Alaşehir'in Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu'nun ilçenin  turizimini güçlendirmek için  yürüttüğü çalışmalar sonuç buluyor. Alaşehir'de bulunan Saint Jan Kilisesi  Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlenen Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışmasında bütüncül proje dalında ödül kazandı. 

Ahmet Öküzcüoğlu konuya ilişkin, "Alaşehir Belediyemiz Tarihi Kentler Birliği'nin üyesi. Tarihi Kentler Birliği'ne bütüncül bir proje yazdık, 8 projeden oluşan bu projemiz proje ödülünü aldı. Bu projenin içerisinde Philadelphia Antik Kenti tiyatro kazısı, ağaçlarının tescillenmesi, Bakkal Şükrü Evi'mizin kent müzesi haline getirilmesi, Alakent evimizin Alaşehir Kongre Müzesi olarak düzenlenmesi ve İngilizce-Türkçe broşürler yer almaktadır. Ayrıca Yönlendirme levhaları, QR kodlu bilgilendirme panoları ve WEB sitesi ile Türkiye Belediyeler Birliğinden de ödül aldık. Bunlara ek olarak engelsiz yaşam hedefiyle Braille alfabesi ile broşürler de hazırladık. Alaşehir'in yöresel yemekleri olan kapama ve tahinli pide Unesco miras listesine girmiştir. Alaşehir'de farklı alanlarda bulunan kültür varlıklarının sergilendiği bir Arkeopark projemiz de hazırlık aşamasındadır. Bu projelerimizle Alaşehir'in hem kültürel değerlerini ön plana çıkartacağız hem de şehrimize dışarıdan gelen misafirlerimize turizm değerlerini tanıtmış olacağız. İnşallah bu yol haritası içerisinde turizm değerlerimiz ön plana çıkacak." dedi.

Manisa'da Kültür ve Turizim Bakanlığının izinleriyle 2023 senesinde başlatılan  tiyatro kazı çalışmaları, güncel olarak 2024 yılında da devam ediyor. 

MSB Duyurdu: Irak'ın Kuzeyine Hava Harekatı MSB Duyurdu: Irak'ın Kuzeyine Hava Harekatı

Roma imaratorluğunun önemli eserlerinden olan Philadelphia Antik Kenti tiyatrosunun ortaya çıkarılması için, çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Yürütülen kazıların sonunda  tiyatroda restorasyon ve konservasyon çalışmalarının yapılmasının planlanıldığı öğrenildi.

Alaşehir'de Tarihi Proje Ödül Aldı! (1)

Alaşehir'de Tarihi Proje Ödül Aldı! (2)

Alaşehir'de Tarihi Proje Ödül Aldı! (3)

Kaynak: İHA