Son zamanlarda, ihtiyaç sahibi bireylere yönelik destek olanakları artmış ve düşük gelirli ya da gelirsiz vatandaşlar için yeni projeler hayata geçiriliyor.

Bakanlık tarafından sağlanan her türlü yardımın önemi çok fazla ve Bakanlık, afet nedeniyle evsiz kalanlara ve ev eşyası zararı görenlere destek sağlama sebebiyle adımlar atıyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik sosyal destek ödemelerini sürdürürken, evi veya eşyaları yangın, sel, deprem, kar heyelanı, kaya düşmesi ve teknolojik ya da insan kaynaklı afetler sonucunda maddi zarar gören afetzedelere destek sağlayacağını açıkladı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, afetten zarar gören ailelere konut yardımı ve ev eşyası hasar yardımı sağlanacak. Ayrıca, afetzedelere evlerinin onarımı, betonarme ev yapımı yardımı, prefabrik ev yapımı yardımı ve eşya alımı için hem ayni hem de nakdi yardımlarda iletilecek. 

Aile ve Sosyal Hizmetler bakanlığı tarafından 3.294 sayılı kanuna göre muhtaçlık durumuna bakılmadan yapılacak söz konusu destek ödemeleri şu şekilde yer alıyor.

· Ev onarımları için 75.000 TL’ye kadar,

· Prefabrik ev yapımı adı altında 150.000 TL’ye kadar,

· Betonarme ev yapımı için 200.000 TL’ye kadar,

· Yangın, sel, deprem, kar, heyelan, kaya düşmesi, teknolojik ya da insan kaynaklı afetler sebebiyle evi ya da eşyaları zarar gören aileleri 50.000 TL’ye kadar maddi destek imkanı sunulacağı bilgisi verildi.

İhtiyaç sahibi aileler, Bakanlık tarafından sunulan söz konusu destek seçenekleriyle ilgili daha kapsamlı bilgileri bakanlığın resmi internet sitesi aracılığıyla ulaşılabilir.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Resmi Sitesine Girmek İçin Tıklayınız...