Vincenzo Montella yönetimindeki A milli futbol takımının 2024 Avrupa Şampiyonasına katılacağı 26 kişilik kadro dün itibari ile netlik kazandı. Kadroda çok fazla değerli oyuncu bulunsa da akıllarda soru işareti oluşturan birkaç noktada var. 

Bunların başında ise hangi milli takımı seçeceği çok merak edilen ve Türkiye milli takımını seçen, geniş kadroda kendine yer bulan fakat 26 kişi arasına giremeyen Can Uzun vardı.

Montella'nın en çok tartışma yaratan seçimi olan Can Uzun kimdir, kaç yaşında, aslen nereli ve kadroda neden yok gibi sorulara sizler için cevap vermeye çalıştık.

Can Uzun Kimdir, Kaç Yaşında Ve Aslen Nereli Can Uzun Milli Takımda Neden Yok 11

Can Uzun Kimdir, Kaç Yaşında ve Aslen Nereli?

Can Uzun 11 Kasım 2005 tarihinde Almanya'nın Regensburg kentinde dünyaya gelmiş bir futbolcudur. 2005 doğumlu olan Uzun günümüz itibari ile 19 yaşındadır. Kökenleri Rize şehrine dayanan Can Uzun bu sezon Nürnberg forması ile Bundesliga 2'de muhteşem işlere imza atmıştı.

FC Nürnberg forması ile birinci takımda çıktığı 27 maçta 15 gole imza atan Uzun bu anlamda olağanüstü bir kariyer ortaya koymuş durumda. Can Uzun Türkiye milli takımlarında yaklaşık 3 yıldır sürekli forma giyiyor. 

U17 milli takımıyla milli formayı giymeyi başlayan Can Uzun U18 milli takımı ve A milli takımda da görev alarak her Türk futbolcusunun hayalini gerçekleştirmişti. Genellikle orta sahada hücuma dönük rolde görev alan oyuncumuzun asıl mevkisi on numara pozisyonu olmasına rağmen forvet olarakta görev yapabiliyor.

Can Uzun Kimdir, Kaç Yaşında Ve Aslen Nereli Can Uzun Milli Takımda Neden Yok 22

Can Uzun Kariyeri

Futbola doğduğu kentin takımı olan Regensburg'da başlayan Uzun altyapıda ilk görev almaya başladığında henüz 8 yaşındaydı. Daha sonra Ingolstadt altyapısına transfer olan Uzun burada da kendisini hemen kabul ettirdi.

Uzun bir orta saha oyuncusu olmasına rağmen gole yakın olması ile dikkatleri üzerine çekti. 2019 yılında Can Uzun'un yeni durağı ise Nürnberg altyapısı olmuştu. Nürnberg'de 1 yılda kendini ispatlayan Uzun U17 takımına yükseldi.

U17 sonrası Uzun'un yeni durağı bir üst kademe olan Nürnberg U19 takımı oldu. Can Uzun 2022 yılında henüz 17 yaşındayken yaşıtlarından daha üst seviye bir oyuncu olduğunu kanıtladı ve U19 oldu.

Uzun'un kariyeri hızla yükselmeye devam edyordu. 2023 yılının Temmuz ayında Can Uzun profesyonel oldu ve Nürnberg A takımına yükselme başarısını gösterdi. Resmi maç kariyeri bir orta saha oyuncusu için çok üst düzey istatistiklerle bezeli olan Uzun Bundesliga 2 kariyeri boyunca 30 maçta 16 gole imza attı.

Can Uzun milli forma ile de başarılı maçlar çıkarmasını bildi. Tüm yaş kategorilerinde toplam 15 maça çıkan Can Uzun 7 gol atma başarısı gösterdi. 

Can Uzun Kimdir, Kaç Yaşında Ve Aslen Nereli Can Uzun Milli Takımda Neden Yok 33

Can Uzun Milli Takımda Neden Yok?

Tüm futbol otoritelerinin en merak ettiği soru ise Can Uzun milli takımda neden yok sorusu. Can Uzun teknik kararla milli takımın Avrupa Şampiyonası kadrosunun dışında kaldı. Montella Uzun'un mevkisindeki diğer oyunculara şans vermeyi düşünüyor.

Can Uzun'un oynadığı hücüma dönük orta saha rolünde görev alacak oyunculara baktığımızda karşımıza Arda Güler, Orkun Kökçü, Yusuf Yazıcı, Hakan Çalhanoğlu ve İrfan Can Kahveci çıkıyor.

Montella Avrupa Şampiyonasına bu oyuncular ile gitmeye karar verdi. Son olarak milli takımımızın şampiyona kadrosuna bir bakış atalım.

Can Uzun Kimdir, Kaç Yaşında Ve Aslen Nereli Can Uzun Milli Takımda Neden Yok 44

Türkiye A milli futbol takımı 2024 Avrupa Şampiyonası kesin kadrosu şu şekilde;

Kaleciler: Altay Bayındır (Manchester United), Mert Günok (Beşiktaş), Uğurcan Çakır (Trabzonspor)

Defans: Mert Müldür, Ferdi Kadıoğlu (Fenerbahçe), Zeki Çelik (Roma), Abdülkerim Bardakcı (Galatasaray), Ahmetcan Kaplan (Ajax), Merih Demiral (Al-Ahli), Samet Akaydın (Fenerbahçe)

Orta saha: Hakan Çalhanoğlu (Inter), İsmail Yüksek (Fenerbahçe), Kaan Ayhan (Galatasaray), Okay Yokuşlu (West Bromwich), Orkun Kökçü (Benfica), Salih Özcan (Borussia Dortmund)

Kapadokya uluslararası Hike & Fly yarışmasına ev sahipliği yapıyor Kapadokya uluslararası Hike & Fly yarışmasına ev sahipliği yapıyor

Forvet: İrfan Can Kahveci (Fenerbahçe), Yunus Akgün (Leicester City), Kenan Yıldız (Juventus), Kerem Aktürkoğlu, Barış Alper Yılmaz (Galatasaray), Arda Güler (Real Madrid), Bertuğ Yıldırım (Rennais), Cenk Tosun, Semih Kılıçsoy (Beşiktaş), Yusuf Yazıcı (Lille).

Kaynak: Haber Merkezi