Manisalı kadınların her Perşembe yaptıkları katmer hayrı yaklaşık bir asırdır devam ediyor. Selendi Demirci yolu üzerinde bulunan Çortak Mahallesinde kadınlar her Perşembe saçlarını kuruyor ve katmer pişiriyor. Pişen katmerler işlek bir yer olan Selendi Demirci yolunda seyahat etmekte olan kişilere ikram ediliyor.

Katmer hayrı bu Perşembe günüde gerçekleştirildi. Bu Perşembe yapılan hayırda kurak bir sezon geçmesinden ötürü yağmur olması isteğinde bulunuldu. Her Perşembe olduğu bu Perşembe günüde katmer hayrına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Kamala Harris aslen nereli? Kamala Harris Türk mü Müslüman mı? Evli mi çocuğu var mı? Kamala Harris aslen nereli? Kamala Harris Türk mü Müslüman mı? Evli mi çocuğu var mı?

Yapılan hayra katılım gösteren Selendi Kaymakanı Mustafa İlker Kara hayrı yapan mahalle kadınlarına teşekkürlerini sunarken, "Bu tür geleneği mahalle halkımız devam ettiriyor. Emeklerine sağlık. İnşallah bu yıl bereketli bir yıl olur. Yağışlarımız bol olur, tarımımız bol olur." dedi.

Mahalle Muhtarı Mehmet Karabulut ise, "Mahalle halkımız tarafından yıllardır bu hayrımızı yapıyoruz. Bu yapılan etkinliğimiz bundan sonra da gelecek nesillere aktarılarak devam edecek." diye sözlerini noktaladı.

Her Perşembe Geleneği Sürdürüyorlar 22

Her Perşembe Geleneği Sürdürüyorlar 11

Kaynak: İHA