Son günlerde internette en çok ismi aratılan kişilerden birisi Emre Uslu. Özellikle sosyal medyada yaptığı paylaşımlar Emre Uslu'nun gündem olmasına katkıda bulunuyor.

Bizde sizler için Emre Uslu kimdir, kaç yaşında, nereli ve ne iş yapıyor gibi sıkça sorulan sorulara cevap vermeye çalışacağız. Keyifli okumalar...

Emre Uslu Kimdir Nerelidir ve Kaç Yaşında?

Emre Uslu ya da gerçek ismiyle Emrullah Uslu 1974 yılında Kahramanmaraş'ta dünyaya gelmiş emniyet amiri, gazeteci ve yazardır. Uslu şuan 50 yaşındadır.

Emre Uslu Polis Akademisi'nden 1997 yılında mezun olduktan sonra Komiser yardımcısı olarak mesleğini icra etmeye başladı. Uslu yavaş yavaş yükselmeye başladıktan sonra EGM Terörle Mücadele Daire Başkanlığı’nda çalışmaya başladı.

Uslu daha sonra eğitim hayatına devam etmek amacıyla ABD'de gitti. Burada Utah Üniversitesi'nde Yüksek Lisans eğitimi almaya başladı. 2 yıl boyunca burada olan Uslu yurt dışı pasif görevi sürdürdü.

Uslu iki yıllık ABD macerasının ardından yurda önüş yaptı. Uslu'nun eğitim aşkı halen bitmiş değildi ve bu sefer hedef gazetecilikti. Uslu  Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Gazetecilik Ana Bilim Dalı'nda Prof. Dr. Korkmaz Alemdar danışmanlığında "Kamu politikaları, terör ve basın" başlıklı Yüksek Lisans Tezini bitirerek önemli bir başarıya imza attı.

Uslu'nun tez konusunda dikkat çeken nokta ise Tez konusunun Yeşil Kod adlı Mahmut Yıldırım olmasıydı. Uslu 2003 yılında buradan mezun oldu.

Emre Uslu Ne İş Yapıyor?

Emre Uslu eğitim hayatını sonlandırmasının ardından gazetecilik mesleğini sürdürmeye devam etmeye başladı. Uslu'nun adı çok fazla iddia ve spekülasyona karışır. Bunlardan bir tanesinde Uslu'nun İngilizcesi kötü olduğu yazdığı yazıları başkasına çevirttiği yönündedir.

Uslu aynı zaman Washington'da yer alan bir vakıfta analist olarak görev alır. Aynı zamanda burada Türk siyaseti, kürt sorunu ve terör konuları hakkında yazılar hazırlamaktadır.

Emre Uslu Terör Suçlusu Mu?

Emre Uslu hakkında en çok sorulan sorulardan birisi de terör suçlusu mu olduğu yönünde. Bu konuda net bir cevap vermek zordur. Ancek 2015 yılında yaşanan bir durum bize önemli kanıtlar sunmaktadır.

Emre uslu 28 Ekim 2015 yılında  Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan "en çok aranan teröristler listesinin" mavi kategorisinde yer aldı. Öyle ki o dönem Uslu'nun yakalanmasına katkı sağlayacak kişilere 1.5 milyon ödül verileceği duyrulmuştu.

Kamala Harris aslen nereli? Kamala Harris Türk mü Müslüman mı? Evli mi çocuğu var mı? Kamala Harris aslen nereli? Kamala Harris Türk mü Müslüman mı? Evli mi çocuğu var mı?

Emre Uslu kimdir, kaç yaşında ve nereli gibi sorulara sizler için cevap verdik...

Kaynak: Haber Merkezi