Firdevs ve Ferdi Karaboğa çiftinin 21 aylık bebekleri Özgür Karaboğa’nın tedavisi için başlatılan yardım kampanyası, 20 ilde yerleştirilen yardım kumbaralarıyla devam ediyor. Ancak, bu kumbaralardan biri börekçide hırsızlar tarafından çalındı. Olay anı güvenlik kameralarına yansıdı; hırsızlar müşteri gibi girip çalışanı oyaladıktan sonra kumbarayı çaldılar. Çift, Özgür'ün tedavisi için gerekli olan 50 milyon TL’nin 42 milyon TL’sini topladıklarını belirterek, böyle bir hırsızlık olayının olabileceğini hiç düşünmediklerini ifade etti.

Kumbaranın Çalınması Şok Etti

Firdevs Karaboğa, kumbaranın çalınabileceğini hiç düşünmediklerini dile getirdi: “Özgür şu anda SMA ile mücadele ediyor ve 21 aylık. Yurtdışında uygulanacak pahalı gen tedavisi için valilik onayı ile bir kampanya başlattık. Özgür'ün tedavisi için gereken miktarın %83’ünü topladık. Ancak, bu ayın 2’sinde bir börekçiye koyduğumuz kumbara çalındı. Zamanla yarıştığımız bu süreçte böyle bir olayın olması bizi çok üzdü. İşletmeye gelen 3 kişi börek almak için geldiklerini söyleyerek çalışanı oyaladılar ve kumbara bir kız tarafından çalındı. Böyle bir hırsızlık olayının yaşanacağını hiç düşünmemiştik” dedi.

Manisa'da bağ evine operasyon! Çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi Manisa'da bağ evine operasyon! Çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi

20 İlde Yardım Kumbaraları

Ferdi Karaboğa, valilik izniyle 20 ile kumbara bıraktıklarını belirtti: “Kumbaradaki miktarı tahmin etmek mümkün değil. Valilik izniyle 81 ile kumbara dağıtabiliyoruz. Çevremizin yardımlarıyla yaklaşık 20 ilde kumbaralarımızı dağıttık. Destek olmayan işletmelere ve kumbarayı koymak isteyen iş yerlerine de gönderim sağlıyoruz. Bu kumbaralardan gerçekten çok güzel dönüşler oluyor. Ancak, bu tarz çalınma vakaları yardım için kumbara alan işletmeleri çekingen davranmaya itebiliyor. Umarız böyle bir olay bir daha yaşanmaz. Bu bağışları yaklaşık 6 aydır topluyoruz ve toplamda ameliyat için gereken 50 milyon TL’nin 42 milyonunu şu anda toplamış durumdayız” şeklinde konuştu.

Editör: Tuba Aldemir