Havaların ısınmasıyla tatil sezonuda açılmış oldu. Özellikle okullarında yaz arasına girecek olması tatil planlarının iyice ön plana çıkmasını sağladı. Genel anlamda özellikle yaz tatillerini denize yakın bölgelerde geçirmek akla ilk gelenlerin başında yer alıyor.

Fakat denizde tatil yapmaktan sıklmış olanlar, deniz tatilini sevmeyenler için alternatif tatil yerlerini incelemek gerekebilir. Bizde yazımızda sizler için deniz turizmini sevmeyenler için en iyi 5 tatil yeri neresi ona bakacağız.

Deniz Turizmini Sevmeyenler İçin 5 Tatil Yeri Önerisi

Muhafazar kişiler veya artık denizde tatilini geçirmek istemeyen kişiler denizi olmayan en güzel tatil yerlerini merak ediyorlar. İşte denizi olmayan en güzel 5 tatil yeri önerisi.

  1. Bolu
  2. Eskişehir
  3. Gaziantep
  4. Konya
  5. Nevşehir

Bolu'da Gezilecek En Güzel Yerler

Bolu'da Gezilecek En Güzel Yerler?

Batı Karadeniz'de bulunan Bolu şehri temiz havası bol yeşillikli görüntüsü ile her zaman tatil severlerin dikkatini çeken tatil bölgeleri arasında yerini alıyor. Bolu'ya tatile gidecek olan kişiler özellikle tabiat parkları, göller ve termal tesisleri muhakkak ziyaret etmeliler. Bolu ülkemizin en tanınan aşçılarının da yetiştiği bir şehir.

Bu özellikleri ile ön plana çıkan Bolu'da gezilebilecek en güzel yerlere bir göz atalım. İşte Bolu'da Gezilebilecek en güzel yerler şu şekildedir;

Akkaya Travertenleri

Bolu'nun Pamukkale'si olarak ün yapan Akkaya Travertenleri sunduğu eşsiz görüntüler ile ziyaretçileri büyülüyor. Bölgede tek olması en büyük özelliği. Yemyeşil bir doğa için 250 metre yükselikte olan Akkaya Travertenlerin içinde ayrıca piknik yapılabilecek alanlarda mevcut. Traventenler 20 derece sıcaklığın üzerinde mineralli suyuda içinde barındırıyor.

Bolu'da Gezilecek En Güzel Yerler Abant Milli Parkı

Abant Milli Parkı

Bolu şehrinin adın geçince belkide akla ilk gelen yerlerden birisi Abant Gölü oluyor. Abant Milli Parkı'da Abant Gölü'nü içerisinde bulunduran dünyada cennetin bir köşesini andıran güzelliği ile dikkat çekiyor.

Mudurnu ilçesinde bulunan Parkta çok fazla sayıda hayvan ve bitki türüde bulunuyor. Her mevsimde farklı renklerin hakim olduğu gölde yeşil renk ilkbaharda, sarı renk sonbaharda ziyaretçileri karşılıyor. Kış aylarında ise gölün buz tutması ile kartpostallık görüntüler bizleri karşılıyor. 

80 yaşındaki delikanlı gençlere taş çıkartıyor: "Gençler 'bacağım ağrıyor' diye sızlanıyor" 80 yaşındaki delikanlı gençlere taş çıkartıyor: "Gençler 'bacağım ağrıyor' diye sızlanıyor"

Yedigöller Milli Parkı

İsmindende anlaşılacağı üzere 7 adet gölün oluşturduğu Yedigöller Milli Parkı Bolu'ya gidecek olan doğa severlerin muklaka uğraması gereken yerler arasında dikkat çekiyor.

Kamp severlerin uğrak noktalarından biri olan Yedigöller Milli Parkı'nda piknik alanlarının yanında doğa sporları yaparakta vaktinizi değerlendirebilirsiniz. Kapankaya Seyir Terasını da içinde bulunda Park'ta bu terasa çıkarak unutulmaz fotoğraflar çekme fırsatını da yakalamak mümkün oalcaktır.

