Bugün İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter sert iniş yaptı. Bunun ardından vatandaşlar helikopterin sert iniş yapmasının ne anlama geldiğini araştırmaya başladı. Detaylar haberimizin içeriğinde...

Helikopter kazasında sert iniş ne anlama geliyor?

Baraj açılış töreni sonrasında hava şartları nedeniyle sert iniş yapan helikopterde İran Cumhurbaşkanı Reisi'de vardı. Helikopterin sert iniş yapmasının ardından akıllarda oluşan sorulardan biri de helikopterin sert iniş yapmasının ne anlama geldiği oldu.

Helikopterin sert iniş yapması, hava koşulları veya başka bir sebepten dolayı helikopterin yere normalinden daha hızlı  ve güçlü bir şekilde inmesini ifade eder. Daha önce yaşanmış bir helikopter kazası ile ilgili açıklamada bulunan eski helikopter pilotu Ash Alexander-Cooper'a göre sert iniş tabiri, "oldukça yumuşak veya beklenmedik" bir inişten "felaket yaratan bir kazaya" kadar çeşitli senaryoları içeren oldukça geniş bir tanımı kapsıyor.

Thumbs B C 148Aa40626Af80E0F033C5D4Cca5F014

Bingöl'de Deprem! Bingöl'de Deprem!

Helikopterin sert iniş yaptığı sırada helikopterde daha fazla sarsıntı, zorlama ve titreşim oluşur. Bu durum helikopterdeki kişilerin ciddi yaralanması ve ölümlerine  sebebiyet verir. 

Helikopter kazasında sert iniş ne anlama geliyor?-2

Helikopterin sert iniş yapması sonucunda hasar durumu ve inişin şiddetine bağlı olarak değişkenlik gösterir. Sert iniş yaptığı sırada helikopter hasar almamış ve yolcuların sağlık durumda bir problem yok ise buna kaza kırım denir. 

Uçak  veya helikopterin sert iniş yapması normalden daha hızlı ve sert şekilde iniş yapması anlamına gelmektedir. Sert iniş terimi havacılık sektöründe kullanılır. Pilotların normalden daha hızlı ve güçlü şekilde uçak ya da helikopteri iniş yapmasını ifade eder.

Kaynak: Haber Merkezi