye'de Varmı Türkiye'de Tarantula Nerede Bulunur (1)

Türkiye'de tarantula beslemek yasak mı?

Ülkemizde tarantulayı beslemekten ziyade ticaret haline getirenler çok olduğu için tarantula beslemek ülkemizde yasaklanmıştır.