Bahar aylarının gelmesiyle kamp sezonu da açıldı. Haliyle nerede kamp yapabilirim araştırmaları da başladı. Türkiye’de birçok kamp alanı bulunuyor ve bu yerlerden bazıları da Manisa’da yer alıyor. Manisa kamp alanları neler diye merak edenler için keyifle çadır atacağınız kamp alanlarını derledik. Ayrıntılar haberin devamında… Manisa, doğal güzellikleriyle ve tarihi mekanlarıyla öne çıkan, Türkiye’nin gözde şehirlerinden biri. Bu tarihi şehir birçok avantajının yanında kamp yapmak isteyenler için de birbirinden güzel alanlar sunuyor. Ek olarak, Manisa İzmir’e yakın olması sebebiyle de kamp için tercih edilen yerlerden biri.

Esaret Dizisi Sezon Finali Ne Zaman? Final Yapacak Mı? Yeni Sezon Onayı Aldı Mı? Esaret Dizisi Sezon Finali Ne Zaman? Final Yapacak Mı? Yeni Sezon Onayı Aldı Mı?

Manisa’da Nerede Kamp Yapılır?

Doğanın içinde huzur bulmak, şehrin gürültüsünden uzaklaşıp temiz havanın tadını çıkarmak isteyenler için Manisa kamp alanları en iyi seçenekleri sunuyor. Başta Spil Dağı olmak üzere, Manisa’da birbirinden güzel kamp yapılabilecek alanlar var. Peki Manisa kamp alanları nerede, ulaşım imkanları nasıl… Tüm detayları yazımızda derledik. İşte sizin için seçtiğimiz Manisa kamp alanları listesi:

  • Manisa Çiftlik Parkı Kamp Alanı
  • Türkmen Şelalesi Kamp Alanı
  • Ağlayan Kaya Kamp Alanı
  • Sülüklü Göl Kamp Alanı
  • Mesir Tabiat Parkı Kamp Yeri
  • Spil Dağı Orman Köşkleri Kamp Alanı
  • Şehzadeler Gençlik Kampı
  • Süreyya Tabiat Parkı Kamp Alanı
  • Keyfi Garden Park Kamp Yeri
  • Bonus: Kalemlik Orman Kampı

Manisa’nın doğal güzelliklerinin tadını çıkarmak istiyorsanız, ayrıntılı olarak incelediğimiz kamp alanları listemize göz atabilirsiniz.

1-      Manisa Çiftlik Parkı Kamp Alanı

Manisa Çiftlik Parkı kamp alanı, şehir merkezine sadece 2 km uzaklıkta bulunuyor. Bu nedenle yakın bir yerde kamp yapmak isteyenlerin tercih ettiği bir yer. Çiftlik Parkı Mesire Alanı, üniversite ile Hafsa Sultan Hastanesi bölgesi arasında bulunuyor. Manisa Çiftlik Parkı kamp alanı, şehire yakın ve doğayla iç içe olabileceğiniz nadir yerlerden biri. Aynı zamanda toplu taşımayla da kolayca ulaşılabiliyor. Ancak tesislerde alışveriş yapabileceğiniz bir market yok. Bu nedenle alışverişinizi yapıp gitmenizi tavsiye ederiz. Öte yandan kamp yapanların ihtiyaçları olan WC ve su içilebilecek çeşme gibi olanaklar mevcut değil. Bu nedenle kişisel ihtiyaçlarınızı önceden hazırlamanızı öneririz.

2-      Türkmen Şelalesi Kamp Alanı

Türkmen Şelalesi Manisa ve İzmir sınırları arasında bulunuyor. Şahsi aracınızla gidecekseniz şehre oldukça yakın konumda. Ancak Türkmen Şelalesi kamp alanına toplu taşımayla gidecekseniz aktarma yapmanız gerekebilir. Kendi aracıyla gelenler, şelaleye 2 km kala araçlarını park edebiliyor. Şelale ve çevresi doğal bir görünüme sahip. Türkmen Şelalesi kamp alanında, doğal bir ortamda çadır kampı yapabiliyorsunuz. Doğal ortam olması sebebiyle herhangi bir tesis bulunmamakta. Bu nedenle önden hazırlıklı gitmenizi tavsiye ederiz.

