Ege Denizi, turkuaz rengi denizi, bembeyaz kumsalları ve masmavi gökyüzü ile her yıl milyonlarca turisti cezbediyor. Muğla, İzmir ve Aydın gibi Ege illeri, plajları ve koyları ile yaz tatili için ideal destinasyonlar arasında yer alıyor.

Eğer bu yaz unutulmaz bir tatil planlıyorsanız, Ege'nin masal koylarını keşfetmeyi düşünebilirsiniz. Bu koyların çoğu bakir ve el değmemiş güzellikleri ile sizi büyüleyecek. İşte Ege'de sahile girilebilecek en güzel yerler...

Ege Kıyılarında Denize Girilecek En Güzel Sahil Nerede?

Kelebek Vadisi (Muğla)

Fethiye'de bulunan Kelebek Vadisi, eşsiz güzellikteki doğası ve plajı ile görülmeye değer. Vadiye ulaşım tekne ile sağlanıyor. Kelebek Vadisi'nde şezlong ve şemsiye gibi imkanlar bulunmamakla birlikte, kamp yapmak ve doğayla iç içe bir tatil yapmak için mükemmel bir yer.

Kelebek Vadisi (Muğla) 1

Akvaryum Koyu (Marmaris)

Marmaris'te bulunan Akvaryum Koyu, berrak denizi ve renkli balıkları ile adeta bir akvaryum gibi. Koya tekne turları ile ulaşım sağlanıyor. Akvaryum Koyu'nda şezlong ve şemsiye kiralama imkanı bulunmamakla birlikte, yanınızda şemsiye ve plaj havlusu getirerek denizin tadını çıkarabilirsiniz.

Akvaryum Koyu Marmaris 1

Cunda Adası (Balıkesir)

Ayvalık'a bağlı Cunda Adası, tarihi Rum evleri ve Arnavut kaldırımlı sokakları ile Ege'nin en güzel adalarından biri. Cunda Adası'nda denize girebileceğiniz birçok koy var. En popüler koylardan biri olan Fener Plajı'nda şezlong ve şemsiye kiralayabilir, çeşitli su sporları yapabilirsiniz.

Cunda Adası Balıkesir 1

Sedir Adası (Muğla)

Marmaris'te bulunan Sedir Adası, Kleopatra Plajı olarak da biliniyor. Mısır Kraliçesi Kleopatra'nın bu plajda yüzdüğü rivayet edilir. Sedir Adası'nda şezlong ve şemsiye kiralayabilir, plajın ince kumunda güneşlenebilir ve masmavi denizin tadını çıkarabilirsiniz.

Atasay kimin? Ne iş yapıyor? Atasay Kamer serveti ne kadar? Atasay kimin? Ne iş yapıyor? Atasay Kamer serveti ne kadar?

Sedir Adası Muğla 1

Çökertme Koyu (Aydın)

Didim'de bulunan Çökertme Koyu, bakir koyu ve turkuaz rengi denizi ile huzur arayanlar için ideal bir yer. Koya ulaşım karayolu ile sağlanıyor. Çökertme Koyu'nda şezlong ve şemsiye kiralama imkanı bulunmamakla birlikte, yanınızda şemsiye ve plaj havlusu getirerek denizin tadını çıkarabilirsiniz.
Çökertme Koyu Aydın 1

Kaynak: Haber Merkezi