Akşemseddin Türbesi

Bolu'nun doğa güzellikleri yanında tarihi önem taşıyan yapıları da mevcut. Bunlardan birisi Akşemseddin Türbesi olarak karşımıza çıkıyor. Türk tarihinin en önemli hükümdarlarından olan Fatih Sultan mehmet'in hocası olan Akşemseddin Bolu'nun tarihi değerlerinin başında geliyor.

Göynük ilçesinde yer alan Türbede Akşemseddin'in sandukası ve dönemin mimarisini yansıtan birçok eser bulunuyor.

Bolu'da tatil yapmak isteyenler yukarıda bahsettiğimiz yerler dışında Çubuk GölüGölcük Tabiat ParkıSeben Kaya Evleri ve Gerede Keçi Kalesi'ni ziyaret edebilir. Ayrıca şehir merkezinde gezerek önemli lezzetleri tadıp şehir tarihi hakkında bilgilenebilirler.

Eskişehir'de Gezilecek En Güzel Yerler?

Eskişehir'de Gezilecek En Güzel Yerler?

İç Anadolu Bölgesi'nde yer alan Eskişehir genel öğrenci şehri olarak bilinir. Şehirde deniz olmamasına rağmen çok fazla sosyal aktivite yapılacak alan mevcut. Deniz turizmini sevmeyenler güzel alternatiflerden birisi olabilecek Eskişehir'de nerelere gidilir, gezilebilecek en güzel yerler nereler gelin hep birlikte göz atalım.

Eskişehir'e tatile gidecek olan kişilerin muhakkak gezmesi gereken yerler ise şunlardır;

Adalar Bölgesi ve Porsuk Çayı

Dünyanın en önemli turizm kentlerinden biri olan Venedik'in Türkiye'de yansıması Eskişehir diyebiliriz. Porsuk Çayı'nde bot ve gondol turları yapılarak bu bölge gezilebiliyor. Çay etrafında yer alan kafe ve restoranlar ise bölgenin sürekli yoğun olmasını sağlıyor.

Öğrencilerinde sık sık ziyaret ettiği Adalar Bölgesi ve Porsuk Çayı'nı Eskişehir'e geldiğinizde ziyaret etmeyi kesinlikle unutmayınız.

Eskişehir'de Gezilecek En Güzel Yerler Odunpazarı Evleri

Odunpazarı Evleri

Eskişehir'in hatta ülkemizin tarihini en güzel yansıtan yerlerden birisi Odunpazarı Evleri olarak biliniyor. Sizi Osmanlı döneminde yürüyormuş gibi hissettiren bu yapılarda eskinin ruhunu anlamak mümkün.

UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'nde yer alan ender alanlardan olan Odunpazarı Evleri bu nedenle tüm dünyada şöhrete sahip.

Sazova Parkı

400.000 metre karelik alana kurulu olan Sazova parkı eskiden Eskişehir'de ziraat fakültesinin boş bir alını iken bugün önemli turizm merkezlerinden biri haline gelmiş durumda.

İçinde 1200 kişiyi ağırlayabilecek bir tiyatroda bulunda parkta çok fazla aktivite alanı yer alıyor. Masal Şatosu, Kalyon Gemisi, Bilim Deney Merkezi, Sabancı Uzayevi, Hayvanat Bahçesi ve Eti Su Altı Dünyası Sazova Parkı'na gelen ziyaretçileri bekleyen yapılar arasında yer alıyor.

Eskişehir'de diğer gezilebilecek yerler arasında ise Kurşunlu Camii ve Külliyesi, Şelale ParkKent Park, Atlıhan El Sanatları Çarşısı ve Haller Gençlik Merkezi bulunmaktadır.

Gaziantep'de Gezilecek En Güzel Yerler

Gaziantep'de Gezilecek En Güzel Yerler?

Ülkemizin Güneydoğu Bölgesi'nde yer alan Gaziantep tam bir gastronomi şehri diyebiliriz. Baklava ve kebab gibi tatları ile ön plana çıkan şehirde gezilebilecek çok fazla tarihi yerde mevcut.

Roma ve Bizans gibi İmparatorluklara ev sahipleri yapmış Gaziantep ismindende anlaşılacağı üzere Kurtuluş Savaşı'nda da çok kritik bir rol üstlenmekteydi. Tarihi, müzeleri ve kaleleri ile ön plana çıkan Gaziantep şehrinin gezilecek yerlerini sizler için derledik.

