Bugün 4,3 milyar TL’lik yardım ödemesi hesaplara yatıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye Aile Destek Programı kapsamında ihtiyaç sahibi ailelere bu ay yapılacak ödemenin detaylarını açıkladı.

Ailelere 4,3 milyar TL’lik destek yatıyor: Bakan Göktaş’tan açıklama! 

Bakan Göktaş, programın başladığı günden beri evlere verilen yardım miktarının 48,1 milyar TL’ye ulaştığını söyleyerek, “Sosyal refahı paylaşmayı önemseyen bir anlayışla, talep odaklı güçlü sosyal yardım sistemini kararlı ve etkin bir biçimde sürdürüyoruz. Büyüyen ve gelişen Türkiye’mizin refahını vatandaşlarımızla paylaşmaktan geri durmuyoruz” diye konuştu. Bu yazıyı anlamını koruyarak biraz değiştirdim.

Aile Destek Programı’ndan Bu Ay 4,3 Milyar Tl Yardım!

Bakan Göktaş, Türkiye Aile Destek Programı ile ihtiyaç sahibi hanelere yardım ettiklerini belirtti. “Bu ay hesaplara 4,3 milyar TL yatıracağız” diyen Bakan Göktaş, Türkiye Aile Destek Programı’na Ekim 2022’de Çocuk Desteği ve Elektrik Tüketim Desteği’nin de dahil edildiğini hatırlattı. Bakan Göktaş, “Çocuklarının giderlerini karşılamaları için hanelerimize her ay destek veriyoruz. Ayrıca çocuk desteği ve elektrik tüketim desteği ile de hanelerimize ek destek sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Bu Yardımdan Yararyanacakların Sayısı!

Bakan Göktaş, Türkiye Aile Destek Programı’nın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde hayata geçirilen bir sosyal politika olduğunu vurguladı. “Cumhurbaşkanımızın vizyonuyla, vatandaşlarımızın refahını artırmak için çalışıyoruz. Türkiye Aile Destek Programı, bu çalışmaların en önemli örneklerinden biridir” dedi. Türkiye Aile Destek Programı’ndan yararlanan hanelerin sayısı her geçen gün artıyor. Bakan Göktaş, programın başladığı günden bu yana 8 milyon 500 bin haneye ulaştıklarını söyledi. “Bu hanelerin içinde 17 milyon 300 bin çocuk var. Bu çocukların geleceği için elimizden geleni yapıyoruz” diye konuştu.

Bu Yardımlara Nasıl Başvurulur 

Türkiye Aile Destek Programı’na başvurmak isteyen vatandaşlar, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın resmi internet sitesinden veya Alo 144 hattından bilgi alabilirler. Bakan Göktaş, “Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak için her zaman yanlarındayız. Türkiye Aile Destek Programı’na başvurmak isteyen herkesi bekliyoruz” dedi.

Kimler Aile Destek Programına Başvurabilir

Bu programa başvurmak isteyen vatandaşların aşağıdaki şartları sağlamaları gerekiyor:

  • Türk vatandaşı olmak veya Mavi Kart sahibi olmak
  • Yerleşim adresinin Türkiye’de olması
  • 18 yaşından büyük olmak
  • Hanesinde memur, noter, muhtar, yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan veya özel sandıklar kapsamında olan kişi veya kişilerin bulunmaması
  • Hanesinde cezaevi veya tutukevinde bulunan hükümlü veya tutuklu, öğrenci yurtlarında kalan öğrenci, yetiştirme yurdu gibi bakım kurumunda bulunan kişi veya kişilerin bulunmaması
  • Hanesinde zorunlu askerlik görevini yapan er veya erbaş statüsündeki askerlerin bulunmaması
  • Hane içindeki kişi başına düşen aylık gelirin 3.800,78 TL’den az olması

Bu şartları sağlayan vatandaşlar, Aile Destek Programı’na e-Devlet Kapısı üzerinden ya da ikametgâh adresinin bağlı olduğu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na başvurabilirler. Başvuruların değerlendirilmesi sonucunda hak sahibi olan hanelere aylık olarak farklı tutarlarda destek ödemesi yapılacaktır.