Gazeteci ve ekonomist Bircan Yıldırım sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla sık sık gündeme geliyor. Bu paylaşımlar nedeniyle iki kez gözaltına alınan gazetecinin kim olduğu merak ediliyor.

Bu nedenle Bircan Yıldırım kimdir, kaç yaşında, ne iş yapıyor, evli mi, Bircan Yıldırım Adnan Oktar olayı nedir soruları soruluyor. Bu soruların cevaplarını ve daha fazlasını bu yazımızda sizler için araştırdık.

Bircan Yildirim Kimdir

Bircan Yıldırım Kimdir?

Gazeteci ve ekonomist Bircan Yıldırım özellikle sosyal medya platformu X’te (Twitter) yapığı paylaşımlarla öne çıkıyor. Sosyal medyada binlerce kişinin takip ettiği Bircan Yıldırım gündem olan haberler paylaşıyor. Bu nedenle birçok kişi Bircan Yıldırım kimdir diye merak ediyor.

Adeta bir sosyal medya fenomeni olan gazeteci Bircan Yıldırım bu paylaşımları nedeniyle sık sık adliye koridorlarında geziyor.  Bircan Yıldırım son olarak Karabük Üniversitesi olayları hakkındaki yorumları nedeniyle geçtiğimiz mart ayında gözaltına alındı.

Bircan Yıldırım’ın bu konudaki paylaşımlarından birisi şu şekildedir:

  • “Skandala yeni rezillikler ekleniyor‼️ Karabük Üniversitesi’nde yaşananlar öyle sıradan ve basite alınacak gibi değil. Kim neleri, neden gizliyor, bu üniversite neden Afrikalıların gözdesi oldu, ne dümenler dönüyor? Karabük Üniversitesi’nin kapısından içeri girmemiş, resmi başvurusu yok, kayıt yok ama Mühendislik Fakültesinden 2 yabancı uyruklu mezun olmuş ve diploma almaya hak kazanmışlar‼️ İlin ilginç yanı var Cumhurbaşkanlığı CİMER’den gelen şikayetle başlatılan inceleme başlatılmış‼️ Bulaşıcı hastalıkla patlak veren Üniversite’de olaylar aslında adli makamlara ulaşmış ama halk sayemizde duyuyor‼️”

Sık sık Bircan Yıldırım kimdir diye sorulan gazeteci, Karabük Üniversitesi olaylarına ilişkin yaptığı diğer paylaşımlarda üniversitede bir fuhuş çetesi kurulduğu iddiasına da yer vermişti.

Bircan Yıldırım, sosyal medyada büyük yankı uyandıran bu paylaşımların ardından “sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlarla dezenformasyon, ırkçı ifadeler kullanmak suretiyle halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek” suçlamasıyla gözaltına alındı. Daha sonra ise serbest bırakıldı.

68 yaşındaki kadın başarılara doymuyor 68 yaşındaki kadın başarılara doymuyor

Bircan Yıldırım daha önce de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu arasında yapıldığı iddia edilen bir anlaşmayı paylaşmıştı. Bu iddiaya göre iki lider arasındaki anlaşma sonucunda bir milyon Filistinli Türkiye’ye getirilip Türk vatandaşı yapılacak ve Türkiye’ye iki milyar dolar ödenecekti.

Sosyal medyada gündem olan bu paylaşımın ardından Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi bir açıklama yayınlayarak bu iddianın tamamen asılsız ve yanıltıcı olduğu belirtti.

Bunun üzerine Bircan Yıldırım “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçlamasıyla gözaltına alındı ve tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Bircan Yıldırım’ın avukatı bu karara şu sözlerle karşı çıktı:

  • “Cumhuriyetin 100. yılını kutlarken, basın özgürlüğü konusunun bu kadar öne çıkarıldığı bir zamanda, böyle bir suçlama ile insanların tutuklanarak peşinen mahkum edilmesi hukuka uygun değildir. Yasadan kaynaklanan haklarımızı sonuna kadar kullanacağız.”

Bircan Yildirim Kimdir 2

Bircan Yıldırım Ne İş Yapıyor?

Gazeteci ve ekonomist olarak tanınan Bircan Yıldırım sosyal medya hesaplarında ve Bircan TV Haber kanalında haber paylaşımı yapıp gündeme dair yorumlarda bulunuyor.

Bircan Yıldırım Evli Mi?

Sosyal medyada sık sık Bircan Yıldırım kimdir diye sorulan gazetecinin özel hayatı ve evli olup olmadığıyla ilgili bir bilgi bulunmamaktadır.

Bircan Yildirim Kimdir 4

Bircan Yıldırım Adnan Oktar Olayı Nedir?

Paylaştığı tartışmalı haberlerle gündemden düşmeyen Bircan Yıldırım’ın Adnan Oktar’la arasındaki bağlantı da merak ediliyor.

Bircan Yıldırım’ın daha önceden 8 bin 658 yıl hapisle cezalandırılan Adnan Oktar hakkında yaptığı paylaşımları ortaya çıktı.

Bu paylaşımlardan bazıları şu şekildedir:

  • “Adnan Oktar hocam gene haklı çıktı cenazedeki uyarıları doğru çıktı."
  • "Hocamızın yanındayız."
  • "Maşallah hocama nazarlar değmesin."

Bircan Yıldırım kimdir, kaç yaşında, ne iş yapıyor, evli mi, Bircan Yıldırım Adnan Oktar olayı nedir sorularını sizler için cevapladık.

Editör: Gulce Editor