Zaza asıllı ve Adıyaman Gerger doğumlu olan Halil Ay, hayatının büyük bölümünü Adana’da sürdürmüştür. Ancak peşinde olan düşmanlarından kaçmak için İstanbul’a yerleşmiştir. Yaşı kesin olarak bilinmeyen Halil Ay, 2023 yılında 30 ila 40 yaşları arasında olduğu sanılmaktadır. Halil Ay, Edirne’de polis tarafından durdurulduğunda, üzerinde ruhsatsız 3 tabanca ve 36 mermi çıkmıştır. Parmak izleriyle yapılan incelemede ise, 3 cinayetin faili ve toplamda 17 suçtan aranan bir kişi olduğu ortaya çıkmıştır. Bu suçlardan ikisi kasten adam öldürme ile ilgilidir.

Halil Ay kim öldürdü?

Halil Ay’ın son olarak Fransa’nın Chatonnay kentinde bir evde cesedi bulunan iki kişiden biri olduğu iddia edilmiştir. Ancak bu iddia henüz doğrulanmamıştır.

Halil Ay, Türkiye’deki Barış Boyun çetesine karşı olan ve pek çok suçtan aranmakta olan bir suçluydu.  Halil Ay’ın katilleri ve cinayetin sebebi ise henüz ortaya çıkmadı. Bazı iddialara göre, Daltonlar adlı bir çete Halil Ay’ı öldürmüştü. Fakat bu iddia da henüz kanıtlanmadı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor .

Halil Ay Fransa da mı öldürüldü?

Fransa’nın Chatonnay bölgesindeki bir çiftlik evinde öldürülen iki kişiden biri olduğu söyleniyor. Ancak bu haber henüz Türk yetkililer tarafından onaylanmadı. Fransız medyasına göre, Halil Ay ve bir arkadaşı sahte Bulgar pasaportlarıyla Fransa’ya giriş yapmış ve Airbnb üzerinden kiraladıkları eve silahlı saldırı düzenlenmişti. Halil Ay’ın ailesi ve arkadaşları sosyal medyada taziyelerini paylaştı.