Türkiye perakende sektörünün önde gelen isimlerinden CarrefourSA, büyüme ve değişim stratejileriyle dikkat çekiyor. 1993 yılında İçerenköy'de ilk mağazasını açmasının ardından, 1996 yılında Sabancı Holding ile güçlerini birleştirerek kurulan şirket, sektördeki büyüme hamlesini sürdürüyor.

2005 yılı Mayıs ayında Gima ve Endi'yi bünyesine katan CarrefourSA, 2013 yılı Temmuz ayında Sabancı Holding'in bünyedeki yönetimde söz sahibi olmasıyla birlikte büyük bir değişim başlattı. Bu değişimle beraber İsmar Marketler Zinciri, 1e1 Marketler ve Kiler Marketler’i de bünyesine ekledi.

CarrefourSA'nın 2018 yılı sonunda ulaştığı büyüklük, toplam 493 bin m² satış alanında, 29 Hiper market, 349 Süper market, 24 Gurme ve 194 Mini marketten oluşuyor. Yıl boyunca toplam 163 milyon müşteriye ulaşan şirket, 5.203 milyon TL ciro elde etti.

Bu güçlü finansal pozisyon, CarrefourSA'ya büyüme ve değer yaratma potansiyeli olan tüm projeleri kendi kaynaklarıyla değerlendirebilme fırsatı sunuyor. Şirket, bu sayede müşteriler için yakın, keyifli ve değer yaratan alışverişin adresi olmayı hedefliyor.

CarrefourSA, 15 Haziran 1963'te Fransa'da açılan global perakende devi Carrefour’un bir parçası olarak, Türkiye perakende sektöründe stratejik adımlar atmaya devam ediyor. Şirketin önümüzdeki dönemde de büyümesi ve sektöre yön vermesi bekleniyor.

CarrefourSA Hangi Ülkenin Markası?

CarrefourSA, Fransız perakende devi Carrefour ile Türk Sabancı Holding'in ortak girişimi olarak Türkiye'de faaliyet göstermektedir. Carrefour, Fransız bir markadır.

Tokat'ta deprem! Tokat'ta deprem!

CarrefourSA Nerede Üretiliyor?

CarrefourSA, bir perakende zinciri olduğu için belirli bir ürün üretmez; farklı markalardan ve tedarikçilerden gelen ürünleri mağazalarında satar. Mağazaları ise Türkiye genelinde yer almaktadır.

CarrefourSA Ne Zaman Kuruldu?

CarrefourSA, Carrefour'un 1993 yılında Türkiye'deki ilk mağazasını İçerenköy'de açmasının ardından, 1996 yılında Sabancı Holding ile birleşerek kurulmuştur.

CarrefourSA'nın Sahibi Kim?

CarrefourSA'nın sahibi, Carrefour ve Sabancı Holding'in ortaklığıdır. Her iki şirket de şirketin yönetiminde ve faaliyetlerinde etkin rol almaktadır.

CarrefourSA'nın Kuruluşu ve Tarihçesi

CarrefourSA'nın tarihçesi, 1963'te Fransa'da Carrefour'un ilk mağazasının açılmasıyla başlar. Carrefour, 1993'te Türkiye'ye girdi ve 1996'da Sabancı Holding ile güçlerini birleştirerek CarrefourSA'yı kurdu. 2005 yılında Gima ve Endi'yi bünyesine katarak büyüme stratejisini sürdürdü. 2013'te Sabancı Holding'in yönetimde söz sahibi olmasıyla büyük bir değişim başlattı. Bu değişimle birlikte İsmar Marketler Zinciri, 1e1 Marketler ve Kiler Marketler gibi markaları bünyesine ekledi. 2018 yılı sonu itibarıyla ise 493 bin m² satış alanında faaliyet göstermektedir.

Kaynak: Haber Merkezi