Sezona Mourinho yönetiminde başlayan Fenerbahçe transferde olabildiğince hızlı davranmak istiyor. Yaklaşık 22 gün sonra Şampiyonlar Ligi ön eleme maçına çıkacak olan sarı-lacivertlilerde ilk hedef forvet transferini bitirmek.

Mou sonrası birçok forvet ile adı çıkan Kanaryada listenin başında Youssef En-Nesyri ismi bulunuyor. Transfer dönemi başında Lewandowski, Lukaku ve Morata'yı istediği öne sürülen Mourinho'nun listesindeki ilk ismin Youssef En-Nesyri olduğu öğrenildi.

Mourinho tarzına çok uygun bir forvet oyuncusu olan En-Nesyri geçtiğimiz sezonu La Liga takımlarından Sevilla'da geçirdi. 2023-2024 sezonunda çıktığı 41 maçta 20 gol atan En-Nesyri 3'de asist yaparak takım arkadaşlarına yardımcı olmuştu.

Fenerbahçe Youssef En Nesyri Ile Forvet Hattını Güçlendirmek Istiyor 11

Youssef En-Nesyri Bonservis Bedeli Ne Kadar?

Piyasa değeri 20 milyon avro olan Faslı forvet için Sevilla'da bu ücreti talep ediyor. Fenerbahçe 15 milyon avroya kadar çıkmış durumda. Sportif direktör Mario Branco oyuncu ve takımı ile resmi görüşmeleri gerçekleştirmek için İspanya'ya uçtu. Bir aksilik çıkmazsa Fenerbahçe oyuncu gelecek hafta takıma katacak.

İrfan Can İle Takas

En-Nesyri transferi için bir başka formül ise takas seçeneği. Sevilla Fenerbahçe ile kariyer sezonu geçiren İrfan Can'ı kadrosuna katmak istiyor. Fenerbahçe İrfan ile En-Nesyri takasına girebilir.

Bu durumda İrfan Sevilla'da En-Nesyri'de Fenerbahçe'de forma giyecek. Takas gerçekleşirse iki takımın birbirine para ödemesi beklenmiyor.

Mourinho Güçlü ve Atletik Forvet İstiyor

Mourinho'nun başarılı olduğu takımları incelediğimizde forvet hattında güçlü, atletik ve top taşıyabilen oyuncuları oynattığını görüyoruz. Porto'da Carlos Alberto, Chelsea ilk döneminde Drogba, İnter'de Eto'o ve Real Madrid'de Benzema bu profile en iyi örnekler. 

Mou son takımı Roma'da da son senesinde Abraham ve Lukaku ile forvet hattını kurmuştu.