Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'in 36. haftasında Kayserispor ile 12 Mayıs Pazar günü saat 19.00'da karşılaşacak. Ancak, Sarı-Lacivertli takımda önemli bir gelişme yaşanıyor. Bosnalı yıldız Edin Dzeko'nun durumu belirsizliğini koruyor. İşte detaylar...

Edin Dzeko Antrenmana Katılmadı

Sports Digitale'da yer alan habere göre, Fenerbahçe'nin deneyimli golcüsü Edin Dzeko, son antrenmanda yer almadı. Bu durum, tecrübeli futbolcunun fiziksel bir sorun mu yaşadığı yoksa teknik bir tercih mi olduğu konusunda spekülasyonlara neden oldu.

Kapadokya uluslararası Hike & Fly yarışmasına ev sahipliği yapıyor Kapadokya uluslararası Hike & Fly yarışmasına ev sahipliği yapıyor

Sezon Performansı

Fenerbahçe'nin 38 yaşındaki tecrübeli golcüsü, bu sezon takımıyla çıktığı 44 maçta 24 gol ve 9 asistlik bir performans sergiledi. Ancak, son antrenmanda yer almaması, önümüzdeki maçta forma giyip giymeyeceği konusunda soru işaretleri oluşturdu.

Edin Dzeko'nun Durumu Ve Fenerbahçe'deki Gelişmeler 2

Sözleşme Durumu

Edin Dzeko'nun sarı-lacivertli takımla olan sözleşmesi 30 Haziran 2025 yılına kadar devam ediyor. Ancak, son dönemde performansında düşüş yaşayan futbolcunun geleceği hakkında belirsizlikler bulunuyor.

Edin Dzeko Kimdir?

17 Mart 1986 tarihinde Sarajevo'da doğan Edin Dzeko, futbol kariyerine FK Zeljeznicar Sarajevo'nun altyapısında başladı. Daha sonra FK Teplice, FK Usti nad Labem gibi takımlarda forma giydikten sonra Almanya'nın Wolfsburg takımına transfer oldu. Burada gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken Dzeko, 2011 yılında Manchester City'ye transfer oldu ve burada büyük başarılar elde etti.

Bosnalı futbolcu, daha sonra Roma ve Inter gibi takımlarda da forma giydi. 2021 yaz transfer döneminde ise Fenerbahçe'ye katılarak Süper Lig'e adım attı. 1.93 boyundaki Dzeko, kariyerinde toplam 10 kupa kaldırdı.

Edin Dzeko'nun Durumu Ve Fenerbahçe'deki Gelişmeler 1

Milli Kariyeri

Edin Dzeko, Bosna Hersek Milli Takımı formasını 134 maçta giydi ve bu maçlarda 65 gol kaydetti. Ayrıca, Bosna Hersek U-21 ve U-19 Milli Takımları'nda da forma giydi ve birçok maçta görev aldı.

Başarıları

Kariyeri boyunca birçok başarı elde eden Edin Dzeko, 2 İngiltere Premier Lig şampiyonluğu, 1 Almanya Bundesliga şampiyonluğu, 1 Community Shield şampiyonluğu, 1 FA Cup şampiyonluğu, 1 İngiltere Lig Kupası şampiyonluğu, 2 İtalya Kupası ve 2 İtalya Süper Kupa şampiyonluğu yaşadı.

Fenerbahçe'nin deneyimli golcüsü Edin Dzeko'nun son durumu belirsizliğini koruyor. Takımın önemli bir oyuncusu olan Dzeko'nun sakatlık yaşayıp yaşamadığı veya teknik bir tercih mi olduğu henüz netlik kazanmış değil.

Edin Dzeko'nun Durumu Ve Fenerbahçe'deki Gelişmeler 3

Ancak, önümüzdeki maçlarda takımın nezdinde ne tür bir rol üstleneceği merak konusu. Takip edenler ise gelişmeleri yakından takip etmeye devam edecek.

Kaynak: Haber Merkezi