Emekli maaşının artırılması ve emekli zammının ne kadar olacağı milyonlarca emeklinin hayatını etkiliyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, emekli ücretlerle ilgili bir açıklama yaptı. Emekli maaşına ara zam yapılacak mı yoksa yapılacak mı yok? 2024 yılında emekli zammının ne kadar olduğu ve en düşük emekli maaşının kaç TL olacağı merak ediliyor.

Emekli maaşlarına ne kadar zam gelecek? Bu sorunun cevabını merak edenler çok. Emekli maaşlarının belirlenmesinde enflasyon oranları önemli bir rol oynuyor. Ocak ayında emekli maaşlarına zam yapıldı. Emekliye yapılan ara zamla ilgili haberler emeklilerin hayatını etkiliyor. Peki emekli maaşlarına ne kadar zam gelecek, ek zam yapılacak mı? 2024 Ocak en düşük emekli maaşı kaç TL olacak?

Yeminli Mali Müşavir ve Vergi Uzmanı Muhammet Bayram, emekli zammı konusunda şu ifadelerde bulundu: “Temmuz ve ağustos aylarında 2 aylık (enflasyon) rakamları yayınlandı. İlk ay yüzde 9.49, ikinci ay yüzde 9.09 olarak gösterildi. Toplamda 19.52’lik enflasyon farkı olduğu görüldü.Eylül ayında da en düşük enflasyon oranının yüzde 7’ler civarında olacağı tahmin ediliyor.”

“Enflasyonun yüzde 26 ile yüzde 27 arasında bir artışı olacak ve bu süre içinde 3 ay geçer. Ekim ayında zam yapılması bekleniyor. Ancak zamın nihai olarak ocak ayında, yani sene başında gerçekleşeceğini bilmek gerekiyor. Zamın en az yüzde 20’lik olması gerektiği söyleniyor.”

Bakan Şimşek Emeklilere Müjdeyi Verdi! Emekli Zammı Ücreti Hakkında Beklenen Açıklama Geldi

Bakan Şimşek, “Enflasyonu tek haneye düşürmekle dar kesimlerin alım gücünü artırmak mümkün değil. Bu yüzden ücretlerin hedef enflasyona göre belirlenmesi gerekiyor dedi. Bakan Şimşek, enflasyona ezdirilmeyecek bir düzenleme stratejisi izlemeye devam edeceğini söyledi.” 

Çalışanlarımız ve emeklilerimizin değerli olduğunu unutmayalım. Ülkenin imkanlarına uygun hareket etmek zorunda kaldık. Yüzyılın felaketi nedeniyle çok zor bir durumdayız. Felaketin yaralarını iyileştirmek için 86 milyonun tamamını istiyoruz. Çalışanlarımızı ve emeklilerimizi enflasyona zarar vermemeyeceğiz.

Ama gelecekte çalışanlarımızın, alın gücünü artırmanın tek yolu enflasyonu kalıcı bir şekilde düşürmektir. Olmazsa olmaz ön koşul fiyat istikrarıdır. Çalışanlarımızın alım gücünü nasıl koruruz? Enflasyonu düşürerek koruruz.

Enflasyon yüksekten oynaklığı artıyor, tahmini zorlaşıyor. Firmaların planlaması da zorlaşıyor. Enflasyonla mücadele için topyekün destek verilmesi gereken bir programdır. Önümüzdeki dönemde sabırla bu programı uygulamamız lazım. Bunun için bir takım maliyetler olacak. Kolay olmayacak.