360 TV’de yayınlanan Ben Bilirim yarışma programı televizyonun en çok izlenen yayınları arasında yer alıyor. Reyting rekorları kıran yarışma programında birinci olanlara para ödülü veriliyor.

Bu nedenle birçok kişi Ben Bilirim ödülü ne kadar diye merak ediyor. Ben Bilirim ödülü ne kadar, birincilik ödülü kaç TL, hafta final ödülü nedir ve Ben Bilirim Başvuru şartları nedir sorularının cevaplarını sizler için araştırdık.

Ben Bilirim Odulu 1

Ben Bilirim Ödülü Ne Kadar?

360 TV kanalının sevilen yarışma programı Ben Bilirim beş sezondur reyting rekorları kırmaya devam ediyor. Her hafta dört yarışmacının hızlı düşünme becerilerini ve genel kültürlerini test ettiği program hafta içi her gün izleyicilerle buluşuyor.

Ünlü sunucu Alper Ateş’in sunuculuğunu üstlendiği yarışma programına şu ana kadar 75 ilden 3000’e yakın kişi yarışmacı olarak katıldı. Programının hayranları ve katılmayı düşünenler yarışmanın birincisinin ne kadar kazandığını merak ediyor. Bu nedenle sık sık Ben Bilirim ödülü ne kadar soruna yanıt aranıyor.

Ben Bilirim programında haftanın birincileri para ödülü olarak çek kazanıyor. Ancak çekte yazan paranın miktarı canlı yayında seyircilere açıklanmıyor. Bu yüzden yarışmayı kazananların ne kadarlık bir para ödülü kazandığı bilinmiyor.

Programın yapımcıları sosyal medyada bu konuyla ilgili gelen eleştirilere karşı şu şekilde açıklama yaptı:

6 yıllık bekleyişten sonra ilk hasat 6 yıllık bekleyişten sonra ilk hasat
  • “Ödül konusunda açıkçası biraz bizim tercihimiz farklı. İşin içine parayı koyduğunuz zaman insanlardaki o sıcak atmosferi kaybetme riski doğuyor. Dolayısıyla daha cüzi bir rakamla insanların sosyalleşebileceği bir alan oluşturuyoruz. Yarışmacılarımız kendileri gibi düşünen insanlarla bir arada oluyorlar. O, bir buçuk saati keyifle geçirmelerini sağlıyoruz. İşin içine para girdiğinde başka hırslar devreye giriyor. Biz de bunu çok ön planda tutmuyoruz. Yoksa parayı vermemek değil. Yarışmacılar da bu durumdan çok memnunlar.”

Ben Bilirim Odulu 3

Birincilik Ödülü Kaç TL? Hafta Final Ödülü Nedir?

360 TV’nin izlenme rekorları kıran yarışma programı Ben Bilirim ödülü ne kadar sorusunun ardından birincilik ödülünün kaç TL olduğu da merak ediliyor. Yapımcıların yaptığı açıklamaya göre programın formatı gereği birincilik ödülünün kaç TL olduğu seyircilerle paylaşılmıyor.

Ancak bazı kaynaklara göre yarışmada birinci olanlar hafta final ödülü olarak yaklaşık 10 bin TL tutarında bir para ödülünün sahibi olmaya hak kazanıyor.

Ben Bilirim Başvuru Şartları Nedir?

Televizyon ekranlarının oldukça sevilen yarışma programı Ben Bilirim’de birinci olanların ne kadar kazandığı sorusuna yanıt bulanlar yarışmanın başvuru şartlarını da öğrenmek istiyor.

Hafta içi her gün dört yarışmacının yarıştığı programda yarışmacılar genel kültürlerinin sınırlarını test ediyor. Televizyon izleyicilerini hem bilgilendiren hem de eğlendiren programa çok yoğun bir ilgi söz konusu.

Sosyal medyada da sık sık gündem olan yarışmaya son beş sezonda 90 bine yakın aday başvuruda bulundu. Şu ana kadar da 75 ilden 3000’e yakın kişi programda yarıştı.

Oldukça popüler bir yapım olan Ben Bilirim yarışmasına katılmak için adaylardan istenen tek şart 18 yaş üzerinde olmalarıdır. Bunun dışında başvuru ücreti gibi herhangi bir şart bulunmuyor.

Ben Bilirim Odulu 2

Ben Bilirim Başvuru Nasıl Yapılır?

Ben Bilirim ödülü ne kadar ve başvuru şartları nelerdir sorularının yanıtlarını öğrenenler çok sevilen yarışma programına nasıl başvuru yapacaklarını da öğrenmek istiyor.

Ben Bilirim yarışmasına başvuru adımları şu şekildedir:

  1. Cep telefonu veya bilgisayarınızdan 360 TV’nin internet sitesine giriş yapın.
  2. İnternet sitesinin en altında yer alan “Ben Bilirim Programına Katıl” linkine tıklayın.
  3. Açılan sayfada adınız, soyadınız, doğum tarihiniz, cinsiyetiniz, mesleğiniz, telefon numaranız, yaşadığınız şehir ve e-posta adresinizi ilgili kısımlara yazın.
  4. “Kendinizden Kısaca Bahsedin” bölümünü doldurun.
  5. Fotoğrafınızı yükleyin.
  6. İsteğe bağlı olarak kendinizi tanıtan bir video yükleyin. Videonun boyutu en fazla 90 MB büyüklüğünde olmalıdır.
  7. Aydınlatma ve rıza metinleri okuyup onaylayın.
  8. “Başvuru Formunu Gönder” butonunu tıklayın.

Ben Bilirim Odulu 4

Ben Bilirim Programı Formatı

360 TV kanalının beğeniyle izlenen yarışma programı Ben Bilirim’de her hafta dört yarışmacı yarışıyor. Program toplamda üç etaptan oluşuyor. İlk iki etapta yarışmacılar sıra kendilerine geldiğinde A harfinden Y harfine kadar olan seçeneklerden bir harf seçiyor ve seçtikleri harfle ilgili gelen soruya yanıt vermeye çalışıyor.

Yarışmacı soruya yanıt veremezse veya yanlış bir cevap verirse sıra diğer yarışmacılara geçiyor ve en hızlı davranan kişiye cevap verme hakkı doğuyor. İlk iki etap sonunda puan sıralamasında ilk iki sırada yer alan yarışmacılar üçüncü tura geçerken diğerleri eleniyor.

Üçüncü ve son etapta konu başlıkları ve harfler bir arada geliyor. Etabın sonunda en yüksek puana ulaşan yarışmacı günün kazananı oluyor ve cuma günleri yapılan final yarışmasına katılmaya hak kazanıyor.

Ben Bilirim ödülü ne kadar, birincilik ödülü kaç TL, hafta final ödülü nedir ve Ben Bilirim Başvuru şartları nedir sorularının cevaplarını sizler için cevapladık.

Editör: Gulce Editor