Fiyat artışları 17 Haziran'dan itibaren geçerli olacak ve Olimpiyatların başlamasına bir haftadan biraz daha uzun bir süre kala uygulanacak. Bir yetişkin için Eyfel Kulesi'nin tepesine asansörle çıkmanın ücreti, önceki 29,40 avro yerine 35,30 avroya (38,22 $) yükselecek. Eyfel Kulesi'nin ikinci katına çıkmak isteyenler ise yakında 10 avro yerine 14,20 avro ödemek zorunda kalacak.

İşletmeci şirket, artışın gerekçesi olarak pandemi sırasında oluşan yüksek kayıpları ve 135 yıllık yapının korunmasının artan maliyetlerini öne sürdü. Ancak bu, 2024 Olimpiyatları öncesinde Parisli turistleri etkileyen bir dizi fiyat artışının yalnızca sonuncusu.

Atasay kimin? Ne iş yapıyor? Atasay Kamer serveti ne kadar? Atasay kimin? Ne iş yapıyor? Atasay Kamer serveti ne kadar?

Louvre ve Diğer Turistik Noktalarda Artan Fiyatlar

Louvre Müzesi de, enerji maliyetlerindeki %90'lık artışı gerekçe göstererek, Aralık ayında giriş fiyatını 5 avro artırarak 22 avroya çıkarmıştı. Müze, 2023'te yaklaşık 9 milyon ziyaretçiyi ağırlamayı bekliyor. Bu ziyaretçilerin yaklaşık %40'ı ücretsiz giriş hakkına sahip olduğundan, müze bu yıl kapı gelirlerinden yaklaşık 115 milyon avro kazanmayı hedefliyor.

Paris'e gelen ziyaretçiler, Louvre'da sergilenen Mona Lisa'yı görmek için daha fazla para ödemek zorunda kalacakları gibi, şehrin diğer ucuna ulaşım için de daha fazla harcama yapacaklar. Paris metro ağının biletleri, başkentin hem Olimpiyat Oyunlarına hem de Paralimpik Oyunlara ev sahipliği yapacağı Temmuz-Eylül döneminde neredeyse iki katına çıkacak. Bu önlemin amacı, genişletilmiş hizmetin ek maliyetlerini dengelemeye yardımcı olmaktır. Çalışanların baskısıyla ulaşım şirketleri, oyunlar sırasında çalışan personellere ikramiye ödeyecek.

Artan Talep ve Fiyatlar

Yaz Olimpiyatları için uçuş ve otel talebinin artması nedeniyle, Fransa ve özellikle Paris'i ziyaret edenlerin daha fazla fiyat artışına hazırlıklı olmaları bekleniyor. Genellikle futbol Dünya Kupası'ndan sonra ikinci büyük uluslararası spor etkinliği olarak kabul edilen Olimpiyatlar, Paris'e olan talebi artırıyor.

Eyfel Kulesi'ne artan giriş fiyatları bu yaz Olimpiyatları'ndan (26 Temmuz - 11 Ağustos) sonra da geçerli olacak. Turist azlığı nedeniyle Eyfel Kulesi, Paris şehrinin yalnızca kısmen karşıladığı salgın sırasında 100 milyon avroyu aşan zarar kaydetti. Operatörler, kuleyi 21. kez boyarken, eski boya katmanları kaldırılırken zehirli kurşunun keşfedilmesi nedeniyle ek maliyetlerle karşılaştılar. Parislilerin "Demir Kadın" olarak adlandırdığı simge yapıyı boyamak için yaklaşık 60 ton boya kullanılması gerekiyor.

Paris, ziyaretçi sayısının COVID-19 salgınından önceki yüksek seviyelere geri döndüğünü gözlemledi. Eyfel Kulesi 2023'te 6,3 milyon ziyaretçi ağırladı; bu rakam 2019'a göre oldukça yüksek.

Editör: Safa Erdoğan