Cem Yılmaz'ın 90'lı yılların ortasında stand-up gösterilerine başlaması ile tek kişilik komedi şovları çok büyük bir hayran kitlesine ulaşmıştı. Yılmaz'ı takiben Ata Demirer'de bu şovların en çok izlenenlerini gerçekleştiriyordu.

Tek kişilik gösterileri takiben televizyonda Beyazıt Öztürk ve Şahan Gökbahar'ın şovları da yüksek reytinglere ulaşmıştı. Bu durum ülkemizde komedyenliğe olan merakı da üst seviyelere taşıdı.

Yeni nesilde de bir çok komedyen stand-up gösterileri ile izleyici karşısına çıkıyor ve beğeni topluyor. Bu kişilerde birisi de Ali Congun. Komedi severler Ali Congun kimdir, kaç yaşında, nereli, hangi okuldan mezun ve hangi baroda gibi soruyorlar. Bizde sizler için bu sorulara cevap arayacağız.

Acılı anne, vefat eden oğlunun hayallerine sahip çıkıyor Acılı anne, vefat eden oğlunun hayallerine sahip çıkıyor

Ali Congun Kimdir 1

Ali Congun Kimdir, Kaç Yaşında ve Nereli?

Son yıllarda yaptığı tek kişilik stand-up gösterileri ile hayatımıza giren Ali Congun avukat, yazar ve komedyendir. Congun 14 Mart 1978 yılında Adana'da dünyaya gelmiştir Congun 2024 yılı itibari ile 46 yaşındadır. Congun'un annesi ve babası da aslen Adanalı olduğu için kendisi içinde Adanalı tabirini kullanmak doğru bir ifade olacaktır.

Ali Congun küçük yaşlardan itibaren sivri zekası ile yaşıtlarından ayrılmış ve öne çıkmıştır. Congun ilk ve orta öğrenimini Adana'da başarı ile tamamladıktan sonra Hukuk Fakültesi'nde okumak üzere İstanbul'a yerleşmiştir.

Ali Congun Evli Mi, Sevgilisi Var Mı?

Ali Congun'un ailesi çiftçilikte uğraşan bir çekirdek aile olarak biliniyor. Congun'un gösterilerinde de bahsettiği bir abisi vardır. 46 yaşında olan Congun'un evli olup olmadığını dair herhangi bir bilgiye rastlanmamaktadır. Fakat gösterilerinde parmağında alyans olmaması sebebiyle şuan bekar olduğu düşünülmektedir. 

Aynı şekilde Ali Congun'un kendi sosyal medya hesaplarını da incelediğimizde bir sevgilisi olup olmadığı sonucuna da varamıyoruz. 

Ali Congun Kimdir 2

Ali Congun'un sosyal medya hesapları da çokça merak ediliyor. Ali Congun'un sosyal medya hesapları şu şekildedir:

Twitter @alicongun
İnstagram @alicongun
Yotube @alicongun

Congun'un kısaca kim olduğuna bir bakış attık. Şimdi de okul hayatına göz atalım...

Ali Congun Hangi Üniversiteden Mezun Olmuştur?

İlk ve orta öğretim hayatını Adana'da başarılı şekilde tamamlayan Congun ardından Hukuk Fakültesini kazanmıştır. Ali Congun 1997 yılında ikinci kez girdiği üniversite sınavında İstanbul Hukuk Fakültesi'ni kazanma başarısı göstermiştir.

Türkiye'nin en köklü üniversiteleri arasında olan İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden de başarılı bir şekilde mezun olan Congun ardından mesleki kariyerine adım atmıştır.

Mezun olduktan sonra kendisine avukatlık bürosu açan Congun mesleki anlamda kendini geliştirmesinin ardından farklı alanlara da yönelmiştir. Congun özellikle hukuk konusunda makaleler yayınlamasının ardından bir çok gazete ve dergiyede köşe yazıları yazmıştır.

Ali Congun Kimdir 3

Ali Congun Hangi Baro?

Aslen Adanalı olan Ali Congun yaklaşık 25 yıldır İstanbul'da yaşıyor. Congun eğitim hayatını da İstanbul'da tamamlamasının ardından burada yaşamaya devam etmiştir. 

Ali Congun avukatlık mesleğini de yine İstanbul'da sürdürmektedir ve İstanbul Barosu'na bağlı olarak çalışmaya devam etmektedir. Ali Congun ayrıca 2004 yılında Güncel Hukuk Dergisi'ne hukuk konularını içeren makaleler yazmıştır. Congun'un yazdığı makale ve yazılar hukuk alanında çok önemli etkilere neden olmuştur.

Ali Congun'un avukatlık kariyerine göz attık bir komedyenlik alanında neler yapmış ona bakalım...

Ali Congun Kimdir 4

Ali Congun Kaç Saat Sürüyor?

Ali Congun son birkaç yıldır sahne almaya başladığı gösteri dünyasında hızla yükselmeye devam ediyor. Ali Congun'un gösterileri hakkında en çok sorulan sorulardan birisi de Ali Congun gösterileri kaç saat sürüyor sorusu.

Ali Congun'un gösterileri genellikle 90 dakika sürüyor. Bu süre tabi ki bazı etkenlere değişiklik gösterebilir. Ali Congun'un gösterileri şuan herhangi bir platformda yayınlanmıyor. Ali Congun Youtube kanalı kendisinin gösterilerine ulaşabilirsiniz.

Ali Congun'un komedi alanında bu kadar hızlı yükselmesinin nedenlerinden birisi kendisinin daha önce tanındık mecralarda yazılar yazması olabilir. Congun hukuk konularında Radikal ve Cumhuriyet gibi gazetelerde yazarak kendisini türk halkına tanıtmıştı.

Ali Congun Kimdir 5

Ali Congun Nerede Çıkıyor?

Ali Congun yazımızın sonunda Ali Congun nerede çıkıyor sorusuna cevap vermek istiyoruz. Zorlu PSM organizasyonu altında gösterilerini gerçekleştiren Congun genellikle İstanbul'da Zorlu PSM Turkcell Platinum Sahnesi'nde gösterilerini gerçekleştiriyor.

Son aylarda ünü ülke sınırlarını da aşan Congun için Almanya ve Fransa gibi Avrupa ülkelerinde de turneler düzenlenecek.

Ali Congun'un yurt dışında sahne alacağı yerler ve tarihler ise şu şekilde:

  • 14 Haziran Lauviers Fransa
  • 15 Haziran Eindhoven Hollanda
  • 16 Haziran Amsterdam Hollanda

Ali Congun'u sizlere tanıttığımız yazımızın sonuna geldik. Ali Congun hakkında sizde görüşlerinizi bizimle paylaşabilirsiniz...

Kaynak: Haber Merkezi