Nejat Saydam’ın senaryosunu yazıp ve yönetmenliğini yaptığı 1972 yapımı Türk filminin konusu, birbirlerine rakip iki iş insanı Atıf Yanyalı ve Adil Camcıoğlu’nun çocukları Sevgi ve Ali’nin aşk hikayesidir.Peki Aşkların En Güzeli filmi nerede çekildi? Tarık Akan'ın Aşkların En Güzeli filmi konusu nedir? Aşkların En Güzeli filmi oyuncu kadrosunda kimler var? 1972  yapımı Aşkların En Güzeli filmi hakkında tüm merak edilenler haberimizin içeriğinde. İşte detaylar...

Aşkların En Güzeli

Tarık Akan'ın Aşkların En Güzeli filmi

Aşkların En Güzeli; Nejat Saydam'ın senaryosunu yazıp ve yönetmenliğini yaptığı 1972 yapımı olan Türk filmidir.

Adam Asmaca (Hangman) filminin konusu ne oyuncuları kimler? Adam Asmaca (Hangman) filmi nerede çekildi? Adam Asmaca (Hangman) filminin konusu ne oyuncuları kimler? Adam Asmaca (Hangman) filmi nerede çekildi?

Aşkların En Güzeli filmi konusu 

Nejat Saydam’ın senaryosunu yazıp ve yönetmenliğini yaptığı 1972 yapımı Türk filminin konusu, birbirlerine rakip iki iş insanı Atıf Yanyalı ve Adil Camcıoğlu’nun çocukları Sevgi ve Ali’nin aşk hikayesidir.

Sevgi ve Ali, Konya’da Mevlana’yı ziyarete gittikleri sırada tesadüfen karşılaşırlar. Ali, babasının kirli ilişkilerini takip etmekte, Sevgi ise ailesinden uzakta yatılı bir kolejde okumaktadır. İkili arasında başlayan aşk, ailelerinin karşı çıkmasına rağmen devam eder. Ancak Sevgi’nin babası, kızını zorla başka biriyle evlendirmeye çalışır.

Bu durum, Sevgi ve Ali’nin hayatlarını alt üst eder...

Aşkların En Güzeli film oyuncuları

Tarık Akan'ın Aşkların En Güzeli filmi konusu

Aşkların En Güzeli film oyuncuları;

  • Tarık Akan,
  • Deniz Gökçer,

  • Ali Şen,

  • Tanju Gürsu,

  • Tunç Oral,

  • Yıldırım Önal,

  • Nezihe Güler gibi ünlü oyuncular rol almıştır. Film, Türk sinemasının klasikleri arasında sayılmaktadır.

Tarık Akan’ın rol aldığı Aşkların En Güzeli filmi nerede çekildi?

Aşkların En Güzeli filmi, 1972 yılında çekilmiş bir Türk melodramıdır. Film, birbirlerine rakip iki iş insanı Atıf Yanyalı ve Adil Camcıoğlu’nun çocukları Sevgi ve Ali’nin aşk hikayesini anlatır. Filmde Tarık Akan, Ali rolünü oynamıştır.

Film, Konya’da Mevlana türbesinde karşılaşıp tanışan iki gencin hayatlarını bambaşka bir anlam kazanmaya başlamasını gösterir. Film, Mevlana felsefesinin ışığı sayesinde birbirlerine yakınlaşan gençlerin hazinli aşk öyküsüdür.

Film, Nejat Saydam’ın senaryosunu yazdığı ve yönettiği bir eserdir. Film, Türk sinemasının klasikleri arasında sayılmaktadır.Tarık Akan’ın rol aldığı Aşkların En Güzeli film, Konya ve İstanbul’da çekilmiştir.

Tarık Akan kimdir?

Tarık Akan'nın asıl adı, Tahsin Tarık Üregül olan oyuncu 1949 yılında İstanbul'da bir abla ve bir ağabeyden sonra üçüncü çocuk olarak doğmuştur. Akan, bir dönem subay olan babası Yaşar Üregül'ün görevi nedeniyle Erzurum, Dumlu'da yaşamıştır. Babasının başka bir yere tayini üzere Kayseri'ye taşındılar ve Akan ilkokulunu da burada tamamladı. Babasının emekliliği üzerine İstanbul'a tekrar taşındılar ve Bakırköy'e yerleştiler.

Bakırköy'e taşındıktan sonra ortaokul ve liseyi burada tamamlamıştır. Lise'yi bitirdikten sonra, Yıldız Teknik Üniversitesi'ne girdi ve burada makine mühendisliği bölümünü okudu. Sinemaya geçmeden önce Bakırköy'deki plajlarda can kurtaranlık yapmaya başladı. Aynı zamanda sokaklarda işportacılık da yapmaya başladı. Yıldız Teknik Üniversitesi'nde, Makina Mühendisliği okuduktan sonra Gazetecilik Yüksek Okulu'na girdi ve bu okuldan mezun oldu.

1969 yılından sonra, 1970 yılında Ses dergisinin düzenlediği Sinema Artist Yarışması adlı yarışmaya katılarak birinci oldu. Yarışmada birinci olduktan sonra 1971 yılında ilk kez Fatma Girik ile birlikte başrol oynadığı sinema filmi Solan Bir Yaprak Gibi ile oyunculuk kariyeri başlamış oldu. 1979 yılında askerlik görevini yedek subay olarak Denizli'de yaptı. Sinemacılığın kötü gittiği 1978-1981 yılları arasında ticari taksi alarak kiralama sistemi ile ticaret hayatına devam etti.

Tarık Akan, 1980 yılında 12 Eylül Darbesi'nde 12 yıl hapis cezası ile yargılanmış ancak 2,5 ay hücre hapsi cezası almıştır. 7 Ağustos 1986 tarihinde Yasemin Erkut ile evlenmiştir. Bu evlilikten 1986 yılında Barış Zeki Üregül dünyaya gelmiştir. Ardından 1988 yılında ikiz olan Yaşar Özgür ile Özlem dünyaya gelmişlerdir. 1991 yılında Bakırköy'de olan Taş Mektep adlı ilkokulun ortaklarından birisi olmuştur.

1995 yılında Aziz Nesin'in vefatından sonra görevini devralan oğlu Ali Nesin'den Nesin Vakfı başkanlığını devralmıştır. 2002 yılında Anne kafamda bit var isimli bir kitap çıkarmıştır. Kitabında 12 Eylül Darbesi'nden sonra yaşadıklarını tümüyle kaleme almıştır.

Fırsat bulduğunda yazları Bodrum, Akyarlar'da Manço kulüp yanında taştan bir Rum evini restore edip dostlarını da ağırladığı yazlık evinde kalmayı tercih ediyor.

Aşkların En Güzeli filmi yazımızın sonuna geldik. Sizlere şimdiden iyi seyirler diliyoruz.

Kaynak: Hatice Zeybek