Son zamanlarda bir hayli merak konusu olan Borlease Otomotiv kimin? Sahibi kimdir? Özgür Cem Hancan kimdir? tüm bu soruların cevabı şimdiki haberimizde...

Borlease Otomotiv kimin?

Borlease Otomotiv A.Ş, 2013 yılında Bor Holding’in ilk kurduğu şirket olarak operasyonel filo kiralama sektöründe hizmet vermektedir. Borlease, müşterilerinin memnuniyetini önemseyen, çevre, yasa, toplum ve etik değerlere uygun, yenilikçi ve sosyal sorumluluk sahibi bir şirkettir. Borlease, 338 çalışanı ve 4300 araçlık filosuyla Türkiye’nin lider filo kiralama şirketlerinden biridir. Borlease, müşterilerine filo kiralama dışında kısa süreli araç kiralama, özel araç yönetimi, FİLOM, Telematics, Implant ve Yakıt Yönetimi gibi hizmetler de sunarak sektördeki yerini pekiştirmekte ve müşterilerinin iş süreçlerini kolaylaştırmayı amaçlamaktadır.

Borlease, işletmelere ekonomik, esnek ve uygun çözümler sunarak sektördeki konumunu güçlendiren bir şirkettir. Borlease, 2019 yılında araç kiralama sektörünün önde gelen uluslararası markalarından SIXT rent a car’ı bünyesine katarak sektördeki hizmet yelpazesini genişletmiştir. Borlease, SIXT rent a car ile birlikte sektörün ihtiyaçlarına yönelik yatırımlarına devam etmektedir.

Borlease, Birleşmiş Milletler Küresel İklim Anlaşması’nın (UN Global Compact) imzacısı olan Bor Holding’in bir iştiraki olarak küresel çevre ve toplumsal fayda projelerine katkı sağlamayı hedeflemektedir. Borlease çalışanlarının gönüllülük inisiyatifi olan Gülümseten Yarınlar ile eğitim alanında toplumsal fayda yaratan projeler gerçekleştirmektedir. Borlease, SIXT rent a car ile ortaklaşa 2022 yılında başlattığı Dönüşümde Yaşam Var projesi ile kurumsal filo kiralama sistemine dahil olan araçların kat ettikleri kilometreleri iyiliğe çevirmektedir. Proje, Borlease’in ana faaliyet alanı olan araç kullanımının karbon ayak izini azaltmak ve bu konuda farkındalık yaratmak için çevreye duyarlı projelerle desteklemeyi amaçlamaktadır.

Borlease, “Yenilik, Kolaylık ve Uyum” felsefesine uygun olarak kaliteli hizmeti ve müşteri memnuniyetini her zaman öncelikli tutarak büyümeye devam etmektedir.

Borlease Otomotiv sahibi kimdir?

Özgür Cem Hancan Özel Arı Lisesi’nden mezun olduktan sonra Marmara Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nde lisans eğitimini bitirmiştir. 2002-2004 yılları arasında aynı üniversitede araştırma görevlisi olarak görev almıştır.

Filo kiralama sektörünün lider firmalarından biri olan Leaseplan’da 2013 yılına kadar çalışmış ve bu süreçte Sabancı Üniversitesi’nde Executive MBA programını tamamlamıştır. 2013 yılında Borlease Otomotiv A.Ş.’nin kuruluşunda yer alan Hancan, Bor Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Borlease Otomotiv Genel Müdürlüğü görevlerini sürdürmektedir.

Borlease Otomotiv kimin sahibi kimdir (1)

Galatasaray ile sponsorluk anlaşması

Galatasaray’ın Sıxt rent a car firmasıyla yaptığı sponsorluk anlaşması, ‘’Türk spor tarihinin en büyük sponsorluk anlaşması’’ olarak duyuruldu. Galatasaray, 2020/21 sezonundan beri ana sponsoru olan Sıxt rent a car firmasıyla yeni bir anlaşma imzaladığını açıkladı. Sarı kırmızılı takımın bu anlaşmadan 100 milyon Euro kazanacağı iddia ediliyordu. Anlaşmanın 5 yıl süreceği ve Temmuz ayında yapılacak bir lansmanla detaylarının paylaşılacağı belirtildi. Galatasaray Spor Kulübü, Sıxt rent a car firmasıyla ön anlaşma yapıldığını resmi olarak duyurdu.

Spor kamuoyuna büyük etki uyandırdı

Sıxt rent a car şirketi, Galatasaray ile tarihi bir sponsorluk anlaşması yaptı ve gündeme oturdu. Bu şirket, 1912 yılında Almanya’da kurulmuş ve 110 ülkede hizmet vermektedir. Şirketin 2 bin 100 şubesi ve 4 bin kiralama ofisi vardır. Türkiye’de ise Bor Holding, Sıxt rent a car şirketinin temsilcisidir. Bor Holding’in başkanı Özgür Cem Hancan’dır. Sıxt rent a car şirketinin yönetim kurulu başkanı ise Galatasaray kongre üyesi ve Eyüpspor Başkanı Murat Özkaya’dır.

MSB Duyurdu: Irak'ın Kuzeyine Hava Harekatı MSB Duyurdu: Irak'ın Kuzeyine Hava Harekatı

Bor Holdingin CEO’su Özgür Cem Hancan da Galatasaray camiası içerisinde tanınan simalar arasında yer alıyor. Galatasaray Sportif A.Ş. Başkanvekili Erden Timur ile kıyaslanan Özgür Cem Hancan’ın fanatik bir taraftar olduğu öğrenildi.

Kaynak: Haber- Hatice Zeybek