Süper Ligin Büyük Golcüsü Mauro İcardi Süper Ligin Büyük Golcüsü Mauro İcardi

Geçtiğimiz hafta Trendyol Süper liginde oynanan Alanyaspor-Galatasaray maçında, Alanyaspor teknik direktörü Fatih Tekke kırmızı kart görerek oyundan atılmıştı. Bu olayın ardından futbol severler kırmızı kart gören teknik direktöre ne olur, kırmızı kart gören teknik direktör ne cezası alır gibi sorular sormaya başladı. 

Bizde sizlere bu konular hakkında bir yazı hazırlamak istedik. İşte detaylar sizlerle...

Teknik direktörü kırmızı kart görürse ne olur?

Son yıllarda teknik direktörlerin önemine dair farklı görüşler oluşsa da genel kanı kötü teknik direktörü olan bir takımın başarılı olamayacağı yönünde. Bunun başlıca kanıtlarından birisi Premier ligde ki Guardiola örneği. Manchester şehirin iki takımı olan City ve United Guardiola M.City'nin başına geçtiğinden beri neredeyse transfere aynı parayı harcıyor.

Teknik Direktör Kırmızı Kart Görürse Ceza Alır Mı Teknik Direktörü Kırmızı Kart Görürse Ne Olur 1

Fakat bir taraf Avrupa'nın en iyi ve dominant takımı olurken diğer tarafın en başarılı olduğu sezon ligi 2. bitirdikleri sezon olarak karşımıza çıkıyor. Bu durumda teknik direktörlerin önemini birkez daha görmüş oluyoruz.

Bu kadar büyük önem taşıyan bir koltukta oturan bu kişiler maç içerisinde kırmızı kart gördüklerinde ne olur sorusuyla da sıklıkla karşı karşıya kalıyoruz. Bir teknik direktör maç devam ederken kırmızı kart görürse oyuncularda olduğu gibi onlarında sahaya terk etmesi gerekiyor. 

Genelde gördüğümüz şey kırmızı kart gören teknik direktörün tribünde maçı takip etmesidir. Bunun sebebi ise teknik adamın maça müdahale edemeyerek takımına katkı sağlayabilmesinin önüne geçmek.

Teknik Direktör Kırmızı Kart Görürse Ceza Alır Mı Teknik Direktörü Kırmızı Kart Görürse Ne Olur Iki

Peki, kırmızı kart gören teknik direktör ceza alır mı? Gelin birde bu soruyu inceleyelim.

Teknik direktör kırmızı kart görürse ceza alır mı?

Teknik direktörlerin kırmızı kart görmesi durumuna çok fazla şahit olmasakta sezon içerisinde bazı sekanslarda bu durumlar yaşanabiliyor. Teknik direktörler çok büyük ihtimalle hakeme itiraz ettikleri ya da hakaret içerikli sözler söyledikleri için ceza alırlar. 

Teknik direktörlerin hakaret nedeniyle kırmızı kart görürse ceza alır mı sorusuna şu şekilde cevap verebiliriz: 

Teknik direktör hakaret ya da küfür içeren sözlerden dolayı kırmızı kart görürse bunun cezası en az 3 maç olarak belirlenmiş durumda. Bu ceza hakaretin ağırlığına ya da şekline göre 8 maça kadar da çıkabilir.

Teknik Direktör Kırmızı Kart Görürse Ceza Alır Mı Teknik Direktörü Kırmızı Kart Görürse Ne Olur Üç

Peki, teknik direktör bir maçta iki kez sarı kart görüp ardından kırmızı kart görürse ceza alır mı?

Bir teknik direktör bir maç içerisinde 2 defa kırmızı kart gördükten sonra kırmızı kart ile cezalandırılırsa. Bu teknik direktörün de cezası futbolcularda olduğu gibi 1 maça çıkamama ile cezalandırılır.

Teknik direktör bir sezonda 4 kez sarı kart görürse ceza alır mı?

Teknik direktörlerin bir sezon içinde 4 kez sarı kart görmesi ile çok karşı karşıya kalmayız. Fakat bir teknik direktör bir sezonda 4 kez sarı kart görmesi halinde yine futbolcularda olduğu gibi onlarda 1 sonraki maçta ceza alırlar.

Teknik Direktör Kırmızı Kart Görürse Ceza Alır Mı Teknik Direktörü Kırmızı Kart Görürse Ne Olur Dört