Gaziantep Kalesi

Gaziantep şehrinde gezilmesi e görülmesi gereken yerlerin başında Gaziantep Kalesi geliyor. Şehir merkezinde olan kale Alleben Deresi yakınlarında bulunuyor. 6000 yıldan daha fazla bir geçmişen sahip olan kalenin en büyük özelliği 12 kulesi olması.

Kale tarih boyunca Antep'de bulunan tüm devletler tarafından kullanılmış. Kale sınırları içinde Osmanlı döneminden kalma hamam ve camii de bulunuyor. Bu da kalenin tarihi önemi gözler önüne seren bir başka unsur olarak dikkat çekiyor.

Gaziantep'de Gezilecek En Güzel Yerler Bakırcılar Çarşısı

Bakırcılar Çarşısı

Bakırcılar Çarşısı Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde yer alıyor. Gaziantep Kalesine yakın olmasıyla da dikkat çeken çarşı bu yüzden bol bol ziyaretçi çekiyor. Antep'de bakırcılık sanatının tarihini anlamak adına da çarşının muhakkak gezilmesi gerekiyor.

Çarşının bir başka önemide şehrin en eski ticaret merkezi olması. Bakırcılar Çarşısı nostaljik atmosferi ve esnaflarının cana yakınlığı ile gidenleri mutlu eden bir yer.

Karkamış Antik Kenti

Karkamış Antik Kenti Gaziantep'in Karkamış ilçesinde Fırat nehri yakınlarında yer alıyor. Antik kenti tarihi Erken Bakır Çağı'na dayanmakta iken, kenti bir kısmı ise Suriye toprakları içerisinde yer alıyor.

Karkamış Antik Kenti'nin bilinen en eski konukçuları Aplahanda Krallığı olarak tespit edilmiştir. Kent daha sonra  Mitanni, Mısır, Hitit, Asur, Yeni Babil, Ahameniş, Makedon, Seleukos ve Roma'ya ev sahipliği yapmıştır. Orta Çağ döneminden beri ise herhangi bir devlet burada bulunmamıştır.

Gaziantep'de gezilecek diğer önemli yerler ise; Rumkale, Gümrük Hanı, Zeugma Antik Kenti, Zincirli Bedesten, Zeugma Mozaik Müzesi, Gaziantep Atatürk Anı Müzesi, Gaziantep 25 Aralık Panorama Müzesi ve Gaziantep Emine Göğüş Mutfak Müzesi olarak sıralanabilir.

Ayrıca kentte beyran yemeği, kebablar, baklava ve katmer gibi çok fazla lezzette tadılmalıdır.

Konyada Gezilecek En Güzel Yerler

Konya'da Gezilecek En Güzel Yerler?

Mevlana şehri olarakta bilinen Konya İç Anadolu Bölgesi'nde yer alan ve Osmanlı'dan beri tarihi ile fark yaratan şehirlerimizden biri olarak karşımıza çıkıyor. Konya şehri özellikle inançları kuvvetli insanlar tarafından muhakkak ziyaret edilmesi gereken illerimiz başında yer alıyor.

Tarihi ve kültürü ile çok merak uyandıran Konya şehri ayrıca doğa güzellikleri ile de dikkat çekiyor. Bünyesinde büyük göllerde bulunduran Konya'da gezilecek en güzel yerler ise şöyledir;

Mevlana Müzesi

Sadece Türk ve İslam tarihinde değil tüm dünya tarihinde kendisine yer edinmiş felsefecilerden birisi Mevlana Celaleddin Rumi’dir. Kendisini en iyi tanıyıp anlayabileceğiz şehirlerin başında ise kesinlikle Konya geliyor.

Mevlana Müzesi'de esasında Mevlana Dergahı olarak bilinen bölgenin korunuk bugüne kadar getirilmesi sonucunda ülkemize kazandırılmıştır. 1926 yılından beri müze olarak ziyaretçilere açık olan Dergah bugüne kadar milyonlarca kişiyi ağırlamış durumda.

