Hatay'ın Arsuz ilçesinde yer alan Büyükdere Mahallesi, 2014 yılında Hatay'ın büyükşehir olmasıyla birlikte adeta unutulmuş bir köydü. Çevresindeki mahalleler Arsuz'a bağlanırken Büyükdere Mahallesi, İskenderun'a bağlı kaldı. Bu durum, mahalle sakinleri arasında kafa karışıklığına ve hizmet alma konusunda sıkıntılara yol açtı.

A W236843 04

Mahalle Muhtarı Necati Batman, 10 yıllık bu unutuluş sürecini şu şekilde anlatıyor: Olayın içeriğini çok bilemiyoruz fakat Hatay büyükşehir olacağı zaman, bizimki köy istasyonu olduğu için bir süre sonra mahalleye döndü ve unutulduğunu zannediyorduk. Arsuz ilçesi sınırlarında İskenderun ilçesine bağlı bir mahalleyiz. Biz 31 Mart 2024 seçimlerine kadar unutulduğumuzu zannediyorduk fakat 31 Mart 2024 seçimlerinde İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez kazandıktan sonra unutulmadığımızın farkına vardık. Sağ olsun belediyenin bütün ekipmanlarıyla varıyla, yoğuyla bize destek çıkıyor. 30 yıllık bir unutulmuşluğumuz var ama 2014'ten bu yana son 10 yıldan beri Hatay'ın büyükşehir olmasının sıkıntısını biz yaşadık”  diye konuştu.

Filmdi gerçek oldu: 10 yıllık unutuluş sonunda bitti!

Batman, mahallelerinin Arsuz'a çok yakın olmasına rağmen İskenderun'a bağlı olmasının da bir dezavantaj olduğunu belirtiyor:  “Şöyle diyelim bizim hemen bir kilometre sağımız Arsuz, bir kilometre solumuz Arsuz 500 metre gerimiz gene Arsuz, biz İskenderun merkezinden 12 kilometre uzakta İskenderun'a bağlı bir mahalleyiz. Yanımızda 12 kilometrelik bir koridor Arsuz'a bağlı, solumuz 30 kilometrelik bir koridor, tamamıyla Arsuz'a bağlı. Biz aslında cennet koyuyuz öyle diyeyim size. Evet aslında unutulan köy, veyahut da Tinne diyebiliriz buna” dedi.

Filmdi gerçek oldu: 10 yıllık unutuluş sonunda bitti!

Neyse ki, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez'in göreve gelmesiyle birlikte Büyükdere Mahallesi unutulmaktan kurtuldu. Dönmez'in mahalleye verdiği desteklerle birlikte mahalle sakinleri birçok hizmetten faydalanmaya başladı.