2012 yılında vizyona giren Demir Gökyüzü (İron Sky) filmi, televizyon ekranlarında sinema severler tarafından izleyicisiyle buluşan filmler arasında yer alıyor. Peki, Demir Gökyüzü (İron Sky) filminin konusu ne? Oyuncuları kim? İşte detaylar...

Demir Gökyüzü (İron Sky)  93 dakikalık bilim kurgu filmi olup yönetmen koltuğunda Timo Vuorensola yer alırken senaristliğini Antti Hukkanen, Jarmo Puskala, Johanna Sinisalo, Michael Kalesniko yer almaktadır.

Demir Gökyüzü (İron Sky) filminin konusu nedir? 

Demir Gökyüzü (İron Sky) filminin konusu ne Oyuncuları kim (1)

Demir Gökyüzü: Iron Sky

Süre: 93dk

Türü: Bilim Kurgu, Aksiyon, Komedi

Yönetmen: Timo Vuorensola

Senarist: Antti Hukkanen , Jarmo Puskala , Johanna Sinisalo , Michael Kalesniko

Yapımı: 2012  Finlandiya , Almanya , Avustralya

Demir Gökyüzü (Iron Sky) filminde, 1945’li yıllara yolculuk yapılıyor. Iron Sky, 2. Dünya Savaşı’nın son günlerinde, Nazi’ler oldukça gizli bir uzay programı sayesinde ayın karanlık yüzüne kaçarak yok edilmekten kurtulmuştur.

Büyük bir gizlilik içerisinde yaşadıklarını yetmiş yıl boyunca dev bir uzay gemisi filosunu donatılmış olan eşsiz bir uzay istasyonunu kurmaya başlamıştır. Ancak, Amerikalı astronot James Washington aya iniş yaparken küçük bir aksilik sonucu yanlışlıkla bu sırrı ortaya çıkarırlar.

Bunun ardından  Udo Kier’in canlandırdığı ‘Ay Führeri’ dünyayı geri alma zamanının geldiğine karar verir. Fakat bu yalnızca Amerika’da devam etmekte olan başkanlık seçimleri için düzenlenen kampanyaların da bir parçası olabilir.

Kült statüsünde konumlandırılmış olan Demir Gökyüzü muazzam set tasarımları, incelikli ve huysuz karakterleriyle dikkatleri çekiyor. 

Demir Gökyüzü (İron Sky) filminin oyuncuları kim?

Demir Gökyüzü (Iron Sky) filmi, 2012 yılında çekilmiş bir bilim kurgu, aksiyon ve komedi filmidir. Film, Nazi Almanyası’nın ikinci dünya savaşı sonrasında Ay’a gizli bir üs kurduğunu ve 2018 yılında geri dönüp dünyayı ele geçirmek istediğini anlatır. Filmde, Nazilerin Ay’a giden astronotu Götz Otto ile dünyaya savaş açan Nazilerin lideri Kym Jackson arasındaki çatışma gösterilir.

Demir Gökyüzü (İron Sky) filminin oyuncuları ise;

  • Udo Kier: Götz Otto

  • Götz Otto: Nazilerin Ay’a giden astronotu

  • Tilo Prückner: Kym Jackson

  • Kym Jackson: Nazilerin lideri

  • Michael Cullen: General von Strucker

  • Jarmo Puskala: General von Strucker’ın yardımcısı

  • Johanna Sinisalo: General von Strucker’ın kızı

  • Michael Kalesniko: General von Strucker’ın kızı

IMDB puanı 10 üzerinden 5.9 olan Demir Gökyüzü filmi günümüzde sinema severler tarafından hala sevilerek izlenmektedir.

İYİ SEYİRLER.....