2023 genel seçimlerinde büyük bir başarı sağlayan Mustafa Sarıgül merak konusu olmaya devam ediyor. Usta siyasetçi, CHP’den Erzincan milletvekili olarak meclise girerek birçok kişiyi şaşırtmıştı. CHP’nin 36 yıl Erzincan’dan milletvekili çıkarmasına yardımcı olan Sarıgül hakkında Mustafa Sarıgül kaç çocuğu var sorusu soruluyor. Bu sorunun cevabını ve daha fazlasını sizler için derledik.

Mustafa Sarigul Kac Cocugu Var 4

Mustafa Sarıgül Kaç Çocuğu Var? Kaç Evlilik Yaptı? İlk Eşi Kim?

Mustafa Sarıgül’ün birden fazla evlilik yapması Mustafa Sarıgül kaç çocuğu var diye sorulmasının temel sebeplerinden biri.

Siyasi yaşamındaki başarılarıyla adından sıkça söz ettiren Mustafa Sarıgül iki kez evlendi. İlk evliliğini 1976 yılında Gülsüm Hülya Köksaloğlu ile yaptı. Bu evlilikten oğlu Emir dünyaya geldi. 1985’te oğlu henüz dört buçuk yaşındayken eşini akciğer kanseri sebebiyle vefat etti.

Mustafa Sarıgül, 1993’te ilk eşinin vefatından sekiz yıl sonra Aylin Kotil ile evlendi. Dönemin ünlü siyasetçilerinden Aytekin Kotil’in yeğeni Aylin Hanım ile olan bu evlilikten Ömer adında bir oğlu dünyaya geldi.

Özetle Mustafa Sarıgül kaç çocuğu var sorusunun cevabı ikidir. Emir ve Ömer adında iki oğlu var.

Mustafa Sarıgül Evli Mi?

Daha önce Gülsüm Hülya Köksaloğlu ve Aylin Kotil ile evlenen Mustafa Sarıgül şu anda bekardır. 2008 yılında ikinci eşinden boşandıktan sonra tekrar evlenmedi.

Sanal Kart Kullanmanın Avantajları Nelerdir? Sanal Kart ile Taksit Yapılır mı? Sanal Kart Kullanmanın Avantajları Nelerdir? Sanal Kart ile Taksit Yapılır mı?

Mustafa Sarıgül kaç çocuğu var sorusunun yanında başarılı siyasetçinin ikinci eşi ve çocukları da merak ediliyor. Aylin Kotil, Emir ve Ömer Sarıgül’ün kim olduğuna kısaca göz atalım.

Mustafa Sarigul Kac Cocugu Var 5

Aylin Kotil Kimdir?

Baba tarafından Rizeli olan Aylin Kotil’in annesi Christina Kotil’dir. Babası 1964 yılında Almanya’ya çalışmaya gittiğinde Christina Hanım ile tanıştı. O zamanlar Ford’ta genel müdür sekreterliği yapan Christina Kotil evlendikten sonra 1966’ta İstanbul’a taşındı. 1970 yılında da bu evlilikten Aylin Kotil doğdu.

Mustafa Sarıgül’ün ikinci çocuğu Ömer’in annesi olan Aylin Kotil, Bakırköy Pilot Cengiz Topel İlkokulu’nda okudu. Lise eğitimini Ataköy Lisesi’nde tamamladı. Daha sonra İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’ne girdi.

Lisans eğitimini tamamladıktan sonra ABD’deki Strayer Üniversitesi’nde yüksek lisans eğitimi aldı. Daha sonra Capella Üniversitesi’nde doktora yapmaya başladı.

1993 yılında millet vekili Mustafa Sarıgül ile evlendi. 15 yıllık beraberliğin ardından boşandılar.

1994’te CHP’ye üye olarak siyasi kariyerine başlayan Aylin Kotil, 2014 seçimlerinde Beyoğlu Belediye Başkanlığı’na aday oldu. Seçimde 35,2 oy alarak ikinci oldu.

16 Mart 2016 yılında partideki yapısal sorunlar nedeniyle istifa etti.

Şu anda 2012 yılında dünya evine girdiği Çağlar Yıldırımer ile evlidir.

Mustafa Sarigul Kac Cocugu Var 2

Emir Sarıgül Kimdir?

Geçen yıl KRT TV’yi satın alarak adını sıkça duyuran Emir Sarıgül 1981 yılında İstanbul’da doğdu. Fevziye Mektepleri Vakfı Özel Işık Lisesi’nde okudu. Ardından Yeditepe Üniversitesi’nde İngilizce İşletme bölümünü bitirdi. Yüksek lisans için İngiltere’ye gitti ve oradayken dil eğitimi de aldı.

Türkiye’ye döndükten sonra inşaat sektöründe faaliyet gösteren Maritza Şirketler Grubu’nu kurdu. Şu anda şirketin yönetim kurulu başkan vekilliğini yapıyor.

2019’da Fatoş Altınbaş ile evlendi. Çiftin Azra ve Ayşe Naz adında iki çocuğu var.

Mustafa Sarigul Kac Cocugu Var 3

Ömer Sarıgül Kimdir?

Mustafa Sarıgül ile Aylin Kotil’in oğludur. Annesi ve babası boşandıktan sonra velayetini annesi kazanmıştır. 9 Aralık 2019 tarihinde iş adamı Dursun Çakır’ın kızı Revna ile evlendi. Mustafa ve Ata adında iki çocukları oldu

Asıl mesleği mimarlık olan Ömer Sarıgül, İstanbul’da butik bir otel işletiyor.

Mustafa Sarıgül kaç çocuğu var, evli mi, kaç evlilik yaptı, ilk eşi kim sorularını sizler için cevapladık!