Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu’da hava nasıl olacak? Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bu bölgelerdeki Rize, Artvin, Ardahan, Kars, Van ve Ağrı illerinde kuvvetli sağanak yağışların görüleceğini duyurdu. Bu illerde yaşayanlar, sel, su baskını, yıldırım, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmalı. Sağanak yağışlı saatlerde dışarı çıkmamaları tavsiye ediliyor.

VATANDAŞLAR TEDBİRLİ VE DİKKATLİ OLSUN 

Yağışların ne zaman başlayacağı ve ne kadar süreceği konusunda da bilgi veren Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Rize ve Artvin'de bugün öğle saatlerinden itibaren başlayacak olan yağışların yarın akşam saatlerine kadar devam edeceğini paylaşırken 5 gün boyunca da devam edebileceği ifade edildi. Ardahan, Kars, Van ve Ağrı'da ise yağışların yarın sabah saatlerinden itibaren etkili olacağı ve Cumartesi gününe kadar süreceği aktarıldı.

Yağışların şiddetinin yer yer 100 kilogram/metrekareyi aşabileceği uyarısında bulunan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaya çağırırken yağışlı havanın etkisini kaybettikten sonra ise bölgede hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerine çıkacağı paylaşıldı.