Konyada Gezilecek En Güzel Yerler Kyoto Japon Parkı

Kyoto Japon Parkı

Kendinizi adeta Japonya'da gibi hissettirecek bir ortam arıyorsanız Kyoto Japon Parkı tam sizler için biçilmiş kaftan. Türkiye'de bulunan en büyük Japon parkı olan Kyoto Japon Parkı yeşilliklerle çevrili doğası ve eşssiz manzarası ile görenlerin beğenisi topluyor.

Konya ile Japon şehri Kyoto arasındaki ilişkilerin kuvvetlenmesi için kurulan bu parkın içinde bulunan Japon Parkı Restoran'da farklı tatlar arayanlar için muhteşem bir mekan konumunda.

Beyşehir Gölü

Türkiye'de bulunan tatlı su göllerinden en büyüğü olan Beyşehir gölü yer altı sularından beslenerek oluşumunu tamamlıyor. Beyşehir Gölü'nü ziyaret ettiğiniz de göl kıyısında yürüyüş yapmak gibi aktivitelerde bulunabilirsiniz.

İrili ufaklı 23 adadan oluşan Beyşehir Gölü'nde gün batımı izlemek, bisiklete binmek ve arşive eklemelik muhteşem fotoğraflar çekmekte yapılacak aktiviteler arasında yer alabilir. Gölde ayrıca olta ile balık tutmakta mümkün durumda.

Konya'da gezilmesi muhakkak tavsiye edilen diğer yerlerden bazıları ise; Karatay Medresesi, Konya Arkeoloji Müzesi, Alaeddin Tepesi, Nasreddin Hoca Gülmece Parkı, Selimiye Camii, Nasreddin Hoca Türbesi, Tuz Gölü ve Meram Bağları'dır.

Nevşehirde Gezilecek En Güzel Yerler

Nevşehir'de Gezilecek En Güzel Yerler?

Nevşehir kesinlikle Kapadokya ile ismi özdeşleşmiş bir ilimiz. Balon turizminin belki de dünyada en bilinen bölgesi olan Nevşehir'de Kapadokya dışında da görülmeye ve gezilmeye değer birçok bölge bulunuyor.

Kapadokya ve diğer doğa güzellikleri kadar tarihi önemi ile de karşımıza çıkan Nevşehir'de gezilecek en güzel yerleri sizler için araştırdık. İşte Nevşehir gezinizde mutlaka uğramanız gereken yerler.

Kapadokya ve Göreme Milli parkı

1985 yılında UNESCO Dünya Kültür Mirası listesi'ne alınan Kapadokya dünya üzerinde eşi benzeri olmayan güzellikleri ziyaretçilerine sunuyor. Hasan Dağı, Erciyes ve Güllü Dağ'ın lavları sonrasında oluşan peri bacaları Kapadokya'nın en öenmli özelliği. 

Burada sabahın ilk ışıkları ile balon turları yapmak dünyada ki tüm gezginlerin en büyük hayalleri arasında yer alıyor. Kapadokya'yı çok fazla anlatmaya gerek yok herkesin birgün muhakkak yolu buraya düşmeli.

Nevşehirde Gezilecek En Güzel Yerler Kapadokya

Avanos

Türkiye'nin en uzun nehri olan Kızılırmak üzerine kurulan ilçe kültür ve sanata yatkın kişiler için görülmesi gereken yerlerin başında geliyor. Çömlek, halı dokuma ve şarap üretimi ilçenin geçim kaynakları olarak görünsede bu işlerin sanatsal sunumları asıl dikkat çeken noktaların başında geliyor.

Avanos'a giden ziyaretçilerin Zelve Vadisi, Rahipler Vadisi ve Saruhan Kervansarayını muhakkak görmesi tavsiye edilir.

Nevşehir'i yazmakla biz okumakla siz bitiremezsiniz. Şehirde görülmesi gereken diğer yerleri ise şöyle sıralayalım. Kaymaklı Yeraltı Şehri, Güllüdere Vadisi, Güvercinlik Vadisi, Aşk Vadisi, Ihlara Vadisi, Zelve – Paşabağlar Örenyeri ve Çavuşin Köyü.

Türkiye'de deniz turizmi sevmeyenler için 5 tatil yeri önerisinde bulunduk. Sizde düşüncelerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Haber Merkezi