Sarıgöl'ün düşman işgalinden kurtuluş yıl dönümünde Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Sarıgöl'ü unutmadı.

101. Kurtuluş yıl dönümünü kutlayan Sarıgöl için mesaj yayımlayan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün mesajında şu ifadelere yer verdi;

Değerli Sarıgöllü hemşehrilerim. Dünyaca ünlü sultanı üzümün başkenti güzel Sarıgöl'ümüze sevgilerimi sunuyor, hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyorum. Bu gün Sarıgöl'ün düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yıl dönümünü kutluyor olmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz. 
4 Eylül 1922 sabahı şafakla beraber Çolak İbrahim Bey komutasındaki süvari birliklerinin Sarıgölümüzü düşman işgalinden kurtarılmasıyla 2 yıl 11 ay 17 gün süren zulüm ve vahşet son bulmuştur. Milli Mücadele yıllarımızı gururla anarken, kahraman ecdadımızı hayırla yad ediyoruz. Bu vatan kolay kazanılmadı. Geçmişte yazılan bu destan atalarımızın kanlarıyla canlarıyla bugün bayrama dönüştü. Bu duygularla Sarıgölümüzün düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünü kutluyor, ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere aziz şehitlerimizi ve kahraman atalarımızı sonsuz saygı, rahmet ve minnetle anlıyorum Ne mutlu Türk'üm diyene''ifadelerini kullandı.

Haber-Mehmet Pamuk