Corendon Havayolları yaklaşık 20 yıl önce kurulmuş ve ilk uçuşunu 2005 yılında geçekleştirmiş bir şirket olarak karşımıza çıkıyor. Corendon şirketi hakkında çok fazla merak edilen konu var.

Bizde sizler için bu yazımızda Corenden kimin ve Corendon Havayolları kime ait sorularına cevap vereceğiz. Şimdiden keyifli okumalar dileriz...

Corendon Kimin Corendon Havayolları Kime Ait 1

Corendon Kimin? Corendon Havayolları Kime Ait?

Corendon şirketi hakkında en sık sorulan soruların başında şirketin kime ait olduğu geliyor. Şirketin sahibi ve kurucusu Atılay Uslu olarak biliniyor. Şirketin şuanki CEO'su ise Yıldıray Karaer.

Şirket havacılık konusunda ülkenin önde gelen markalarından birisi olarak karşımıza çıkıyor. Corendon şirketin 40 farklı ülkeye uçuyor. Uçuş gerçekleştirilen ülkelerde ise 145 farklı havaalanına giriş yapılıyor.

Corendon kimin sorusuna cevap verdik. Gelin birde Corendon şirketinin kurucusu Atılay Uslu hakkında biraz bilgi edinelim...

Corendon Kimin Corendon Havayolları Kime Ait 2

Atılay Uslu Kimdir?

Atılay Uslu 1968 yılında Afyonkarahisar ilinin Emirdağ ilçesinde dünyaya geldi. 3 Ocak 1968 yılında hayata gözlerini açan Uslu Emirdağ'da birkaç yılının geçirmesinin sonrasında ailesi ile birlikte Hollanda'ya yerleşti.

Uslu Hollanda'da ilk ve orta öğrenimini tamamlamasının ardından Elektronik bölümünü kendisine seçti ve bu alanda yükselmeye başladı. Uslu'nun havacılık ile ilgili ilk macerası da yine Hollanda'da oldu.

Atılay Uslu Fokker adlı uçak fabrikasında kısa bir süre çalıştı ve uçaklar ile tanışmış oldu. Ardından ise amcasına ait olan döner salonunda çalışan Uslu bu işin kendisine göre olmadığını kısa sürede farketti

Uslu 26 yaşına geldiğinde seyahat acenteliği işine girmeye karar verdi. Mega adını verdiği acentasını açan Uslu tur operatörlüğü ve havacılık işine ilk olarak burada başladı.

Atılay Uslu Kimdir

Uslu, Corendon ismi ile tur operatörlüğü ve havacılığın ardından birde otelcilik işine giriş yaptı.

Karsu Dönmez'in Hayallerindeki Düğün: Geleneklere Saygı ve Hollanda Kraliçesi'nin Katılımı! Karsu Dönmez'in Hayallerindeki Düğün: Geleneklere Saygı ve Hollanda Kraliçesi'nin Katılımı!

Corendon isminin nereden geldiğini merak edenler için açıklayalım, Corendon dünyanın en değerli doğal taşlarından birisidir.

Atılay Uslu Hollanda'da yakaladığı başarıyı Türkiye'ye de taşımak istedi. Murat Bilal ile birlikte Snowman adını veridkleri bir tur operatörlüğü şirketi kurdular. Bu girişimleri başarı getirince hiç vakit kaybetmeden Sunman adı altında yaz turizmi işine de giriş yaptılar.

Uslu otel işinde ki başarısını bu sefer Hollanda'ya taşıdı Corendon adı ile Hollanda'da otel açtı. Uslu'nun şuan da 5'i ülkemizde, 3'ü Hollanda'da ve 1'er tanede İbiza ile Curacao adasında olmak üzere toplam 10 oteli bulunuyor.

Başarılı bir iş insanı olmasının yanında iyi de bir aile babası olan Atılay Uslu, Meral Uslu ile evli ve 3 çocuk babasıdır.

Atılay Uslu Kimdir 2

Corendon Kimin sorusunun cevabı olan Atılay Uslu'yu tanıdık. Birde Corendon Havayolları hakkında birkaç soruya cevap vermeye çalışalım...

Corendon Havayollarının Kaç Uçağı Var?

Corendon şirketi 20 yıllık havayolları tecrübesi ile ülkemizde her yıl binlerce yolcu taşıyor. Bu kadar çok kullanılması sebebiyle Corendon'un kaç uçağı var sorusu çok fazla soruluyor.

Corendon havayollarının toplam uçak sayısı resmi verilerde 23 olarak bildirilmiş durumda. Bu uçakların 14 tanesi Türkiye filosunda yer alırken 6'sı Hollanda ve 3'ü de Malta filousuna dahil olan uçaklar olarak karşımıza çıkıyor.

Corendon Havayollarının Kaç Uçağı Var