Geçtiğimiz yıl ocak ayında izleyicilerle buluşan Bursa Bülbülü çok beğenildi. 2023 yılının en iddialı yapımlarından biri olan filmde Ata Demirer, Özge Özacar ve Cem Gelinoğlu gibi başarılı oyuncular yer aldı.

Hala sosyal medyada sık sık konuşulan Bursa Bülbülü filminin nerede çekildiği merak ediliyor.

Bu nedenle birçok kişi Bursa Bülbülü nerede çekildi sorusuna yanıt arıyor.

Bu sorunun cevabını ve daha fazlasını sizler için araştırdık.

Bursa Bulbulu Nerede Cekildi 5

Bursa Bülbülü Nerede Çekildi?

Ünlü komedyen Ata Demirer’in komedi filmleri çok seviliyor. Eyvah Eyvah filmleriyle beyazperdede büyük ses getiren başarılı komedyenin son filmi Bursa Bülbülü de izleyicilerden tam not aldı.

13 Ocak 2023 tarihinde içerik platformu Disney+’ta izleyicilerin karşısına çıkan filmde Ata Demirer’e Özge Özacar ve Cem Gelinoğlu gibi ünlü oyuncular eşlik ediyor. Kendi müzik kasetini çıkarmak için çeşitli maceralara atılan Cengiz’in hikayesine konuk olduğumuz filmin nerede çekildiği merak konusu olmaya devam ediyor.

Bu nedenle birçok kişi Bursa Bülbülü nerede çekildi diye soruyor. 2023 yılının en sevilen yapımları arasına giren Bursa Bülbülü, Bursa ile Balıkesir’in Bandırma ve Erdek ilçelerinde çekildi.

Bursa Bulbulu Nerede Cekildi 4

Bursa Bülbülü Gerçek Bir Hikaye Mi? Kimi Anlatıyor?

Bursa Bülbülü nerede çekildi sorusuna yanıt bulanlar çok sevilen filmin senaryosunun gerçek bir hikayeye dayanıp dayanmadığını da öğrenmek istiyor.

Hakan Algül’ün yönetmenliğini ve Ata Demirer’in senaryosunu üstlendiği Bursa Bülbülü gerçek bir hikayeden esinlenilmiş.

Patrona Halil'in hayretlere düşüren hayat hikayesi Patrona Halil'in hayretlere düşüren hayat hikayesi

Filmin senaryosunu yazan Ata Demirer bu konuda gelen bir soru üzerine aşağıdaki sözleri söyledi:

  • "İlk gençlik yıllarımda yaşadığım, kendi hayatımdaki bir macerayı, bir yolculuğu kurgulayıp anlatmak istedim. Aslında çok uzun yıllar önce düşündüğüm bir hikâyeydi. O zaman ismi de farklıydı. Sonra zaman olmadı. Başka filmler yaptık, hep birlikte eğlendik, yıllar geçti. Pandemide eve kapanmak çok korkunç bir şeymiş. O ilk üç ay evden çıkamadık ya, o dönem bana geldiler. Evdeki köpek bile gezdirilmekten sıkıldı, kilo kaybetmeye başladı. ‘Bu böyle olmayacak’ dedim. İçime döndüm, çocukluğuma, o zamanlar hayatımızda salgın gibi şeyler yoktu. ‘Bu hikâyeyi yazacaksam şu an yazabilirim, bir daha da yazamam’ dedim. O yüzden bana pandeminin böyle bir hediyesi oldu. O zaman yazmaya karar verdim ve yazdım. Çok şükür çektik de. Şimdi 50 yaşımdayım, 15 yaşındaki Ata'nın hikâyesini anlatmak istedim."

Bursu Bülbülü Ne Zaman Çekildi?

Bursa Bülbülü nerede çekildi ve senaryosu gerçek bir olaydan mı esinlenildi sorularının cevaplarını öğrenenler filmin ne zaman çekildiğini de merak ediyor.

Ata Demirer, Özge Özacar ve Cem Gelinoğlu gibi ünlü oyuncuları bir araya getiren Bursa Bülbülü filmi 2021 ile 2022 yılları arasında çekildi.

13 Ocak 2023 tarihinde Disney+ platformunda izleyicilerle ilk kez buluştu.

Bursa Bulbulu Nerede Cekildi 7

Bursa Bülbülü Konusu ve Oyuncuları

2023 yılının en çok beğenilen yapımları arasında olan Bursa Bülbülü’nü henüz izlemeyenler filmin konusunu ve oyuncularını merak ediyor.

Senaryosunu ünlü komedyen Ata Demirer’in üstelendiği filmde Bursa’da bir çay bahçesinde şarkıcılık yapan Cengiz’in hikayesine yakından tanık oluyoruz.

Büyük hayalleri olan Cengiz artık kendi kasetini çıkararak ünlü olmak ister. Bu süreçte yolu Taşkın ile kesişir.

Taşkın’ın kaset çıkarmasına yardımcı olmaya karar vermesinin ardından Cengiz, abisinden borç alarak Taşkın ve kardeşi Arzu ile talihsizliklerle dolu bir yolculuğa çıkar.

İzleyicilerin oldukça beğendiği dizinin oyuncu kadrosu şu şekilde:

  • Ata Demirer- Cengiz
  • Cem Gelinoğlu- Taşkın
  • Özge Özacar- Arzu
  • Bedir Bedir- Cazgır
  • Neslihan Arslan- Bülent Ersoy
  • Tarık Papuççuoğlu- Şerafettin
  • Melek Baykal- Zeliha
  • Ramiz Mullamusa - Küçük Emrah
  • Celil Nalçakan - Osman
  • Toygan Avanoğlu- Doktor Fatih
  • Seda Türkmen- Sevda

Bursa Bülbülü Erdek Nerede Çekildi?

Bursa Bülbülü’nün çekimlerinin bir kısmının Erdek’te yapıldığını öğrenenler filmin Erdek’in neresinde çekildiğini merak ediyor.

Bursa Bülbülü, Erdek’te Çuğra Sahili’nde çekildi. Filmin açılış sahnesinde gördüğümüz Çuğra Sahili, filmde Mudanya Sahili olarak adlandırılmış.

Bursa Bulbulu Nerede Cekildi 8

Bursa Bülbülü Mudanya'da Nerede Çekildi?

Bursa Bülbülü’nün çekimlerinin bir kısmının Mudanya’da yapıldığını öğrenen izleyiciler filmin Mudanya’nın neresinde çekildiğini bilmek istiyor.

Bursa Bülbülü, Mudanya’da Kurşunlu Sahili’nde çekildi.

Bursa Bülbülü Sahil Sahnesi Nerede Çekildi?

Bursa Bülbülü’ndeki sahil sahneleri Erdek’teki Çuğra Sahili ve Bandırma’daki Kurşunlu Sahili’nde çekildi.

Bursa Bulbulu Nerede Cekildi 3

Bursa Bülbülü Şarkıları Kim Söylüyor?

Bursa Bülbülü’nde Cengiz’in söylediği şarkıları Ata Demirer seslendirirken Arzu’nun şarkılarını Melek Büyükçınar söylüyor.

Bursa Bülbülü nerede çekildi, gerçek bir hikaye mi, ne zaman çekildi, konusu nedir ve oyuncuları kimlerdir sorularını sizler için cevapladık.

Editör: Gulce Editor