Reklamlarda en çok dikkatimizi çeken çikolata markası Biscolata'dır. Biscolata kimin markası?  hiç düşündünüz mü... İşte merak ettiğiniz sorularınızın cevaplarını haberimizde açıkladık...

Biscolata kimin markası?

Biscolata kimin markası sorusuna şöyle yanıt verebiliriz. Herkesin çok sevdiği Biscolata markası Şölen'indir. Çoban Ailesi’nin Gaziantep’te 1989 yılında çikolata, gofret ve şekerleme üretimi yapan bir şirket kurup ve adını Şölen Çikolata Gıda Sanayi koymuştur.Pazarın çikolata, çikolatalı mamuller, bisküvi, kraker, kek, şeker ve lokum alanlarında ürünleri bulunan Şölen, Türkiye’nin çikolata ve çikolatalı mamuller ihracatında lider firmasıdır.

Biscolata Kimin Markası (5)

Şölen, bugün 100’den fazla ülkeye 200’den fazla ürün ihraç etmektedir. Şekerleme sektörünün en prestijli listelerinden biri olan “Candy Industry Top 100” listesinde 2014 yılında 49. sırada yer alan Şölen, Biscolata, Milango, Ozmo, Wapps, Luppo, Lokkum, Nutymax, Greta gibi hem yerel hem de global pazarlarda başarılı olan markalara sahiptir.

Biscolata Kimin Markası (1)

Türkiye’nin öncü atıştırmalık firmalarından biri olan Şölen’in, Biscolata Mood adlı ürününün uluslararası bir başarı elde etmiştir. Biscolata Mood, Amerika’da Today gazetesinin düzenlediği bir yarışmada, en iyi 10 atıştırmalık arasına girmeyi başardı.

Biscolata Mood, ince ve kıtır bisküvi ile içindeki akışkan çikolata ile hem lezzetli hem de eğlenceli bir üründür. Amerikalı tüketiciler tarafından yapılan değerlendirmede, 5 üzerinden 4.8 puan alarak, en iyi kurabiye seçildi.

Biscolata'nın sahibi kim?

İsmail Çoban'dır. İsmail Çoban 1962’de Sivas’ta dünyaya gelmiştir. Babası eğitimlerini sürdürebilmeleri için Gaziantep’e yerleşmiş ve kozmetik sektörüne girmiştir. Sıfırdan babasının mesleğini devam ettirmiştir. İşe şampuan, kolonya ve çamaşır sabunu üreterek başlamıştır.

Biscolata Kimin Markası (2)

Atasay kimin? Ne iş yapıyor? Atasay Kamer serveti ne kadar? Atasay kimin? Ne iş yapıyor? Atasay Kamer serveti ne kadar?

Sonra çikolatanın pazarda çok rağbet gören ve çok satılan bir ürün olduğunu görmüştür. Bunun üzerine İstanbul’da bir çikolata fabrikası satın almış ve Gaziantep’e getirerek üretim yapmaya başlamıştır. Başaladığı günden beri çok sayıda başarı elde etmiştir.

Şölen

Şölen, cesur ve yenilikçi bir şirket olarak, topluma ve ülkeye fayda sağlamak için çalışmaktadır. Şölen, 1989 yılında Gaziantep’te atıştırmalık, çocuk ürünleri, hediyelik ve ikramlık ürünler alanında faaliyete başlamıştır. 30 yıldan fazla bir süredir bu alanda zengin bir ürün yelpazesi sunmaktadır. Şölen, gıda güvenliği, hijyen ve kalite konularına önem vererek yenilikçi bir vizyonla çalışmalarını sürdürmektedir.

Biscolata Kimin Markası

Şölen, Biscolata, Ozmo, Milango, Boombastic, Luppo, Lokkum, Nutymax gibi dünyaca ünlü markalara sahiptir. Şölen, 200’den fazla ürünü 120’den fazla ülkeye ihraç etmektedir. Şölen’in Dubai, Cezayir, Azerbaycan, Amerika, Suudi Arabistan, Almanya ve İngiltere gibi ülkelerde bölge ofisleri; Levant Bölgesi, Kanada, Çin, Latin Amerika gibi bölgelerde bölge müdürlükleri vardır.

Biscolata Kimin Markası (4)

Türkiye’nin Çikolata Fabrikası diye bilinen endüstri 4.0 uyumlu ve son teknolojiye sahip Gaziantep fabrikası ve İstanbul’daki tesisleriyle dünyanın önde gelen çikolata üreticilerinden biri olan Şölen, 210 bin metrekarelik alanda yılda 330 bin ton çikolata üretiyor.

Şölen, Türkiye gıda sektöründe bir ilke imza atarak, İstanbul ve Gaziantep’te iki ayrı Ar-Ge merkezi kurdu. Şölen, farklı tatlarıyla, her bayram ve özel günü, yaşadığımız her anı şölene çevirmek için çalışıyor.

Şölen'in Tarihçesi

  • 1989 - Gaziantep’te ilk üretim tesisi kuruldu.
  • 1991 - Türk Devletler ihracatında büyük ivme kazandı.
  • 1994 - İstanbul ofisi açıldı.
  • 2001 - İhracat yapılan ülke sayısı 66’ya çıktı.
  • 2004 - İlk reklam filmi "Triplex" markasına çekildi.
  • 2005 - Gaziantep’te ikinci üretim tesisi kuruldu.

Şölen'in personelleri

  • Elif Çoban - İcra Kurulu Başkanı
  • İsmail Çoban - Yönetim Kurulu Başkanı
  • Ali Çoban - Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı
  • Mehmet Çoban - Yönetim Kurulu Üyesi
  • Hasan Çoban - Yönetim Kurulu Üyesi
  • Hazım Ellialtı - Yönetim Kurulu Üyesi
  • Ali Erdoğan - Yönetim Kurulu Üyesi
  • 2007 - Turquality Programı’na dahil olundu.
  • 2009 - İstanbul Silivri fabrikası kuruldu.
Kaynak: Muhabir- Hatice Zeybek