Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Baykar'ın 2023 yılında Türkiye'nin en büyük 10 ihracatçısı listesine girdiğini ve listede yer alan ilk savunma ve havacılık şirketi olarak önemli bir kilometre taşına ulaştığını duyurdu. Bayraktar, eski Twitter hesabı olan X'te yaptığı paylaşımda, "Baykar bugün Türkiye'nin en büyük 10 ihracatçı firmasından biri haline geldi. Savunma ve havacılık sanayinde son üç yıldır açık ara ihracat lideriyiz." dedi.

İhracat Şampiyonları Ödül Töreni

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından düzenlenen "İhracat Şampiyonları Ödül Töreni", Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Cumartesi günü İstanbul'da gerçekleştirildi. Bayraktar'a ödül, Erdoğan tarafından ilk e-ihracat kategorisi de dahil olmak üzere üç farklı kategorideki diğer alıcılarla birlikte takdim edildi. Şirket, mal ihracatı kategorisinde 10'uncu sırada yer aldı. Otomobil üreticisi Ford Otomotiv ise en büyük ihracatçı unvanını aldı.

Baykar

MSB Duyurdu: Irak'ın Kuzeyine Hava Harekatı MSB Duyurdu: Irak'ın Kuzeyine Hava Harekatı

Baykar'ın Başarı Hikayesi

Haluk Bayraktar, X'teki paylaşımında şirketin yolculuğunu anlattı: "Peki insansız hava aracı (İHA) teknolojisi alanında bir girişim olarak yola çıkan Baykar, bu başarıya nasıl ulaştı? 2000'li yılların başında 6 kg'lık bir uçak olan Bayraktar Mini İHA ile yola çıktık. Yedi yıldır Ar-Ge yapıyoruz. Bu yedi yılda bir kuruş bile gelir elde edemedik. Sermayemizin tamamını Ar-Ge faaliyetlerine harcadık."

Bayraktar, İHA'ların savaş alanında paradigma değişikliği yaratacağına ve geleceğin teknolojisi olacağına inandıklarını belirterek, "Çıktığımız bu maceranın ülkemiz için kıvılcım oluşturacağına inanarak ekibimizle gece gündüz çalıştık. Merdivenleri adım adım çıktık... Milli ve özgün araştırdık, geliştirdik, ürettik, envantere girmesine, milli İHA'larımızın dünyayı değiştirmesine şahit olduk" dedi.

Baykar'ın Bugünkü Durumu

Baykar, şu anda 4.500 kişilik büyük bir aileye dönüşmüş durumda. Haluk Bayraktar, "Tüm projelerimizi tamamen öz kaynaklarımızla gerçekleştirdik. Tek ürünümüz Bayraktar TB2 insansız hava muharebe aracıyla ihracat lideri olduk" dedi. Bayraktar Akıncı'nın ihracat anlaşmalarının yapıldığını ve şu ana kadar 34 ülkeyle ihracat sözleşmesi imzaladıklarını belirtti.

Savunma ve havacılık alanında dünyanın en büyük 100 firmasından biri olmanın gururunu ve mutluluğunu ifade eden Bayraktar, "Bu gurur, desteğini her zaman hissettiğimiz milletimize aittir. Milletimize ve insanlığa faydalı olmak için çalışmaya devam edeceğiz. Çünkü sırada asırlık hayalimiz ve hedefimiz Bayraktar Kızılelma var" dedi.

Editör: Safa Erdoğan