Drag queen kelimesi merak edilen konular arasında yerini almış ve sıklıkla arama motorlarında araştırılmaktadır. Drag queen kadın rollerini benimseyen, kadın kıyafetleri giyen kişiler olarak karşımıza çıkmaktadır. Drag queen tarzı genellikle eğlence ve moda için abartılı tavırlar sergilemektedirler.

Drag kültürü genellikle Türkiye’de ve dünyada 1960’lı yıllarda eğlence hayatında kendini göstermeye başlayarak hayatımıza girmiştir. Popüler kültürün bir parçası haline gelmesi ise, Amerika’da olmak üzere ve dünyanın daha birçok yerinde draglar sinema, tiyatro ve moda gibi birçok alanda kendini göstererek yayılmıştır.

Drag Queen nedir Drag Queen ne iş yapar (1)

Drag Queen Nedir?

Drag queen genel terimi performans amacı ile drag tarzında giyinen kişileri tanımlamaktadır. Drag queen eğlence veya moda için genellikle abartılı kadın kıyafetleri giyen ve feminen tavırlar sergileyen kişilerdir. Bu durum genellikle erkekler tarafından oluşturulmaktadır.

Drag queen genel olarak şarkıcılık, dans etmek, drag güzellik yarışmaları gibi etkinliklere katılmak için kadın cinsiyeti ile özdeşleşmiş bazı özelliklerin abartılı bir halidir. Drag Queenler kadınlar gibi giyinen ve komik, dramatik bir etki yaratmak için abartılı makyaj yaparak performanslarını sergilerler.

Drag queen terimi genel olarak performans amacı ile drag tarzında giyinen kişileri tanımlar. Bu performanslar ise; şarkıcılık, dans etmek, drag güzellik yarışmaları gibi etkinliklere katılmak, ya da kabareler ve diskotekler gibi mekânlarda gösteriş yapmaktadırlar.

Drag Queen nedir Drag Queen ne iş yapar (2)

Drag Queen Ne İş Yapar?

Drag Queenler, bu sanatı eğlenmek, ifade etmek veya moda için yaparlar. Drag Queenler, gey kültürü ile yakından ilişkilidir, çünkü geylerin kendilerini kabul etmelerine ve toplumda görünür olmalarına yardımcı olur. Drag Queenler, gey onur yürüyüşlerinde renkli kostümleri ve enerjik performansları ile dikkat çekmektedirler. Drag Queenler, cinsiyet kimlikleri ile ilgili değil, cinsiyet ifadeleri ile ilgili bir sanat yapan kişilerdir. Bu yüzden, kendilerini kadın olarak tanımlayan veya kadın olarak yaşamak isteyen transeksüel veya transvestit kişilerden farklıdırlar. Drag Queenler, kadın olmak istemezler, sadece drag yaparlar.

Drag Queen nedir Drag Queen ne iş yapar (3)