Göç İdaresi Başkanlığı’ndaki görevi, göç konusunda politika ve strateji belirlemek, uygulamak, koordine etmek ve denetlemek, yabancıların, uluslararası koruma başvuru veya statü sahiplerinin, geçici koruma altındakilerin, insan ticareti mağdurlarının ve vatansızların Türkiye’deki hak ve yükümlülüklerini düzenlemek, düzensiz göçle mücadele etmek, uyum süreçlerine katkı sağlamak ve ilgili kurum ve kuruluşlarla iş birliği yapmaktır. Göç İdaresi Başkanlığına yeni atanan Atilla Toros hakkında Atilla Toros kimdir, nereli? Göç İdaresi Başkanı Atilla Toros kaç yaşında, ne iş yapıyor? Atilla Toros evli mi?  Gibi soruların cevaplarına haberimiz içerisinde ulaşabilirsiniz.

Atilla Toros kimdir, nereli? Göç İdaresi Başkanı Atilla Toros kaç yaşında, ne iş yapıyor? Atilla Toros'un siyasi görüşü nedir? Atilla Toros evli mi? 

Atilla Toros, Göç İdaresi Başkanlığı görevine getirilen bir devlet memurudur. 1969 yılında Bitlis’in Tatvan ilçesinde dünyaya gelmiş, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden 1991 yılında mezun olmuştur. 1992 yılında kaymakam adayı olarak göreve başlamış, sırasıyla Kırşehir, Konya, Çanakkale ve İstanbul’da çeşitli ilçelerde kaymakamlık yapmıştır. 2017 yılında Mülkiye Başmüfettişi rütbesine terfi etmiştir. 15 Temmuz 2023 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Göç İdaresi Başkanlığı’na ataması yapılmıştır.

Bella Hadid Nereli? Kimdir? Dini Ne? Bella Hadid Nereli? Kimdir? Dini Ne?

Atilla Toros, göreve geldikten sonra, Göç İdaresi Başkanlığı’nın vizyonu ve misyonu hakkında şu sözlere yer vererek yapmak istediklerini anlatmıştır.

  • “Göç İdaresi Başkanlığı olarak, ülkemize gelen göçmenlere insan onuruna yakışır bir şekilde yaşama imkanı sağlamak, onların uyum sürecine destek olmak ve toplumsal katılımlarını güçlendirmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”
  • “Türkiye, dünyada en fazla göç alan ülkeler arasındadır. Bu durum, hem imkanlar hem de yükümlülükler doğurmaktadır. Biz, bu imkanları değerlendirerek, göçü kalkınma ve refah için bir fırsata dönüştürmeyi hedefliyoruz.”
  • “Göç İdaresi Başkanlığı olarak, ulusal ve uluslararası düzeyde iş birliği içinde hareket edeceğiz. Göç konusunda bilgi üretimi, paylaşımı ve yönetimi için gerekli altyapıyı oluşturacağız. Göç politikalarının etkinliğini ve verimliliğini artırmak için sürekli gelişim içinde olacağız.”

Atilla Toros kimdir, nereli

Atilla Toros’un siyasi görüşü hakkında net bir bilgi bulunmuyor. Ancak, Atilla Toros’un bir bürokrat olarak görev yaptığı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Göç İdaresi Başkanlığı’na atandığı biliniyor. Atilla Toros'un aile hayatı hakkında da pek çok soru soru soruluyor. Atilla Toros evli ve 2 çocuk babasıdır ayrıca ingilizce bilmektedir.

Kaynak: Haber Merkezi