Evlerimizin temel ve vazgeçilmez beyaz eşyalarından olan çamaşır makineleri günlük işlerimizde hayatımızı kolaylaştıran bir akıllı cihazdır.

Gelişen teknoloji ile birlikte yeni nesil çamaşır makineleri hayatımıza dâhil oldu. İşte bu makinelere deterjan ve yumuşatıcı kullanacağımız zaman, deterjan gözünü açtığımızda hangi tarafa koyacağımızda kafamız karışıyor. Çünkü her çamaşır makinesinin deterjan gözü farklı ve yanlış koyduğumuzda bozulur mu korkusu yaşıyoruz.

Evde kirli çamaşırlarımızı temizlememizde bizlere yardımcı olan çamaşır makineleri için deterjan ve yumuşatıcı koyabilmemiz için ayrılmış gözler bulunmaktadır.

Çamaşır makinesinde ayrılan bu gözlerden iki tanesi deterjan kısmı bir tanesi de yumuşatıcı içindir. Bu gözlerin hangisine ne koyacağımızı bilmemiz için makinenin kullanım kılavuzunu iyice okumamız gerekmektedir.

Çamaşır makinelerinde deterjan bölümleri, sağ üst ya da sol üst köşede yer almaktadır. Bu deterjan haznesinde ise üç bölüm bulunmaktadır. Bu bölümlerden ikisi deterjan biri ise yumuşatıcı haznesi olarak kullanılmaktadır.

Çamaşır makinesinde deterjan gözünün hangisi olduğu kadar önemli bir durumda kullanılan deterjanın kalitesidir. Çünkü çamaşır makinesini kullanırken dikkat edilmesi gereken önemli unsurlardan biride doğru deterjan seçiminden geçmektedir. Çünkü çamaşır makinesinde deterjan gözünü temiz ve uzun ömürlü kullanabilmek için doğru deterjan seçiminin yapılması gerekmektedir.

Çamaşır makinelerinde doğru yapılan deterjan seçimi makinenin sağlığı açısından en önemli etmem ve uzun ömürlü kullanım için büyük rol oynamaktadır.

Şimdi asıl sorumuza gelelim Beko çamaşır makinesinin deterjan gözü hangisidir? Bunun cevabını aşağıda detaylı şekilde anlatıyoruz…

Arçelik çamaşır makinesi deterjan gözü hangisi (1)

Çamaşır Makinesine Deterjan Nereye Konur Beko?

Beko çamaşır makinelerinde deterjan bölümü ön sol tarafta üst kısımda yer almaktadır. Deterjan bölümünde yer alan gözler l ve ll sembolleri ile gösterilmektedir.

Çamaşır makinesinde ll sembolü ile gösterilen yer ana yıkama gözüdür. Ortada yer alan bölüm ise yumuşatıcı bölümü olarak kullanılmaktadır. Ön yıkama için deterjan eklemeniz gerek yer ise l sembollüyle gösterilen gözdür.

Fakat çamaşır makinenizde sıvı deterjan kullanıyorsanız ll sembolü ile gösterilen göze küçük aparat yerleştirerek sıvı deterjanınızı ekleyerek kullanabilirsiniz.

Çamaşır makinenize ekleyeceğiniz deterjan miktarına ise giysilerin kirlilik oranının göz önünde bulundurulması, suyun kireçli olma oranı ve makine haznesine koyduğunun çamaşır miktarına göre ayarlamalısınız.