Yüzüklerin Efendisi filmleri dünya sinema tarihine adını altın harflerle yazdırmış yapımların başında yer alıyor. Film Tolkien'in kitaplarını baz alarak Peter Jackson tarafından 3 film olarak sinemaya uyarlanmış ve büyük başarı elde etmişti.

X Platformunda yer alan bir haber ise Yüzüklerin Efendisi fanlarında büyük heyecan yarattı. Bu Twette Yüzüklerin Efendisi filmlerinin 4K ve genişletilmiş versiyon olarak tekrar sinemalarda yer alacağı duyruldu.

Yüzüklerin Efendisi hayranları da hemen 4K ve Genişletilmiş Versiyon Yüzüklerin Efendisi Filmi Türkiye'de Vizyona Girecek Mi ve ne zaman vizyona girecek sorularını sormaya başladı. İşte detaylar...

4K Ve Genişletilmiş Versiyon Yüzüklerin Efendisi Filmi Türkiye'de Vizyona Girecek Mi Ne Zaman Girecek 1

4K ve Genişletilmiş Versiyon Yüzüklerin Efendisi Filmi Türkiye'de Vizyona Girecek Mi? Ne Zaman Girecek?

İlki 2001 yılında Yüzüklerin Efendisi Yüzük Kardeşliği filmi ile vizyona giren Yüzüklerin Efendisi serisi sinema tarihini değiştiren yapımlardan birisi olmuştu. İlk filmin ardından 2. ve 3. filmleri ile de büyük yankı uyandıran ve büyük izlenme sayılarına ulaşan film hakkında geçen günlerde yeni ve heyecan yaratan bir iddia ortaya atıldı.

Bu iddiada Yüzüklerin Efendisi filmlerinin 4k ve genişletilmiş versiyon olarak tekrar sinemada yayınlanacağı belirtilmişti. Bu duyum sonrasında Orta Dünya ve fantastik film evreni hayranları hemen Türkiye'de vizyona girecek mi ve tarihi ne zaman sorularını sormaya başladı.

Gerçek ise biraz farklı 4k ve genişletilmiş versiyon sadece ABD'de bir etkinlik kapsamında sinemalarda gösterime girecek. Türkiye'de ve diğer ülkelerde ise böyle bir girişim olmadığı düşünülüyor.

Fakat Yüzüklerin Efendisi filmlerini 4K izlemek mümkün.

4K Ve Genişletilmiş Versiyon Yüzüklerin Efendisi Filmi Türkiye'de Vizyona Girecek Mi Ne Zaman Girecek 2

Yüzüklerin Efendisi 4K Nasıl İzlenir?

Tarihin en iyi film serilerinden olan Yüzüklerin Efendisi filmleri 4K Dolby-Atmos Vision destekli şekilde izlenebiliyor. Apple Tv üzerinde bu özellikleri taşıyan Yüzüklerin Efendisi filmlerini izleyebilirsiniz.

Apple Tv (iTunes) üzerinden aylık 39.99 TL karşılığında alınıp izlenebiliyor. Apple Tv izlemek isteyenler aşağıdaki linke tıklayıp üye olup avantajlardan faydalanabilirler.

Apple Tv Üye Olma ve İzleme Linki

4K Ve Genişletilmiş Versiyon Yüzüklerin Efendisi Filmi Türkiye'de Vizyona Girecek Mi Ne Zaman Girecek 3

Milyoner'de Dini Bilgi Soruları Kur'an-ı Kerim'de Adı Geçen Ay Hangisi? Milyoner'de Dini Bilgi Soruları Kur'an-ı Kerim'de Adı Geçen Ay Hangisi?

Yüzüklerin Efendisi Filmleri Konusu Nedir?

Yüzüklerin Efendisi filmleri yazar J.R. Tolkien'in yarattığı bir evrende geçiyor. Fantastik bir evren yaratan Tolkien'in kitaplarını baz alarak sinemaya uyarlanan filmin yönetmeni Peter Jackson.

Filmde kötü karakter Sauron Elfler, Cüceler ve İnsanlardan oluşan Orta Dünya halklarını kandırıp onlara yüzükler yapıp hediye ediyor. Fakat en güçlü yüzüğü kendisi için yapan Karanlıklar Lordu bu yüzüğün yenilmezliğini kullanarak tüm Orta Dünya'ya hakim olmaya çalışıyor.

Orta Dünya halkları birleşip Sauron ve ordusuna karşı bir zafer kazanıyor. Bu savaşta güç yüzüğü ise insanlara geçiyor. Güç yüzüğünün gücünden etkilenen insan ırkı yüzüğü yok etmekten vazgeçiyor ve yüzüğün gücüne tamah ediyor.

Öneri İçerik: Yüzüklerin Efendisi Güç Yüzükleri 2. Sezon Ne Zaman Çıkacak?

Yüzük kendi gücünü kullanarak insanlardan kaçıyor. Yıllar sonra Hobbitler tarafından bulunan güç yüzüğü Gandalf adlı büyücü önderliğinde tekrar yok edilmeye çalışılıyor.

4K Ve Genişletilmiş Versiyon Yüzüklerin Efendisi Filmi Türkiye'de Vizyona Girecek Mi Ne Zaman Girecek 4

3 serilik bu filmlerde Gandalf İnsanlar, Elfler, Cüceler ve Hobbitler ile beraber yüzüğü yok etme ve Orta Dünya'yı kurtarma yolculuğuna çıkıyor. Bu yolculuk sırasında savaşlar, fantastik olaylar ve canavarlar Sauron kontrolünde iyi adamlara engel olmaya çalışıyor. 

Fantastik alanda halen yapılmış en iyi filmler arasında gösterilen Yüzüklerin Efendisi serileri toplamda 11 Oscar ödülü alarak da bu başarısını taçlandırmış durumda.