Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, televizyonda kendisine “Sen FETÖ’ye gözyaşı döken bir adamsın, Fenerbahçe’yi nasıl FETÖ ile ilişkilendiriyorsun” diye sert sözlerle çatan Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi’ye cevap verdi. "Ben FETÖ ile savaşırken siz onların ananaslarını afiyetle yiyordunuz. Ben FETÖ’ye karşı yaptığım mücadelenin zekatını size versek 40 tane Ali Koç yapar.” 2014’te Fethullah Gülen ve Koç Ailesi arasındaki bağlantıya dair haberler ortaya çıkmış, cemaatin Koç ailesine Uganda’da bir petrol rafinerisi satışında yardımcı olduğu ve Mustafa Koç’a Uganda anlaşması ve dostluklarını belirtmek için ananas hediye ettiği öne sürülmüştü. İşte haberimizin detayları...

Ali Koç ananas olayı ne?

Riyad’da 29 Aralık’ta gerçekleşmesi beklenen Süper Kupa finali, Fenerbahçe ve Galatasaray’ın Atatürk’ün resmini taşıyan tişört ve pankartlarla maça çıkmak istemeleri nedeniyle ertelendi. Hürriyet gazetesinin yazarı Abdulkadir Selvi, bu durumu Koç ve Fenerbahçe’ye yönelik bir eleştiri yazısında dile getirdi ve “Suudi Arabistan’daki maç için neden 15 Temmuz’da FETÖ’nün sloganı olan ‘Yurtta sulh cihanda sulh’ ifadesini seçtiniz?” diye sordu.

Ali Koç Ananas Olayı Ne (1)

Fenerbahçe’nin başkanı Ali Koç da bir televizyon programında Selvi’nin yazısına yanıt vererek “Yurtta sulh cihanda sulh pankartımızla FETÖ’yle ilişkilendiriyorlar, sen FETÖ’ye hizmet etmiş, FETÖ için gözyaşı dökmüş bir adamsın, senin ne haddine Fenerbahçe’yi FETÖ’yle anmak” dedi.

Abdülkadir Selvi bugünkü yazısında Ali Koç’a cevap verdi:

“Ben ona ‘ulan’ diye seslenmiyorum. O ifade Ali Koç’a yakışır, ama bana yakışmaz. Ali Koç, ben 7 Şubat MİT krizinde, FETÖ’nün karşısında dimdik duran bir gazeteciyim. “Burada asıl hedef Erdoğan” diye ilk karşı çıkan benim. Siz Gezi’de çapulculara Divan Oteli’ni açarken, ben “Bu bir kalkışma girişimidir” diye ekranlarda kavga veriyordum. 17-25 Aralık’ta FETÖ’nün asıl hedefinin Erdoğan’a kelepçe vurmak olduğunu savunuyordum. 15 Temmuz darbe girişiminde ise gece CNN Türk’te Erdoğan’la yayındaydım.

FETÖ’nün darbe girişimine karşı canımı ortaya koyma pahasına mücadele verdim. Siz o zaman FETÖ’nün hediye ettiği ananasları yemekle meşguldünüz. Rahmetli Mustafa Koç, bir röportajında FETÖ’yle görüştüğünü anlatmıştı. FETÖ’nün ses kaydında geçen ananasları doğrulamış ve “Bana ananas yollandı. Ben de aradım teşekkür ettim. Gayet de lezzetliydi” demişti. FETÖ bana ananas göndermedi. Ali Koç siz FETÖ’nün ananaslarını yerken, ben FETÖ’yle mücadele ediyordum. FETÖ bana 17 suç duyurusunda bulundu. Senin hakkında bir suç duyurusunda bulundu mu? Benim FETÖ’ye karşı verdiğim mücadelenin zekatını versem 40 Ali Koç eder…”

Ali Koç Ananas Olayı Ne (3)

Çanakkale'de Korkutan Deprem! İstanbul'da da hissedildi Çanakkale'de Korkutan Deprem! İstanbul'da da hissedildi

Ananas yollandı, aradım teşekkür ettim

Fethullah Gülen ile Koç ailesi arasındaki ilişki 2014’te gündeme gelmiş, Gülen’in Koç ailesini Uganda’da bir petrol rafinerisi alımında desteklediği ve Mustafa Koç’a ananas ve tespih göndererek Uganda anlaşmasını ve dostluklarını kutladığı öne sürülmüştü. Ananasın gizli bir anlam taşıdığı iddiaları ortaya atılınca Mustafa Koç bir röportajında şunları söylemişti:

“Yok o ananas değilmiş de elmasmış, yok o bir şifreymiş. Bana ananas yollandı. Ben de aradım teşekkür ettim. Bu kadar basit. Bildiğiniz ananas yani, bu arada gayet de lezzetliydi. Sonra öğrendik ki Uganda, rafinerisiyle değil de ananasıyla meşhurmuş hakikaten.”

Kaynak: Haber- Hatice Zeybek