Son yılların en popüler sosyal medya uygulamalarından biri olan Tiktok’ta sürekli yeni akımlar ortaya çıkıyor. Tiktok akımlarına birçok şarkı de eşlik ediyor. Bu sayede birçok şarkı dünya çapında bilinir hale geliyor.

Tiktok’ta son zamanlarda Ceylan Gözlüm adlı türkü giderek popüler hale geliyor. Bu nedenle birçok kişi Ceylan Gözlüm sözleri ve hikayesi nedir gibi sorulara yanıt arıyor.

Bu soruların cevaplarını ve daha fazlasını sizler için araştırdık.

Ceylan Gozlum Sozleri 5

Ceylan Gözlüm Sözleri

Kısa videolar çekip paylaşmanıza olanak sağlayan Tiktok uygulamasını dünyanın her yerinden milyonlarca insan kullanıyor. Tiktok’ta sürekli yeni akımlar gündeme geliyor ve milyonlarca kullanıcısı da bu akımlara katılıyor.

Bu akımlarla birlikte kullanılan şarkılar da kısa sürede popüler hale geliyor. Daha önce de Ankaralı Namık’ın Kapıcı İzzet adlı şarkısı meşhur olmuştu.

Amerikalı şarkıcı Jksola’nın kızıyla birlikte Kapıcı İzzet şarkısıyla birlikte dans ettiği Tiktok videosu kısa sürede viral olmuştu.

Tiktok’un gündeminde ise bu sefer Ceylan Gözlüm türküsü yer alıyor. Bu nedenle birçok sosyal medya kullanıcısı, Ceylan Gözlüm sözleri ve hikayesini merak ediyor.

Sık sık merak edilen türkünün sözleri şu şekildedir:

Bakışların yüreğimde
Açtı yara ceylan gözlüm
Muradını alamadın
Kaşı kara ceylan gözlüm

Seni gördüm boynu bükük
Genç yaşında ömrü sökük
Gözü yaşlı perçem dökük
Zülfün tara ceylan gözlüm

Dağ başında soğuk vardı
Geçit vermez duman kardı
Gurbet eli avcı sardı
Düşme tora ceylan gözlüm

Kaşlarının karasından
Kan süzülür yarasından
Dikenlerin arasından
Çık kenara ceylan gözlüm

Sevdim seçtim kul içinde
Yorgun düştüm yol içinde
Susuz kaldık göl içinde
Gel pınara ceylan gözlüm

Yaralı candan bezersin
Ovada kırda gezersin
Mustafa'yla hür gezersin
Çık dağlara ceylan gözlüm
Eşini ara ceylan gözlüm

Ceylan Gözlüm sözleri nedir sorusunun ardından merak edilen bir diğer konu ise türkünün hikayesidir.

Ceylan Gozlum Sozleri 4

Ceylan Gözlüm Türküsünün Hikayesi Nedir?

1998 yılında Âşık Mustafa Aydın, eşi ve iki çocuğuyla ailesini ziyaret etmek için Ankara’dan Kars’a doğru yola çıkar. Erzincan’ın Tercan ilçesinde bir trafik kazası geçirirler.

Kaza sırasında Âşık Mustafa Aydın’ın eşi öğretmen Melek Hanım aracın camından fırlayıp 50 metre yükseklikten aşağıya dikenlerin arasına düşer ve vefat eder. Kızı Esra, aracın tekerleklerinin altında kalmış ve oğlu Ferhat ise kapıya sıkışmıştır.

Ceylan Gözlüm türküsü bu acı kazadan sonra yazılmış.

Ceylan Gözlüm Kimin?

Ceylan Gözlüm sözleri ve hikayesi nedir sorularına yanıt bulanlar türkünün kime ait olduğunu da merak ediyor.

Ceylan Gözlüm türküsünü Âşık Mustafa Aydın yazmıştır. Türküde 1998 yılında Ankara’dan Kars’a giderken bir trafik kazasında hayatını kaybeden eşi Melek Hanım’dan bahsediyor.

Yapay Zekaya Göre Manisa’nın En Güzel Köyleri! Yapay Zekaya Göre Manisa’nın En Güzel Köyleri!

Ceylan Gozlum Sozleri 2

Âşık Mustafa Aydın Kimdir?

Ceylan Gözlüm türküsünün Âşık Mustafa Aydın’a ait olduğunu öğrenenler ünlü halk müziği sanatçısının kim olduğunu da öğrenmek istiyor.

Âşık Mustafa Aydın, 1963 yılında Kars’ın Selim ilçesinin Beyköy köyünde dünyaya geldi. Sanatçı kişiliğini daha ilkokuldayken şiir yazarak gösterir.

İlkokulu bitirdikten sonra İzmir’de çalışmaya başlar. Burada inşaat işçiliği ve garsonluk yaparak para biriktirir. Bu parayla kendisine bir bağlama alır ve kendi başına çalmayı öğrenir. Daha sonra Kars’ın Sarıkamış ilçesinde lise eğitimine başlar.

Lisedeyken şiir yarışmalarında birincilikler kazanır. 1992 yılında öğretmen Melek Hanım'la tanışıp evlenirler. Çiftin bu evlilikten Ferhat ve Esra adlarında iki çocuğu olur.

Âşık Mustafa Aydın, 1998 yılında eşi ve iki çocuğuyla Ankara’dan Kars’a giderken trafik kazası geçirirler. Bu kazada eşi Melek Hanım hayatını kaybeder.1999 yılında Sakine Hanım ile evlenir.

Demet Altan’ın 2007 yılında yayımladığı akademik tezinde Âşık Mustafa Aydın’ın türkü sözlerinde 4'lü, 5'li, 7'li, 8'li, 11'li, 13'lü, 14'lü, 15'li hece ölçüsünü kullandığı belirtilir. Eserlerinde en çok 11’li hece ölçüsünü kullanmaktadır.

Ceylan Gözlüm sözleri nedir, türküsünün hikayesi nedir ve Ceylan Gözlüm kimin eseri sorularını sizler için cevapladık.

Editör: Gulce Editor