Google’ın Aralık ayında milyonlarca hesabı sileceği iddiası, sosyal medyada ve haber sitelerinde gündeme geldi. Google’ın bu kararının arkasında ne gibi bir plan olduğu ve kullanıcıların haklarının nasıl korunacağı henüz açıklanmadı.

Google milyonlarca kullacının hesabını silmeye hazırlanıyor. Son 2 yıl içerisinde aktif olmayan hesaplar önümüzdeki aydan itibaren silmeye başlayacak.

Google milyonlarca hesabı Aralık ayında silecek!

Google milyonlarca hesabı Aralık ayında silecek! (2)

Google önümüzdeki Aralık ayı içerisinde milyonlarca Gmail, Drive ve Fotoğraf hesabını silmeye hazırlanıyor. Google'ın ürün yönetimi başkan yardımcısı Ruth Kricheli açıklamasında bu işlemin hesapları korumaya yönelik bir güvenlik önleminin parçası olduğu ifade etti.

Ruth Kricheli, "Bir hesap uzun bir süre kullanılmadıysa, ele geçirilme olasılığı daha yüksektir. diyerek Google hesaplarının neden sileneceği açıkladı.Unutulmuş veya kapatılmış kullanılmayan hesapların genellikle ele geçirilmiş olabileceği eski veya yeniden kullanılan şifrelere dayanmasıdır. İki faktörlü kimlik doğrulama modu ayarlanmamış olması ve kullanıcı tarafından daha az güvenlik kontrolü almasıdır.

Google'da kullanılmayan bu hesaplar genellikle savunmasızdır ve bir hesap ele geçirildiğinde, kimlik çalınması, spam gibi istenmeyen durumlar için kullanılabilir." dedi.

2  yıl aktif olarak kullanılmayan hesaplar kaldırılıyor...

Google önümüzdeki aydan itibaren, Gmail, Dokümanlar, Drive, Meet, Takvim ve Google Fotoğraflar gibi Google Workspace içerisindeki tüm içerikler dahilinde, 2 yıldır aktif olmayan Google hesapları silinecek.

Bu karar için yalnızca kişisel Google hesapları kapsamında geçerli olacaktır. Google hesap silme okul ve işletmeler gibi kuruluşları kapsamına almamaktadır.

Silme işlemleri, oluşturulan ve bir daha hiç kullanılmayan hesaplardan başlayarak kademeli olarak bir yaklaşım izleyecektir. Hesap sahipleri e-posta adreslerine birden fazla bildirim gönderilecektir.

Google  hesabı nasıl aktif  tutulur?

Hesabınızı aktif tutmanın yolu, en az iki yılda bir oturum açmaktır.Eğer  Google hesabınızda oturum açtıysanız, hesabınız etkin kabul edilir ve silinmez. 

İşte Google hesabınızı aktif tutmanız için yapmanız gerekenler:

  • Oturum açmak,

  • E-posta okumak veya göndermek,

  • Google Drive'ı Kullanmak,

  • Bir YouTube videosu izlemek,

  • Google Play Store'dan bir uygulama indirmek,

  • Google Aramayı Kullanmak,

  • Bir uygulama veya hizmette oturum açmak için Google ile Oturum Aç'ı kullanmak yeterli olacaktır.

Google Hesabınız aracılığıyla kurulmuş mevcut bir aboneliği olan herkes de aktif bir hesaba sahip olarak kabul edilir. Bu haberin doğruluğu ve Google’ın resmi açıklaması hakkında siz ne düşünüyorsunuz?