Alişan Kapaklıkaya, bir televizyon programına katılarak ve hayat hikayesini anlatarak ilgi çekiyor. Alişan Kapaklıkaya’nın hayatını kaybeden kızı Zuhal Kapaklıkaya Yıldız, 4 yıl önce vefat etmişti. Kapaklıkaya, programda kızı için dua edilmesini rica etmişti. Alişan Kapaklıkaya’nın kim olduğu ve kızının nasıl öldüğü merak ediliyor.

AFAD Açıkladı: Ege Denizi'nde Peş Peşe Korkutan Depremler! AFAD Açıkladı: Ege Denizi'nde Peş Peşe Korkutan Depremler!

Alişan Kapaklıkaya kimdir? 

Sivrihisarlı Alişan Kapaklıkaya 1962’de doğdu. Fakir bir ailenin çocuğuydu. Marmara Üniversitesi’ni 1985’te bitirdi. Adana’da lise öğretmenliği yaptı.

Çukurova Üniversitesi’nde 1987-1992 yılları arasında Eğitim Fakültesi’nde ders verdi.

NLP ile 2000’li yıllarda tanıştı ve bu konuda uzmanlaştı. Uluslararası çalışmalara katıldı. Bir TV programında anlattığı siyah pantolon hikayesi ile ünlendi.

Alişan Kapaklıkaya Kaç yaşında, nereli ve ne iş yapıyor?

Alişan Kapaklıkaya, Türk eğitimci, yazar ve konuşmacıdır. 1963 yılında Eskişehir’in Sivrihisar ilçesinde doğmuştur. 60 yaşındadır ve burcu yengeçtir. Babasının adı Abidin, eşinin adı Hayat Kapaklıkaya’dır. Üç çocuğu vardır, ancak kızı Zuhal Kapaklıkaya Yıldız 2018 yılında kanserden vefat etmiştir.

Alişan Kapaklıkaya, 1985 yılında Marmara Üniversitesinden mezun olmuştur. Adana’da bazı liselerde öğretmenlik, Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesinde ise öğretim görevlisi olarak çalışmıştır. Yenilik ve farkındalık arayışlarına girmesi sonucu istifa ederek, aile içi iletişim ve eğitim pedagojisi alanında çalışmalara yönelmiştir. Öğrenme stilleri, NLP ve beyin eğitimi konularında uzmanlaşmıştır. Bir televizyon programında anlattığı siyah pantolon hikayesi ile geniş kitlelere ulaşmıştı.

Alişan Kapaklıkaya, ayrıca birçok kitap yazmıştır. Bunlardan bazıları şunlardır: İçindeki Uyuyan Güzeli Uyandır, Öğretmenin Günlüğü, Bunları Kimseye Anlatmamıştım, Sevgi Bahçesinin Bahçıvanı, Kalbime Girmeden Beynimde İşin Ne?, Sen Hiç Kendini Yaşadın mı?, Yüreğime Dokunan Eller, Sen Yanımda Ol Yeter, Aramızda Kalsın. Alişan Kapaklıkaya, günümüzde Show TV’de Zahide Yetiş’le programında ve TRT Diyanet’te Yeni Güne Merhaba programında yer almaktadır. Ayrıca Sevgi Okyanusu Eğitim Akademisi bünyesinde eğitim ve konferanslar vermektedir. Resmi Instagram hesabında 1.4 milyon takipçisi vardır.

Alişan Kapaklıkaya kızı Zuhal Kapaklıkaya Yıldız kimdir?

Alişan Kapaklıkaya’nın kızı, Zuhal Kapaklıkaya Yıldız’dır. Zuhal Kapaklıkaya Yıldız, 1985 yılında doğmuş ve 2018 yılında kanserden vefat etmiştir. Babası Alişan Kapaklıkaya, kızının ölümünü sık sık televizyon programlarında anlatmış ve onun için dua istemiştir. Zuhal Kapaklıkaya Yıldız’ın hayatı hakkında daha fazla bilgi bulamadım.

Kaynak: Haber Merkezi