Filiz Makarna ülkemizde en sevilen makarna markaları arasında yer alıyor. Kurulduğu 1974 yılından bu yana makarna severlerin mutfaklarından eksik olmuyor. Birçok kişi Filiz Makarna kimin sorusuna yanıt arıyor. Bu sorunun cevabını ve daha fazlasını sizler için araştırdık.

Filiz Makarna Kimin 2

Filiz Makarna Kimin?

İsrail’in Gazze’ye saldırıları aralıksız bir şekilde devam ediyor. Bu saldırılar tüm dünyada tepki çekerken İsrail’i boykot etme çağrıları da giderek artıyor. Bu nedenle ülkemizde de birçok kişi İsrail mallarını satın almayı tercih etmiyor. İsrail ile olan ticaretin durdurulması isteniyor.

Bu konuda harekete geçen Ticaret Bakanlığı da İsrail ile olan tüm ihracat ve ithalatın kesildiğini açıkladı. Bu sebeplerle tüketiciler bir ürün alacağı zaman İsrail malı olmamasına özen gösteriyor ve sık sık hangi markaların İsrail malı olduğunu öğrenmek istiyor.

Yapay Zekaya Göre Manisa’nın En Güzel Köyleri! Yapay Zekaya Göre Manisa’nın En Güzel Köyleri!

Son günlerde de birçok kişi Filiz Makarna’nın İsrail malı olup olmadığını bilmek istiyor. Bu yüzden Filiz Makarna kimin sorusuna yanıt aranıyor. Ülkemizin en çok sevilen makarna markaları arasında olan Filiz Makarna, 1974 yılında Bolu’da kuruldu. Şirketin ismi markanın kurucusu olan Filiz Şahenk’ten geliyor.

Filiz Makarna’nın kuruluşundan yaklaşık 20 yıl sonra dünyaca ünlü İtalyan şirketi Barilla ile ortaklık kuruldu. Şirketin adı, 1994 yılında gerçekleştirilen bu ortaklık anlaşmasından sonra Barilla Gıda olarak değiştirildi ve şirketin yüzde 55’i Barilla şirketine geçti. 2003 yılında ise Barilla, Filiz Makarna’nın tamamını satın aldı.

Filiz Makarna Kimin 1

Filiz Makarna Nerede Üretiliyor?

Filiz Makarna, İtalyan şirketi Barilla tarafından satın alınmasına rağmen üretimlerine Türkiye’de devam ediyor. Üretimlerinin çoğu markanın kurulduğu şehir olan Bolu’da yapılıyor.

Filiz Makarna Türk Malı Mı?

Filiz Makarna kimin sorusuna cevap bulanlar çok sevilen markanın Türk malı olup olmadığını da öğrenmek istiyor.

Filiz Makarna, 1974 yılında Doğuş Holding’in önemli isimlerinden biri olan Filiz Şahenk tarafından kuruldu. Kuruluş açısından Türk malı olan Filiz Makarna, günümüzde bir İtalyan şirketi olan Barilla bünyesinde faaliyet gösteriyor. Diğer bir deyişle Filiz Makarna, İsrail malı değildir.

Filiz Makarna Kimin 5

Filiz Makarna Çeşitleri ve Fiyatları!

Filiz Makarna kimin diye sorulan ünlü markanın çeşitleri ve fiyatları da sık sık merak ediliyor.

Filiz Makarna çeşitlerini üzere üç başlık altında toplayabiliriz. Bu başlıklar şu şekildedir:

  • Kısa Filiz Makarnalar: Boncuk, Burgu, Fiyonk, Kelebek, Kalem, Mantı, İnce Uzun, Dirsek, Erişte, Yüksük, Yumurtalı Erişte, Yumurtalı Kırpık, Yumurtalı Bukle, Sebzeli Burgu, Tam Buğday Burgu, Tam Buğday Kalem.
  • Uzun Filiz Makarnalar: Spagetti, Yassı Spagetti, Fırın Makarna, Yumurtalı Uzun Erişte, Tam Buğday Spagetti.
  • Çorbalık Filiz Makarnalar: Arpa Şehriye, Tel Şehriye, Yıldız Şehriye, Kuskus Makarna.

Filiz Makarna çeşitlerinin fiyatları Migros’ta 20 lira 75 kuruştan başlıyor.

Filiz Makarna Kimin 8

Barilla Şirketi Kimin?

2003 yılında Filiz Makarna’nın yüzde yüzünü alarak ülkemizde adından sıkça söz ettiren Barilla’nın tarihine kısaca bakalım.

Başlangıçta küçük bir ekmek ve makarna dükkanı olarak kurulan Barilla zamanla dünyanın en büyük gıda şirketlerinden biri haline geldi. Barilla, 1877 yılında İtalya’nın Parma şehrinde kuruldu. Şirketin ismi kurucusu Pietro Barilla’dan geliyor.

“Biz makarna insanlarıyız” (we are pasta people) sloganıyla yola çıkan şirket geleneksel İtalyan tariflerini kullanarak üretim yapıyor. Makarnayı İtalyan kültürünün ayrılmaz bir parçası olarak dünyaya tanıtan şirket 100’den fazla ülkeye makarna ihraç ediyor. Barilla, günümüzde makarnanın yanında pesto ve domates sosları da dahil olmak birçok çeşitte makarna sosları da satıyor. Türkiye’de Filiz, Yunanistan’da Misko, İsveç’te Wasabröd, Meksika’da ise Yemina ve Vesta markaları adıyla faaliyet gösteriyor.

Filiz Makarna kimin, Türk malı mı, nerede üretiliyor, Filiz Makarna çeşitleri ve fiyatları nedir sorularını sizler için araştırdık.

Editör: Gulce Editor