Sosyal medya fenomenliği günümüzde bir meslek dalı olarak kabul ediliyor. Ülkemizde de çok sayıda sosyal medya fenomeni var. Özellikle Tiktok’ta Burak Reis neşeli kişiliği ve eğlenceli içerikleriyle en çok sevilen fenomenler arasında yer alıyor.

Bu nedenle birçok kişi ünlü sosyal medya fenomeni hakkında daha fazla bilgiye ulaşmak istiyor ve Burak Reis kaç yaşında gibi sorulara cevap arıyor. İşte, yanıtlar...

Burak Reis Kac Yasinda 2

Burak Reis Kaç Yaşında?

Teknolojinin hızla ilerlemesiyle birlikte sosyal medya platformlarındaki kullanıcı sayısı da giderek artıyor. Kullanıcı sayısının artmasıyla beraber daha fazla sosyal medya fenomeni görüyoruz. Dünya çapında birçok kişi hayatını sosyal medya fenomeni olarak sürdürüyor. Ülkemizde de sosyal medya fenomenlerinin milyonlarca takipçisi bulunuyor.

Sosyal medyanın en sevilen fenomenleri arasında yaşam enerjisi ve sempatikliğiyle öne çıkan Burak Reis var. Yaşına göre küçük olan boyuyla öne çıkan Burak Reis ilk olarak İstiklal Marşı’nı söylediği video ile ünlü olmuştu. Şu anda Tiktok’ta 700 binden fazla takipçisi olan sosyal medya fenomeninin içerikleri milyonlarca beğeni alıyor.

Bu nedenle birçok kişi Burak Reis hakkında daha fazla bilgi almak istiyor ve Burak Reis kaç yaşında sorusuna yanıt arıyor. Eğlenceli videoları ve sempatik kişiliğiyle dikkat çeken Burak Reis, 2012 yılında dünyaya geldi. 2024 yılı itibariyle 12 yaşındadır. Yaşadığı hastalık nedeniyle boyu yavaş uzayan Burak Reis şu anda 75 cm boyunda.

Burak Reis Kac Yasinda 3

Burak Reis Hastalığı Nedir?

Burak Reis kaç yaşında sorusunun cevabını öğrenenler sosyal medya platformlarının sevilen isminin hastalığını da merak ediyor. 12 yaşında olmasına rağmen hastalığı nedeniyle 75 cm uzunluğunda olan Burak Reis bu duruma rağmen yaşama sevinci ve neşesiyle çok seviliyor.

Burak Reis’i etkileyen hastalığın adı Majewski osteodysplastic primordial dwarfism type II’dir (MOPD Tip 2). Çok nadir görülen bir hastalıktır. ABD’de şu ana kadar MOPD Tip 2 hastalığı olan yaklaşık 90 kişi kayıtlara geçmiştir.

Genetik bir hastalık olan MOPD Tip 2, PCNT geninde meydana gelen bozulmalar ve mutasyonlar sonucu meydana gelir. PCNT geni, vücudumuzda perisetrin proteininin kodlanmasından sorumludur. Perisetrin proteini ise hücre bölünmesi sırasında önemli bir role sahiptir.

Loplu örümcek Türkiye'de bir kez daha görüldü Loplu örümcek Türkiye'de bir kez daha görüldü

Bu nedenle PCNT geninde görülen bozulmalar ve mutasyonlar doğrudan hücre bölünmesinde sorunlara yol açar. Bunun sonucunda da MOPD Tip 2 gibi hastalıklar ortaya çıkar. MOPD Tip 2, otozomal resesif (çekinik genlerle taşınan) bir hastalıktır. Bireylerde bu hastalığın ortaya çıkması için hem anne hem de babadan bozulmaya ve mutasyona uğramış PCNT geninin aktarılmış olması gerekir. Hastanın ebeveynleri sorunlu PCNT geninin taşıyıcı olabilse de kendilerinde hastalık belirtisi görülmez.

Burak Reis’i etkileyen MOPD Tip 2 hastalığının belirtileri şu şekildedir:

  • Boyun aşırı yavaş uzaması.
  • Kafatasının olması gereken küçük olması nedeniyle ortaya çıkan mikrosefali hastalığı.
  • Kemiklerin ince olması veya diş gelişiminin gecikmesi başta olmak üzere kemik ve dişlerin gelişiminde görülen anormallikler.
  • Damar tıkanıklığı ve anevrizma gibi kalp ve damar rahatsızlıkları.
  • Doğumdan itibaren kilonun oldukça düşük olması.
  • Yüz hatlarında belirgin farklılıklar.
  • Bazı hastalarda görülen öğrenme güçlüğü.
  • İşitme ve görme kaybı.
  • Solunum ve beslenme problemleri.
  • Erken yaşlanma.
  • Zihinsel gelişimde gecikme.
  • Hiperaktiflik.
  • Sık sık hasta olma.
  • Omurga eğriliği.
  • Psikomotor gelişimde yavaşlık.

MOPD Tip 2 hastalığının tedavisi henüz bulunamamıştır. Hastalık, büyüme hormonu eksikliği değil de genlerde meydana gelen sorunlar nedeniyle oluştuğu için hastalarda hormon tedavisi etkili olmaz.

Bu nedenle hastalar için sadece semptomlara yönelik tedaviler uygulanır. Bunun için de hastaların düzenli olarak doktor kontrolü ve takibinde olması gerekir.

Burak Reis Kac Yasinda 4

Burak Reis Nereli?

Burak Reis kaç yaşında ve hastalığı nedir sorularına yanıt bulanlar ünlü sosyal medya fenomeninin nereli olduğunu öğrenmek istiyor.

12 yaşında olmasına rağmen MOPD Tip 2 hastalığı nedeniyle boyu 75 cm olan Burak Reis, 2012 yılında İzmir’in Torbalı ilçesinde dünyaya geldi.

Burak Reis Gerçek Adı Nedir?

Tiktok’ta paylaştığı eğlenceli videolarla yüz binlerce hayranı olan Burak Reis’in gerçek adı da merak edilen konular arasında. 2012 yılında İzmir’in Torbalı ilçesinde doğan Burak Reis’in gerçek adı Burak Özbek’tir.

Burak Reis kaç yaşında, hastalığı nedir ve nereli sorularını sizler için cevapladık.

Editör: Gulce Editor