Uruguay'ın Yetiştirdiği Efsane Kaleci Fernando Muslera Kimdir? Uruguay'ın Yetiştirdiği Efsane Kaleci Fernando Muslera Kimdir?
Fenerbahçe ligde oynadığı Trabzonspor maçında yaşanan olaylar sonrasında çok büyük tepki göstermişti. Özellikle başkan Ali Koç yaptığı açıklamada ''Maç devam ederken İsmail Kartal'a ulaştım ve takımı sahadan çekebilirsin. İnisiyatif sende dedim''. Cümlesini kurmuştu. Bu gelişmeler sonrasında akıllara gelen soru ise şu Fenerbahçe ligden çekilirse kendisini ve Türk futbolunu nasıl etkiler. Sizlere bu konu hakkında detaylı incelemeler sunacağız. İşte başlıyoruz.

Fenerbahçe ligden çekilirse ne olur?

Fenerbahçe ligden çekilmesi durumunda bu sezon topladığı bütün puanları silinecek ve gelecek sezona bir alt ligden başlayacak. Peki, durumun bu noktaya gelmesini sağlayan olaylar nasıl gelişti. Şampiyonluk yarışı kıyasıya devam ederken son haftalarda yaşanan olaylar adeta Fenerbahçe'nin tüm iddialarını doğrular şekilde gelişiyor. İlk olarak Fenerbahçe Trabzonspor maçlarının son yıllarda ne kadar gergin geçtiği ortada iken güvenlik kurumlarının bu kadar az önlem alması büyük yankı uyandırdı. Fenerbahçe tarafı adeta kendilerini yıldırma çalışması yapıldığını savunuyorlar. Maç sonunda sahaya yüzlerce taraftar girdi. Taraftarlar Fenerbahçe oyuncuları ve teknik ekibine karşı saldırıda bulundular. Özellikle elinde bayrak direği olan bir kişinin Mert Müldür'ü kovalaması sadece ülke ve dünya futbol kamuoyunda büyük yankı uyandırmıştı. Bu olayların ardından gerilimi tırmandıran bir başka olay ise Trabzon'un AKP'li Belediye Başkan adayının Beşiktaş ve Fenerbahçe'ye açık açık şikeci demesi üzerine oldu.

Öneri İçerik: Fenerbahçe Kader Haftasında

Fenerbahçe başkanı Ali Koç ve Yönetiminde ki kişiler açık açık siyasi olarak karşılarında bir düzenin olduğunu dile getirmeye başladılar. Birde bu olayın basın tarafı var tabi ki Fenerbahçe oyuncuları adeta hayati tehlikeyi atlatmalarına rağmen birçok spor yazarı oyuncuların büyük ceza almasını savunuyor. Bu olaylar henüz tazeliğini korurken birde hakem skandalı patlat verdi. Hakem eğitmeni Hugh Dallas öncülüğünde gerçekleşen toplantıda Galatasaray-Antalyaspor maçında ev sahibi ekibin kazandığı penaltıyı değerlendiren Dallas hakemlere bu penaltıyı neden verdiniz sorusuna, orta hakem yanlış karar dedi VAR hakemi ise oyuncuların itirazları sonucu baskı altında kalıp VAR'a çağırdım şeklinde bir açıklama yaptı. Üstelik bu toplantıya katılan TFF başkanı Mehmet Büyükekşi bu toplantının hiç olmadığını söyleyip Ali Koç'u yalanlamıştı. Yani TFF başkanı bir kulüp başkanını açık açık yalancılıkla suçlamış ama kendisi yalancı çıkmıştı. Fenerbahçe ülkenin Avrupa kupalarında devam eden tek takımı olmasına rağmen Süper kupa maçı hiçbir hesaplama yapılan 7 Nisan tarihine konmuş ve değişmemiştir. Bu maçtan sadece 3 gün sonra ise Fenerbahçe UEFA Avrupa Konferans liginde çeyrek final maçında Olimpiakos ile karşı karşıya gelecek. Yunan Federasyonu ise Oli'nin maçını ertelemiş durumda. Spor yazarlarının düşüncesi ise Federasyonun Fenerbahçe ile olan problemi ülke puanının bile önüne geçmiş durumda. Öyle ki belki de gelecek 2-3 yılı etkileyecek bir turu Fenerbahçe'nin maçı olduğu için hiçe sayarak Süper kupanın tarihinde bir değişikliğe gitmediler. Peki, Fenerbahçe seneye hangi ligde olacak gelin birde bu konuya bakış atalım...

Fenerbahçe 2. lige mi düşer?

Fenerbahçe takımı ligde bundan sonraki maçlara çıkmaması durumunda gelecek seneye TFF 1. liginde geçirecek. Bu durumda Fenerbahçe maddi ve manevi anlamda çok büyük kayıplar yaşayacak. Fakat bu durumda sadece Fenerbahçe'yi etkilemeyecek. Yine bazı sözlü ve yazılı basında çıkan haberlere göre Fenerbahçe ligden çekilirse bu sezon ligler askıya alınabilir. Aynı zaman Türkiye UEFA sıralamasında 19.-20. sıralara kadar düşebilir. Bein Sports Fenerbahçe'nin olmadığı bir ligde büyük zarar edeceği sözleşmesini fesih edebilir. Bu durumda da ligdeki çoğu takım en büyük gelir kaynağından olmuş olur. Bunlar işin maddi tarafıydı birde işin manevi tarafı Avrupa ve dünyanın gözünde Türk futbolunun geldiği ve geleceği noktayı sizde bir düşünün. Fenerbahçe son iki yıldır Avrupa'da bu kadar ileriye gidiyorken ligde bu başarısızlığın bir sebebi olmalı soru işareti tüm futbol severlerde olacaktır. Fenerbahçe taraftarı durumu nasıl karşılıyor peki. Son olarak birde bu noktaya değinelim... Tüm taraftarlar koşulsuz şartsız alınacak her kararın arkasında duruyor. Takımımız 2. ligde de olsa biz takımımızın yanındayız mesajını her ortamda veriyorlar. Bu durum tabi ki Fenerbahçe yönetimi ve Ali Koç'un elini güçlendiriyor. Ayrıca unutmamak gerekirse Fenerbahçe kendisine kurulan 3 Temmuz kumpasında da taraftarlarından çok büyük destek almıştır. Özellikle bir sahne var ki unutmak mümkün değil. Fenerbahçe ürünleri satan mağazada ürün kalmayınca bir taraftar o zaman bize klimayı satın demişti. Bu Fenerbahçe taraftarlarının aidiyetini gösteren en büyük ölçü olarak karşımıza çıkıyor.