ABD hisse senetleri, uzun vadede yüksek kalması beklenen faiz oranlarına ilişkin endişeler ve Salesforce'taki (CRM) büyük satış dalgasının etkisiyle Perşembe günü değer kaybetti. Dow Jones Endüstriyel Ortalaması (DJI) %0,8 (300 puan) düşerken, S&P 500 (GSPC) %0,4 ve Nasdaq Composite (IXIC) %0,7 geriledi.

Akaryakıtta tabela değişiyor! Akaryakıtta tabela değişiyor!

Enflasyon ve Faiz Endişeleri

Enflasyon verilerinin beklenenden düşük gelmesi, faiz indirimi beklentilerini azaltarak borsada karamsarlığa yol açtı. Nvidia'nın (NVDA) güçlü kazançları da genel yükselişi tetikleyemedi. ABD tahvil getirileri, Mayıs ayından bu yana en yüksek seviyelerine ulaşarak 10 yıllık Hazine tahvilini (TNX) %4,5'in üzerine çıkardı. Perşembe günü ise getiriler %4,55'e geriledi.

Salesforce'un Kayıpları

Salesforce'un açıklamaları, yapay zeka patlamasında kaybedenler arasında olma endişelerini artırdı. Şirketin hisseleri, satış büyümesinin tarihinin en düşük seviyelerine ineceği açıklamasının ardından %20'den fazla değer kaybetti.

Ekonomik Veriler

Yeni hükümet verileri, ABD ekonomisinin ilk çeyrekte beklenenden daha yavaş büyüdüğünü gösterdi. Ekonomik Analiz Bürosu'na göre, GSYİH yıllık bazda %1,3 büyüdü.

Perakende Sektörü

Perakende sektöründeki zayıf performans da dikkat çekti. Kohl's (KSS) ve Best Buy (BBY) gibi büyük mağaza zincirleri, beklenenden kötü sonuçlar bildirdi. Kohl's, sürpriz üç aylık zarar ve düşen yıllık satış tahminleriyle değer kaybederken, Best Buy, Amerikalıların zorunlu olmayan harcamalardaki seçici tutumu nedeniyle karşılaştırılabilir satışlarda beklenenden büyük düşüş yaşadı.

Editör: Safa Erdoğan