Alınan bilgilere göre, Eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış, Ankara'da Özel Güven Hastanesi'nde tedavi görmekteydi. Yedavi gördüğü hastanedef 85 yaşındaki Yaşar Yakış, yaşamını yitirdi. 

AK Parti’nin kurucu isimlerinden olan ve AK Parti'nin ilk Dışişleri Bakanı emekli diplomat Yaşar Yakış, 19 Kasım 2002 - 14 Mart 2003 tarihleri arasında Dışişleri Bakanlığı görevinde bulunmuştu.

Merhum Yaşar Yakış'ın cenazesi Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde düzenlenmesinin ardından, memleketi Düzce'de toprağa verilecek. 

Yaşar Yakış kimdir?

12 Ağustos 1938 yılında Düzce'de dünyaya gelen Yaşar Yakış, laz kökenli olup Türk diplomat ve siyasetçidir. Yaşar Yakın, kariyeri boyunca birçok önemli görevlerde bulunmuş biridir.  İlk yurt dışı görevini Anvers Başkonsolosluğu’nda yaparak daha sonra Lagos, Roma ve Şam Büyükelçilikleri ile Brüksel’deki NATO Daimi Temsilciliği’nde çeşitli görevlerde bulunmuştur.

2001 yılında Dışişleri Bakanlığı’ndan emekli olduktan sonra Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kurucu üyesi olarak siyasete atıldı. 3 Kasım 2002’de Düzce’den milletvekili seçildi ve 18 Kasım 2002’de Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı olarak atanmıştır. 

Yaşar YakışFransızca, İngilizce ve Arapça bilen Yakış, Orta Doğu’ya ilişkin makaleler yazdı ve “Türkiye, Suriye ve Irak Arasında Su Sorunları” adlı kitabı kaleme aldı. Suudi Hükûmeti tarafından Türk-Suudi ilişkilerine katkısı nedeniyle Kral Abdülaziz Nişanı ile taltif edildi.

Milletvekilliği görevini bıraktıktan sonra TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak ders vermektedir. 27 Kasım 2015’te Zaman gazetesinde yazmaya başlayan Yakış, AK Parti’den 28 Mart 2016’da ihraç edildiği bilinmektedir. 

Yaşar Yakış neden öldü?

Eski dışişleri Bakanı Yaşar Yakış, uzun zamandır tedavi gördüğü hastanede 85 yaşında hayatını kaybetti.