Hayallerinin peşinden koşan bir isim, İbrahim Yılmaz… Armed Güvenlik Hizmetleri A.Ş’nin Yönetim Kurulu Başkanı olan Yılmaz, hızla gelişen güvenlik sektörünün öncü kuruluşlarından biri olarak adını iş dünyasına yazdırmıştır. Başarılarıyla dikkat çeken İbrahim Yılmaz kimdir ve hikayesi nedir sorularına yanıt verdik! 

Ibrahim Yilmaz Kimdir

İbrahim Yılmaz Kimdir?

Hem sosyal medya fenomeni hem de Türk iş adamı olan İbrahim Yılmaz’ın hırs ve umut dolu bir hayat hikayesi var. İstanbul doğumlu olan İbrahim yılmaz aslen nerelidir diye soracak olursanız, Çorumlu olduğu bilgisini verebiliriz. 

İbrahim Yılmaz, 19 Aralık 1985 yılında doğmuş olup, 38 yaşındadır.

Hayallerinin peşinden giden İbrahim Yılmaz, son dönemlerde sosyal medya uygulamalarında yayınladığı videolar ve yaptığı yardımlarla da fenomen haline gelmiştir.

Yılmaz, iş dünyasındaki başarılarına ek olarak sanat ve sporla da ilgilenmektedir. Oyunculuk yeteneklerini ise Reels üzerinde paylaştığı videolarla sergilemektedir. Ayrıca, Türkiye’deki en iyi üç güvenlik firmasından biri olma hedefini de belirtmiştir. 

İbrahim Yılmaz Hayat Hikayesi Nasıl?

İbrahim Yılmaz, başarıya koşan bir hayat hikayesine sahip. Yılmaz, güvenlik sektöründeki kariyerine ilk olarak çırak olarak adım atmıştır. Geleneksel usta-çırak ilişkisinin ardından ustasından işi öğrenerek kendi yolunda ilerlemeye karar vermiştir.

Bu yolda ilk olarak kendine kartvizit bastırmaya karar vermiştir. O dönemlerde henüz iş yerinin olmaması sebebiyle kart üzerinde ev telefon numarasına yer vermiştir. 

Güvenlik sistemleri üzerine ürün satma amacıyla kartvizitini kapı kapı dolaşarak dağıtmış ve kendi işinin pazarlamasını kendi yapmıştır. Bu çabası ise çok geçmeden başarıyla sonuçlanmıştır. 

Pazarlamasını yaparken alıcılara ise kartvizitindeki numaranın aslında evinin telefon numarası olduğunu söylemiştir. Bunun nedeni okuma ve yazma annesi olmayan annesinin telefona çıkmasını istememesidir. 

Annesinin okuma yazma bilmemesi sebebiyle sipariş alamadığını belirterek başlangıçta zorluklar yaşadığını da aktarmıştır. Bu nedenle müşterilerinin %50’sinin kaçtığını da ifade etmiştir. 

Yaşadığı tüm zorluklara rağmen işine 4 elle sarılan İbrahim Yılmaz, işini geliştirmeyi başarmıştır. 

Başarıları sayesinde dünyanın en büyük ekonomi dergisi olan Forbes’e konuk olmuştur.

Video paylaşma uygulamalarına da atım atan İbrahim Yılmaz, ‘’Bir İyilik Yap’’ adlı şarkısını The Medya Post etiketiyle de dijital platformlarda yayınlamıştır.

Şarkının sözleri Koray Albayrak ve İbrahim Yılmaz’a, müziği ise Koray Albayrak’a aittir. Düzenleme konusunda ise görevi Özkan Meydan ve Alican Özbuğutu üstlenmiştir. İbrahim Yılmaz ise şarkının video klibinin yönetmenliğini yapmıştır. 

Ibrahim Yilmaz Kimdir 2

İbrahim Yılmaz Serveti Ne Kadar?

İbrahim Yılmaz, Armed Şirketleri Yönetim Kurulu Başkanı ve Armed Vakfı’nın kurucusudur. 

2021 yılında Forbes dergisi tarafından açıklanan bilgilere göre Yılmaz’ın serveti aşağıdaki gibidir:

  • İbrahim Yılmaz’ın serveti 3 milyon dolar olarak belirlenmiştir. Bu da onu Türkiye’nin en zengin 10 kişisinden biri yapmaktadır. 

Not: İbrahim Yılmaz’ın güncel servet bilgileri hakkında kesin bir bilgi olmasa da başarıları ve yürüttüğü faaliyetleri ile servetinin giderek arttığını söyleyebiliriz. 

İbrahim Yılmaz Ne İş Yapıyor Hangi Holdingin Sahibi?

Ibrahim Yilmaz Kimdir 3

İbrahim Yılmaz, 1974 yılında İstanbul’da doğdu. Aslen Çorumlu olan Yılmaz, ilkokul ve ortaokul eğitimini Çorum’da tamamladı. Lise eğitimi için İstanbul’a dönen Yılmaz, burada ticarete atıldı. 

Küçük yaşta iş hayatına giren Yılmaz, çeşitli sektörlerde deneyim kazandı. 1998 yılında ise güvenlik sektörüne girdi.

Yılmaz, güvenlik sektöründe çalışırken, kendi işini kurma hayalini gerçekleştirmek için çalışmaya başladı. 2002 yılında Armed Güvenlik Hizmetleri A.Ş.'yi kurdu. 

Bu şirket, kısa sürede Türkiye’nin en büyük güvenlik şirketlerinden biri haline geldi. Şirket hem yurt içinde hem de yurt dışında birçok prestijli projeye imza attı. 

Şirketin müşterileri arasında devlet kurumları, özel sektör firmaları, alışveriş merkezleri, hastaneler, okullar, spor kulüpleri ve ünlü kişiler bulunmaktadır.

Yılmaz, güvenlik sektörünün yanı sıra; eğitim, sağlık, inşaat, enerji ve teknoloji gibi farklı alanlarda da yatırımlar yapmıştır. 

Yılmaz’ın sahibi olduğu şirketler aşağıdaki gibidir:

  • Armed Akademi
  • Armed Sağlık Hizmetleri
  • Armed İnşaat
  • Armed Enerji
  • Armed Teknoloji

Yılmaz, iş hayatındaki başarılarının yanında sosyal sorumluluk projelerine de önem vermektedir. Yılmaz, eğitimden sağlığa, spordan kültüre kadar birçok alanda destek vermektedir. 

Yılmaz’ın desteklediği kurum ve kuruluşlar arasında Türk Kızılayı, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı, Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı, Türkiye Futbol Federasyonu ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi bulunmaktadır.

Yılmaz’ın başarıları ulusal ve uluslararası düzeyde takdir edilmektedir. Yılmaz, 2019 yılında Dünya Ekonomik Forumu tarafından “Global Liderler” listesine seçilmiştir.

Aynı yıl Forbes dergisi tarafından “Türkiye’nin En Zengin 100 İş İnsanı” listesinde 23. sırada yer almıştır. 2020 yılında ise Harvard Business Review dergisi tarafından “Dünyanın En Etkili CEO’ları” listesinde 17. sırada gösterilmiştir.