Ahmet Kılıç, 50 yıldır eline geçen her türlü eşyayı biriktirdi ve evinin yanına müze kurdu. Müzede 10 bin adetten fazla farklı ürün sergileniyor.

Ordu’nun Perşembe ilçesine bağlı Soğukpınar Mahallesi’nde ikamet eden Ahmet Kılıç, 50 yıldır eline geçen eşyaları evinin yanındaki alanda sergiliyor. Göldüzü Köy Müzesi adını verdiği bu yerde 10 bin adetten fazla eşya var. Kılıç, müzesindeki eşyaların bazılarının 200 yıllık olduğunu ve bunları satmayı düşünmediğini belirtiyor. Bu eşyaları geleceğe taşımak istiyor.

“200 yıllık eşyalar da var”
Çocukluk yıllarında büyüklerin eski eşyaları anlatması üzerine antika ürünlere merak saldığını ve  temin ettiğini söyleyen Kılıç, “Büyüklerimizi dinlediğimiz için ve geçen yıllara duyduğum merak nedeniyle eşya biriktirmeye başladım ve burası büyüdü gitti. Tam olarak tarihi hatırlamıyorum ancak yaklaşık 50 yıldır eşyaları biriktiriyorum. Burada 200 yıllık da eşya var, 40 yıllık da eşya var” dedi.

“Burada 10 bine yakın farklı ürün var
Geçtiğimiz senelerde evlerinin yanında bulunan alan dolunca mekanı müze için genişlettiğini belirten Kılıç, sayısını bilmediğini ancak 10 bine yakın eşya olduğunu söyleyerek, “Burası çok küçük bir yerdi ve müze için yetmeyince büyütmeye karar verdim. Sonradan alanı büyüttük ama yine de yetmiyor. Daha fazla büyütmek istiyorum ama imkanım el vermiyor. Burada 10 bine yakın ürün var, belki daha da fazladır. Görenler bana teşekkür ediyor, kolay bir iş değil. Buraya eşya bırakan insanlar ile burada kimi zaman geçmişi konuşuyoruz. İnsanlar burada geçmişini yaşıyorlar” dedi.

“Ben vefat ettikten sonra gelecek nesillere aktarılsın”
Ahmet Kılıç 50 yıldır biriktirdiği eşyalar ile oluşan müzenin gelecek kuşaklara aktarılması için gayret göstereceğini vurgulayarak, “Ben vefat ettikten sonra da burası yaşasın istiyorum ve satılmasın diye çocuklarıma da söyledim, noterden bir yazı yazacağım ve bu şekilde kalmasını sağlayacağım” dedi.