3-      Ağlayan Kaya Kamp Alanı

Manisa’da ücretsiz kamp yapabileceğiniz bir başka alan ise Ağlayan Kaya kamp alanı. Bu alan, çadır kampı için ideal olsa da karavanlar için uygun değil. Spil Dağı’na oldukça yakın bir konumda bulunan Ağlayan Kaya kamp alanı, huzurlu bir ortam sağlıyor. Burada çadırınızı kurup doğanın tadını çıkarabilirsiniz. Ancak kamp alanı çevresinde herhangi bir işletme bulunmuyor, bu nedenle alışverişinizi yaparak gitmenizi öneriyoruz.

4-      Sülüklü Göl Kamp Alanı

Sülüklü Göl kamp alanı, Spil Dağı Milli Parkı’nın doğusunda yer alıyor. Bu harika yer, gölün etrafını çevreleyen yemyeşil çam ormanlarıyla kaplı. Dolayısıyla ziyaretçilere eşsiz bir kamp deneyimi sunuyor. Sülüklü Göl’de kamp yapacaksanız ihtiyaçlarınızı önceden alarak alana gitmenizi tavsiye ederiz. Çünkü göl çevresinde büfe veya market bulunmuyor.

Öneri içerik: Manisa'nın neyi meşhur?

5-      Mesir Tabiat Parkı Kamp Yeri

Mesir Tabiat Parkı kamp alanı, ücretli olarak kamp yapabileceğiniz yerlerden. Manisa’nın Yunusemre ilçesinde bulunan alan, şehre 2 km uzaklıkta. Şehir içi minibüslerle de kolayca ulaşım sağlamak mümkün. Kamp alanında bir lokanta, mini bir büfe, tuvalet, elektrik gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz alanlar mevcut.

6-      Spil Dağı Orman Köşkleri Kamp Alanı

Spil Dağı’nda ziyaretçilerin konaklama yaptığı tek katlı ahşap evlerin bulunduğu alanda çadır da yapılabiliyor. Oldukça geniş olan bu alanda kamp yaparken ihtıyacınız olan her şey mevcut. Doğayla iç içe olan bu özel alanda çadır yerine ahşap evlerde bir tatil yapmayı da tercih edebilirsiniz. Spil Dağı Orman Köşkleri kamp alanına şehir içinden ulaşım da oldukça kolay.

7-      Süreyya Tabiat Parkı Kamp Alanı

Süreyya Tabiat Parkı kamp alanı, Spil Dağı’nın eteklerinde yer alıyor. Kamp alanında birçok aktivite sunan bu yer, harika bir doğaya sahip. Süreyya Tabiat Parkı’nda kamp yaparken Sultan Yaylası ve Sülüklü Göl ile doğa yürüyüşü, manzara seyri, fotoğrafçılık, ATV turu, 4×4 araçlar ile safari yapabilirsiniz. Ayrıca bu alan, ücretli olarak kamp yapabileceğiniz yerlerden.

8-      Keyfi Garden Park Kamp Yeri

Manisa'nın Salihli ilçesinde bulunan Keyfi Garden Parkı Alanı, şehir merkezine 85 km mesafede. Alana Salihli ilçe minibüsleri veya kişisel araçla ulaşım sağlayabilirsiniz. Çam ormanları arasında sessiz ve huzurlu bir hafta sonu kaçamağı için ideal olan bu kamp alanı, çadır ve karavan konaklamalarına uygundur. Aynı zamanda kamp alanına giriş ücretsizdir ve piknik masaları ile kontrollü ateş yakma alanları mevcuttur. Ancak, kamp alanında tuvalet ve çeşme gibi olanaklar bulunmamaktadır. Yiyecek ihtiyaçlarınızı ise kamp alanı girişindeki büfeden sağlayabilirsiniz.

Öneri içerik: Manisa'da Gezilecek Yerler

       Bonus: Kalemlik Orman Kampı

Manisa kamp alanları listemize bir de bonus ekleyelim istedik. Manisa’ya çok yakın olan bir yerde kamp yapmak isterseniz Kalemlik Orman Parkı kamp alanı da oldukça iyi bir seçenek. Kamp alanında çadır, karavan, bungolov gibi seçenekler mevcut. Aynı zamanda kamp alanının restaurant, mangal yeri ve plajı da var. Kalemlik Orman Parkı İzmir’in Menderes ilçesinde bulunuyor. Hem bahar hem yaz aylarında çok sayıda ziyaretçisi olan bu kamp alanına ücretli olarak giriş yapabilirsiniz.